ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Μοίρασε το

Πολλές οι αναγνώσεις των αποτελεσμάτων της κάλπης, κράτησαν σε αγωνία χωρίς υπερβολή σχεδόν όλο τον πλανήτη. Η  παρουσία 769 ξένων δημοσιογράφων έδωσε πολλαπλά  μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Ο μεγάλος νικητής η αποχή που πλησίασε το 40% .Οι πολίτες αυτοί φαίνεται έχασαν κάθε εμπιστοσύνη και ελπίδα στο πολιτικό μας σύστημα.

Η ανατροπή του παλιού πολιτικού σκηνικού συντελέστηκε από τέσσερις βραδυφλεγείς βόμβες:

Πρώτη η Αξιοπρέπεια της χώρας και του πολίτη .Ο περήφανος λαός μας γύρισε την πλάτη στην εικόνα μιας χώρας που και  την λοιδορούν ή την φοβίζουν ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα.

Δεύτερη η Ανεργία και Λιτότητα που συσσώρευσαν εύφλεκτη εκρηκτική κοινωνική υλη στα θεμέλια της δημοκρατίας μας.

Τρίτη η Ανασφάλεια στην ίδια την ζωή ,τα αγαθά, τη δουλειά που σπέρνει φόβο και αγωνία και οδηγεί τον λαό μας στην αβεβαιότητα και την απελπισία. Όσοι πολιτικοί σχηματισμοί αξιοποίησαν σοβαρά ή λαϊκιστικά τις παραπάνω ενότητες προβλημάτων ανέβηκαν ανέλπιστα στα ύψη της εκλογικής μάχης. Βέβαια σε αυτά τα πεδία ( πολιτικά ,εθνικά και οικονομικά ) θα αναμετρηθούν άμεσα χωρίς ανοχή από τους πολίτες.

Η απασφάλιση των παραπάνω απαιτεί   να υπάρξει κυβέρνηση που θα  βουλεύεται  και δεν θα είναι εκτελεστικό όργανο των δανειστών και της Τρόικας. Κυβέρνηση που θα απαντήσει άμεσα στα ζητήματα της κάλπης. Αξιοπρέπεια για τη χώρα και τον πολίτη. Οι γραφειοκράτες και εκπρόσωποι των δανειστών  να συζητάνε με την διοίκηση και όχι να αντικαθιστούν το πολιτικό προσωπικό της  χώρας.

Η χώρα, το έθνος, η οικονομία, και η κοινωνία χρειάζεται κοινοβούλιο που να βουλεύεται.

Ανάπτυξη για να κτυπηθεί το θεριό της ανεργίας ( 1 εκ 200 χιλ) που κυριολεκτικά τρομοκρατεί την κοινωνία  και η δυστυχία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( 400 χιλ και πλέον ) που βρίσκονται στο κόκκινο.
Ασφάλεια ( δουλεία στη ζωή  και στα αγαθά ) για να αντιμετωπίσουν  οι πολίτες με βεβαιότητα, με ελπίδα το δικό τους μέλλον και της χώρας.

Τα παραπάνω αγαθά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των πολιτών και να αλλάξουν την εικόνα της χώρας στην ευρωζώνη και τον διεθνή χώρο.

Ελπίζω αυτά τα μηνύματα της κάλπης να σοβαρέψουν το νέο πολιτικό προσωπικό και να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων καταστάσεων που περνάμε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου