ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Μοίρασε το

Υπάρχει ακόμη χρόνος; Ναι υπάρχει, αν υπάρχει ισχυρή θέληση.

Ναι υπάρχει χρόνος, αν ο κοινός παρονομαστής της μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας του λαού μας είναι η παραμονή στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Ναι υπάρχει όταν ο κάθε κομματικός σχηματισμός βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας, εθνικά, οικονομικά και πολιτικά.

Ναι υπάρχει χρόνος, αν κυριαρχήσει η λογική πριν να είναι αργά.

Η εικόνα της αγκυροβολημένης οικονομίας με κλειστό το τραπεζικό σύστημα και το πάγωμα των συναλλαγών είναι καταστροφική και απαξιωτική για την Ελλάδα μας. Δεν είναι εικόνα υπερηφάνειας:

Για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, όταν δεν είναι καθαρές οι κουβέντες, οι διχαστικές λογικές προετοιμάζουν το έδαφος για απρόβλεπτες κοινωνικές συγκρούσεις.

[quote text_size=”small”]

Η ιστορία πρέπει να διδάξει τους κυβερνώντες και όλους τους πολιτειακούς παράγοντες ότι ο διχασμός του έθνους και της κοινωνίας από τον 30ετή πελοποννησιακό πόλεμο, την μικρασιατική καταστροφή μέχρι και τον εμφύλιο πόλεμο «ρήμαξε» τη δύστυχη Ελλάδα και τον λαό της.

[/quote]

Οι πληγές, που άνοιξαν οι διχασμοί, ακόμη δεν έχουν επουλωθεί. Σιγοκαίνε φωτιές και πάθη σε μία κατακερματισμένη κοινωνία που βρίσκεται στα κάγκελα.

Να συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες και όλοι οι πολίτες, ότι μία χώρα δεν μπορεί να είναι υπερήφανη και ισχυρή με τράπεζες κλειστές και παγωμένη οικονομία.

Με αυτή την κατάσταση τρέχουμε τον κατήφορο χωρίς φρένα. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο ηγέτης χωρίς στρατηγική, όπλα, δυνάμεις συμμάχους όσο και αν τα δίκια τον συνοδεύουν, είναι σίγουρο ότι οδηγείται σε άδοξες ήττες.

[quote text_size=”small”]

Στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, για να γίνουν μικρές ή μεγάλες αλλαγές, χρειάζεται να έχεις συσχετισμούς δύναμης, ικανούς να αντιμετωπίσεις τις πολιτικές που θέλεις να αλλάξεις. Να αντιμετωπίσεις τους εκφραστές του καπιταλιστικού κόσμου και τις συντηρητικές πολιτικές.

[/quote]

Αν αυτό δεν είναι κατανοητό τότε η ρήξη, η «επανάσταση» γίνεται στον ουρανό και πραγματικά η χώρα οδηγείται σε αχαρτογράφητα νερά.

Υπάρχει ακόμη γι’ αυτό χρόνος για να προλάβουμε τα χειρότερα:
• Τον «θάνατο» της οικονομίας με άτακτη χρεοκοπία.
• Τον διχασμό της κοινωνίας με εμφυλιοπολεμικά συνθήματα και αριστερίστικες κορώνες.
• Την πορεία της χώρας στην απομόνωση και σε άγνωστα μέρη.
• Τα ερωτήματα στο λαό πρέπει να έχουν θετικό πρόσημο να εκφρασθεί ο λαός με συγκεκριμένο τρόπο για το μέλλον της χώρας και για τα μείζονα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

Να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους και όχι με μισόλογα. Καθαρές κουβέντες για καθαρές λύσεις. Υπάρχει ακόμη χρόνος για έντιμη και βιώσιμη συμφωνία αρκεί να κυριαρχήσει η λογική και να υπάρχει ισχυρή θέληση από όλους. Ο αγώνας δεν τελειώνει στα 90 λεπτά, αλλά μπορεί να έχει καθυστερήσεις και παράταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου