Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ …ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΔΡΟ

Μοίρασε το

Όποιοι έτυχε να παρατηρήσουν την έκπληκτη έκφραση της κας Αλέκας Παπαρήγα – στην αιφνίδια επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τον Φεβρουάριο του 2007 στη Βουλή ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, όταν σε έντονο ύφος της είπε «κα Παπαρήγα τιμούμε τους αγώνες σας, αλλά μην κάνετε τον αριστερό ψάλτη της Δεξιάς» – κατάλαβαν ότι κάτι θα άλλαζε δραματικά στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το ΚΚΕ. Και πράγματι από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά.

Το ΠΑΣΟΚ του κ. Γιώργου Παπανδρέου απαλλάχθηκε από το φοβικό σύνδρομο του ΚΚΕ, το οποίο μέχρι πρόσφατα αντιμετωπίζονταν ως «ιερή αγελάδα» που ουδείς πρέπει να ενοχλεί και όλοι θα πρέπει να ανέχονται. Όμως, εκείνη την μέρα η «ιδιότυπη ασυλία» τερματίστηκε. Αργά και σταθερά, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άρχισε να «ζυμώνει» τους αριστερούς ψηφοφόρους, που διατηρούσαν δεσμούς συμπάθειας με το ΚΚΕ, πως η ηγεσία του Περισσού με την εμμονή της να βάλει κατά του δικομματισμού προπαγανδίζοντας με απόλυτη συνέπεια το δόγμα «όλοι ίδιοι είναι», ουσιαστικά έπαιζε το παιχνίδι της ΝΔ και υπονόμευε το ΠΑΣΟΚ.

Μεγάλο μέρος της ευθύνης να φέρει σε πέρας αυτή την άχαρη αποστολή ανέλαβε – με ιδιαίτερη χαρά, κατά πως φάνηκε – ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος που χωρίς δισταγμούς και μισόλογα έβαλε εναντίον της πολιτικής του Περισσού. Προφανώς, το κορυφαίο και έμπειρο στέλεχος του Κινήματος, βρισκόταν σε συνεννόηση με τον κ. Παπανδρέου και πάντως δεν κινούνταν ούτε αυτόνομα, ούτε εκτός «γραμμής». Αντιθέτως, ήταν ο προπομπός.

Μετά την προτελευταία επίθεση που εξαπέλυσε στον Περισσό, η κα Παπαρήγα με επιστολή της ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να πάρει θέση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας δεν άφησε έκθετο τον κ. Πάγκαλο και κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι διεξάγει μονομέτωπο αγώνα κατά το ΠΑΣΟΚ. Το επόμενο επεισόδιο της αντιπαράθεσης ήταν αναμενόμενο.

Την περασμένη βδομάδα, ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε νέα επίθεση αφήνοντας αιχμές για εμπλοκή του Περισσού στην υπόθεση Γερμανός. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν είπε κάτι καινούργιο για όσους παροικούν την Ιερουσαλήμ. Η σχετική φημολογία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, απλά δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Όπως δεν είναι γνωστή κι η φημολογία για την ιδιότυπη σχέση του ΚΚΕ με γνωστό μεγαλο-επιχειρηματία με κυρίαρχο ρόλο στις υποθέσεις που απασχολούν σήμερα τη δημοσιότητα. Ήταν κάτι που έθιξε επίσης ο κ. Πάγκαλος ρίχνοντας προειδοποιητικά πυρά, προσφέροντας μια γεύση για ό,τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Ουδείς γνωρίζει την κατάληξη αυτής της αντιπαράθεσης. Το μόνο βέβαιο είναι πως η αντιπαράθεση αυτή θα κλιμακώνεται, όσο η σκανδαλολογία συντηρείται κι όσο το ΚΚΕ επιμένει στα περί «συλλογικής ευθύνης», αυτό-εξαιρούμενο απ’ το κάδρο…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου