Η “ΚΑΛΗ” ΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ

Μοίρασε το

Επειδή υπάρχουν αρκετά κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν την κριτική που ασκείται εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, και υπό το φάσμα της χρεοκοπίας στην πολιτική τους, και επειδή λόγω ΔΕΘ, λόγω ένδειας εξαγγελιών το μόνο που απομένει είναι ένας απολογισμός, ας τον επιχειρήσουμε για να δούμε αν η απελπισία των πολιτών έχει βάση.

Ας ξεκινήσουμε από την περιβόητη κάθαρση των εγκληματικών πολιτικών πράξεων που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό. Έστω κι αν ματώσουμε διαλαλούσε ο πρωθυπουργός, προκαλώντας αισθήματα προσμονής για παραδειγματική τιμωρία. Τι απέγιναν οι εξεταστικές επιτροπές που θα έβαζαν το μαχαίρι στο μεδούλι της διαφθοράς και θα την αποκάλυπταν αν δεν μπορούσαν να την εξοντώσουν, λόγω της γνωστής φόρμουλας παραγραφής που με επιμέλεια εφήρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Και να πεις ότι τις εμπόδισε η τρόικα και η οικονομική κρίση; Όχι βέβαια αντιθέτως πίεζε για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων που κατέστρεψαν τη χώρα. Και τους φωτογράφιζε μάλιστα! Πολλοί αφελείς πιστέψαμε ότι επιτέλους θα έμπαινε φρένο στο διεφθαρμένο πολιτικο-επιχειρηματικό κατεστημένο, όχι τόσο λόγω πολιτικής βούλησης, αλλά κυρίως λόγω της ανάγκης που είχε το σύστημα να δώσει στο λαό θυσία κάποιες Ιφιγένειες για να τον πείσει να βάλει πλάτη στη διάσωση της χώρας, για την καταστροφή της οποίας είχε τη μικρότερη ευθύνη. Ο θυμόσοφος κοσμάκης πάντως όλα αυτά τα άκουγε βερεσέ και επαναλάμβανε το γνωστό «κόρακας κοράκου…». Αλλά και η περιβόητη διαβούλευση τι απέγινε;

Γρήγορα μεταλλάχθηκε στη γνωστή συνταγή της υβριστικής απαξίωσης κάθε κοινωνικής τάξης πριν σταλεί στον καιάδα του μεσοπρόθεσμου. Θα μου πείτε πως η κατάσταση είναι οριακή. Κάτι που όλοι πλέον αναγνωρίζουν. Άρα αν ένοιωθαν οι πολίτες ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών, κανένας δεν θα είχε αντίρρηση να συνεισφέρει ακόμα και από το υστέρημά του. Αντ’ αυτού εξοντώθηκαν ακόμη μια φορά μισθωτοί και συνταξιούχοι γιατί ήταν φυσικά ο εύκολος τρόπος. Πού να κάθεσαι τώρα να μετράς πλούτο, κότερα, βίλες και πισίνες! Παίρνει χρόνο, χαλάς και τις φιλίες σου! Καλύτερα να βγάζεις καταλόγους με προ πολλού πεθαμένους κυριολεκτικά και φυσικά φοροφυγάδες για να ικανοποιήσεις το περί δικαίου αίσθημα με μάταιες φυσικά ψευδαισθήσεις. Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι πριν από κάθε φοροεπιδρομή, πάντα βγαίνουν λίστες «αποκαλυπτικές» που «εκθέτουν» τους μπαταχξίδες.

Μα αφού τους γνωρίζετε γιατί δεν τους εξαναγκάζετε να πληρώσουν;  Τελευταία θύματα οι «προνομιούχοι» του δημοσίου που ανέλαβε να τους «εκτελέσει» με συνοπτικές διαδικασίες ο Α. Λοβέρδος, στην νεοσοσιαλιστική αντίληψη της εξίσωσης αμοιβών και κυρίως προβλημάτων, προς τα κάτω φυσικά. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση αυτή δεν κληρονόμησε μια οικονομία σε τραγική κατάσταση. Η ίδια όμως τορπίλισε την κοινωνική συνοχή, με μια πολιτική που μεγάλωσε τις αδικίες και πυροδότησε θύελλες, πολλές φορές μάλιστα δίνοντας την εντύπωση ότι η ίδια τις προκαλεί με τη θέλησή της. Ίσως μάλιστα όπως λένε πολλοί τελευταία να πρόκειται για συνειδητή στρατηγική, ηρωικής εξόδου!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου