Συνέδριο …ΠΑΣΟΚ αντί …Economist

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ αντί συνέδριο Economist Πάνος Μαυρίδης new deal

Μοίρασε το

Ο Πάνος Μαυρίδης ήταν το απόγευμα της 2οης Μαΐου 2022 στην έναρξη του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και έκανε τις συγκρίσεις με το προ εβδομάδων συνέδριο της ΝΔ…


 

Το απόγευμα της Παρασκευής στο Tae Kwon Do στο Φάληρο ήταν σαν να είχε γυρίσει ο χρόνος πίσω.

Η προσέλευση των Homo Pasokus αθρόα. Κρατώντας ο καθένας από μια πλαστική σημαία με τον πράσινο ήλιο μουρμούριζε τα παλιά γνωστά συνθήματα και κάπου κάπου σιγοτραγουδούσε: “Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει, μας οδηγεί. Εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα νέα σοσιαλιστική”.

Μπαίνοντας στο χώρο το μόνο που σου έδινε την αίσθηση του παρόντος, ήταν οι μάσκες στα πρόσωπα των συντρόφων και ο έλεγχος για επικίνδυνα αντικείμενα. Κατά τα άλλα, ο ενθουσιασμός και ο παλμός που σε κατέκλυζε στο παρελθόν φαινόταν να έχει επιστρέψει, μαζί με το όνομα. “ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ” πια. 

Τα ηχεία έπαιζαν δυνατά γνωστές ροκιές και οι κερκίδες γέμιζαν σιγά. Η εξέδρα στο βάθος, παραδοσιακά στημένη. Το πόντιουμ για τον ομιλητή, δεξιά δυο σειρές για τα μέλη του προεδρείου, ένα τεράστιο videowall για background είχε αντικαταστάσει τα μεγάλα τελάρα που στήριζαν παλιά τις γιγαντοαφίσες. 

Κλασσικά πράγματα! Όχι σαν τους αμερικανικούς νεοτερισμούς με τον κόσμο να περιβάλλει κυκλικά τον ομιλιτή…

Μπροστά σε αυτήν την εικόνα από το παρελθόν που ζωντάνευε μπροστά σου, δεν μπορούσες να αποφύγεις τις συγκρίσεις…

Αυτό είναι γνήσιο κομματικό συνέδριο. Όχι σαν τα χλιαρά, τεχνοκρατικά, συνέδρια τύπου Economist που διοργανώνει ο Κυριάκος…

Είπαμε! Το ΠΑΣΟΚ ξαναείναι εδώ. Αναπαλαιωμένο παραδοσιακό. Κι ο αγώνας δεν θα είναι για μια Ελλάδα σοσιαλιστική. Αλλά σοσιαλδημοκρατική… Θα το επαναλάμβανε λίγο αργότερα ο νέος Αρχηγός…

Η προγραμματισμένη ώρα της συγκέντρωσης είχε περάσει. Ώρα ΠΑΣΟΚ, κλασσικό κι αυτό. Οι κερκίδες είχαν γεμίσει ασφυκτικά. Το ίδιο και η αρένα. 

Στις 19:20 έκανε την εμφάνιση του ο Κώστας Σημίτης. Καταχειροκροτούμενος μπήκε στην αρένα από την είσοδο που ήταν στημένη η σκηνή. Χαιρέτησε και έκατσε στην θέση του στην μπροστινή σειρά. Λίγο αργότερα, από το ίδιο σημείο μπήκε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο Γιώργος Παπανδρέου μπήκε από την πίσω πλευρά. Πιο αβανταδόρικη είσοδο ήθελε ο Πρόεδρος, πιο θερμό χειροκρότημα πήρε, κλασσικά…, έφτασε στην μπροστινή σειρά, χαιρέτησε των πρώην Πρωθυπουργό, χαιρέτησε και τον διάδοχο του στην Προεδρία του κόμματος και έκατσε δίπλα του.

Στις 19:50 ο ήχος των ηχείων δυνάμωσε. Τα φώτα χαμήλωσαν και τα φωτορυθμικά έπιασαν δουλειά. Μόνο καπνοί δεν συνόδευσαν την είσοδο του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος σαν ροκ σταρ άρχισε να κατεβαίνει τη σκάλα στην αντίθετη πλευρά της σκηνής για να περάσει επευφημούμενος μέσα από τον κόσμο στην πρώτη σειρά, όπου τον περίμενε το …όλον ΠΑΣΟΚ για να τον χαιρετήσει.

Ναι ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε και συγκέντρωσε ξανά το όλον ΠΑΣΟΚ με την παρουσία της …Γερουσίας να του δίνει ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης.

Όταν το τελετουργικό της εισόδου του Αρχηγού ολοκληρώθηκε το videowall έπαιξε ένα βίντεο της Φώφης Γεννηματά, μην ξεχνιόμαστε, αποδόθηκε φόρος τιμής και αμέσως μετά η νέα διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Στεφανία Μουρελάτου, πήρε το λόγο. Προσφώνησε τον Πρόεδρο του Συνεδρίου Πέτρο Ευθυμίου και τα μέλη και ζήτησε τη δια βοής έγκριση του από τους συνέδρους.

Το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ξεκινούσε…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου