ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Μοίρασε το

Αν θελήσει κάποιος να ασχοληθεί με τις διαρροές των δύο κομμάτων εξουσίας στον φιλικό τους Tύπο, για το περιεχόμενο των ομιλιών των αρχηγών τους στη ΔΕΘ, σίγουρα θα συμπεράνει πως η κρίση και η αγωνιώδης προσπάθεια για διάσωση της χώρας ήταν απλώς ένα κακό όνειρο και πως τα πράγματα λειτουργούν με τη γνωστή προσμονή της εναλλαγής στην εξουσία.

Ελπίδα εξόδου απ’ το τούνελ και ανάπτυξη θα προσφέρει για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός στους πολίτες προσπαθώντας στην πραγματικότητα να κερδίσει πολιτικό χρόνο. «Νέα Πολιτεία» και άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής θα εξαγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας να χαϊδεύει τ’ αυτιά των συντεχνιών.

Και οι δύο ωστόσο θα δώσουν στις ομιλίες τους κλίμα προγραμματικών δηλώσεων σα να πηγαίνουμε σε εκλογές, στη μέση κυριολεκτικά της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Παράλληλα, η έλασσον αντιπολίτευση μοιάζει να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη και επιδίδεται σε εύπεπτα και κυρίως αναπόδεικτα σενάρια συνομωσίας τα οποία στους χαλεπούς καιρούς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στα δυναστευόμενα στρώματα της κοινωνίας. Σα να μη βρίσκεται η χώρα διασωληνωμένη στην εντατική και ο κόσμος κατατρομαγμένος να ζει κάθε τρίμηνο τον εφιάλτη της επόμενης δόσης και της χρεοκοπίας.

 Αυτή είναι η αναντίστοιχη με την πραγματικότητα, εικόνα που παρουσιάζει η πολιτική ηγεσία του τόπου, τη στιγμή μάλιστα που το Φθινόπωρο προβλέπεται καυτό από τις αντιδράσεις των πληττόμενων από τα σκληρά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και από τα νέα μέτρα που έρχονται για να κλείσει η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού.

Με όλα τα κοινωνικά μέτωπα ανοιχτά, και με τον κόσμο να μην πείθεται να βάλει πλάτη καθώς αμφιβάλει για τη δίκαιη κατανομή των βαρών, τα μηνύματα για το μέλλον όλων μας είναι δυστυχώς δυσοίωνα. Είναι βέβαιο ότι οι δυσκίνητοι και πελατειακοί κομματικοί μηχανισμοί, θα συνεχίσουν στην ίδια ρότα, της καταστροφικής τους νιρβάνας, κυρίως λόγω αδυναμίας να αντιδράσουν έχοντας συντελέσει με την πολιτική τους τα μέγιστα στην θλιβερή μεταπολιτευτική πορεία του τόπου. Και φυσικά ως μέρος του προβλήματος είναι απολύτως βέβαιο πως αποκλείεται απ’ αυτούς να προέλθει λύση. Όσο κι αν είναι επικίνδυνο στη φάση που βρισκόμαστε, είναι επιτακτική ανάγκη να ανακατευτεί η τράπουλα, να γίνουν άμεσα εκλογές, και να αναδειχτούν νέες δυνάμεις που και θα θέλουν και θα μπορούν να δώσουν όραμα, ελπίδα και ένα νέο εθνικό αφήγημα στους πολίτες. Γιατί καινούργιο με παλαιά υλικά δεν χτίζεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου