ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μοίρασε το

Τον φασισμό τον έχει νοιώσει βαθειά στο πετσί της η δική μας παράταξη και δεν δικαιούται η Ν.Δ να κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ περί «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», όταν είχε τον κ.Μπαλτάκο , να συνομιλεί με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , επισημαίνει σε συνέντευξη του στο NEW DEAL ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης .

Σε ότι αφορά την αναμέτρηση στις Ευρωεκλογές ο κ. Στρατούλης επισημαίνει πως «αγωνιζόμαστε να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές. Αυτό, έτσι κι αλλιώς, δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις και μας δίνει μια δυναμική για τις ερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Αλλά, δεν μας αρκεί να είμαστε απλώς πρώτοι. Θέλουμε και μια ικανή διαφορά που να δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή προϋποθέσεις ανατροπής της κυβέρνησης».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Δ. Στρατούλη στο NEW DEAL έχει ως εξής :

 

ΕΡ. Δέχεσθε ως Κόμμα κριτική από την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ ότι κάνετε παιχνίδια με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αποσπάσετε ψήφους. Ισχύουν αυτές οι αιτιάσεις;

ΑΠ. Εμείς εξαρχής είχαμε πει για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όταν η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον την ανεχόταν, ότι πρόκειται για μια νεοναζιστική οργάνωση, και μάλιστα με εγκληματικό χαρακτήρα λόγω των συγκεκριμένων πράξεων που έχει κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υψώσει μεγάλο πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό μέτωπο εναντίον της στις γειτονιές τόσο της Αθήνας όσο και όλης της Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό, θεωρώ ότι η ΝΔ δεν δικαιούται να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ περί Χρυσής Αυγής, όταν είχε τον κ. Μπαλτάκο, γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, να συνομιλεί επισήμως με τη Χρυσή Αυγή, έχοντας μάλιστα και την άποψη ότι η ΝΔ έπρεπε να τα βρει μαζί τους. Η δική μας παράταξη τον φασισμό τον έχει νιώσει βαθειά στο πετσί της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τις ψήφους όλων των κομμάτων. Κανένας ψηφοφόρος δεν είναι δεδομένος. Και εμείς δεν πιστεύουμε ότι οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα, ώστε να τους παρασύρει ο ένας ή ο άλλος εκεί που θέλει.

Οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους γνώμη και θεωρούμε ότι στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο ψηφοφόρος κάθε κόμματος, οι υποψήφιοι του οποίου δεν συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο, πρέπει να ψηφίσει κατά συνείδηση και να επιλέξει τους υποψηφίους εκείνους που θεωρεί ότι θα βοηθήσουν την πόλη του και την περιφέρειά του και βρίσκονται απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές. Οι ψηφοφόροι ενός κόμματος δεν ταυτίζονται ποτέ ούτε με το ίδιο το κόμμα που ψηφίζουν ούτε με την ηγεσία του και σίγουρα δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός κόμματος.

ΕΡ. Θα καταφέρει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να «κόψει πρώτος» το νήμα στις Ευρωεκλογές ; Θα σηματοδοτήσει ισχυρό εκλογικό ρεύμα για τον ΣΥΡΙΖΑ μια νίκη την Κυριακή και με ποια διαφορά νομίζετε ότι δρομολογούνται εξελίξεις ;

 

ΑΠ. Αγωνιζόμαστε να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές. Αυτό, έτσι κι αλλιώς, δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις και μας δίνει μια δυναμική για τις ερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

[quote text_size=”small”]

Αλλά, δεν μας αρκεί να είμαστε απλώς πρώτοι. Θέλουμε και μια ικανή διαφορά που να δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή προϋποθέσεις ανατροπής της κυβέρνησης. Προϋποθέσεις τέτοιες, ώστε αυτή να μην μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά, να ζητήσουμε εθνικές εκλογές, να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του και να αποφασίσει για το βασικό δίλημμα: να συνεχίσει με μνημόνια, λιτότητα και δυστυχία ή χωρίς μνημόνια, με ελπίδα για θετική διέξοδο και ανάπτυξη; Αυτό είναι το βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών.

[/quote]

ΕΡ.          Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προετοιμάζεται για μια πιθανή έξοδο από το ευρώ;

ΑΠ. Όπως είναι γνωστό, η θέση του  ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα αγωνιστεί να προωθήσει το πρόγραμμά του μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης και της ΕΕ, προσπαθώντας να ανατρέψει τις κυρίαρχες σε αυτές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αιώνιας λιτότητας με συνεργασία και κοινή δράση με τους λαούς του φτωχού ευρωπαϊκού νότου και τα κοινωνικά κινήματα, συνδικάτα, αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ολόκληρης της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακηρύξει ότι το πρόγραμμά του για ακύρωση των μνημονίων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους και προώθηση σχεδίου παραγωγικής αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας, αντιμετώπισης της ανεργίας και αποκατάστασης των λαϊκών εισοδημάτων και των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε εκβιασμό του εγχώριου και ευρωπαϊκού οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου και έχει ως μοναδικά πολιτικά κριτήρια και όρια την επιβίωση και αξιοπρέπεια του λαού και της χώρας μας.

 

ΕΡ.          Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών;

ΑΠ. Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι εάν θα συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες οδηγούν σε απέραντη απελπισία, μεγάλη φτώχεια, οικονομική εξαθλίωση και μαζική ανεργία ή εάν θα μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη και θα δοθεί η δυνατότητα να ανθίσει το χαμόγελο και η ελπίδα.

Προσπαθούμε να πείσουμε τον λαό ότι, εάν δώσει με την ψήφο του στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να ξανακυβερνήσουν, αφενός θα επιβραβεύσει πολιτικές τους που οδήγησαν τον ίδιο στη δυστυχία, στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και στην ανεργία και, αφετέρου, θα τους δώσει λευκή επιταγή να φέρουν ένα ακόμη πιο καταστροφικό μνημόνιο. Ο λαός θα κρίνει με βάση την καθημερινότητά του κι εμείς του λέμε ότι τα προβλήματά του, εάν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα επιδεινωθούν και θα ολοκληρωθεί η συντελούμενη μνημονιακή οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή.

ΕΡ.          Ο Πρωθυπουργός έχει αναφέρει ότι μια «ενδεχόμενη επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει πολιτική αστάθεια και οπισθοδρόμηση». Τι απαντάτε;

ΑΠ. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν μπορούν να υποσχεθούν μία θετική προοπτική, εστιάζουν κυρίως στον εκφοβισμό του λαού ότι δηλαδή η δική τους κυβέρνηση εξασφαλίζει πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει αστάθεια, καταστροφή και χάος.

[quote text_size=”small”]

Όμως την καταστροφή, την έλλειψη σταθερότητας και το χάος τα ζούμε σήμερα εξαιτίας των δικών τους πολιτικών. Αυτοί, που χρεοκόπησαν, ταπείνωσαν και εξαθλίωσαν το λαό και τη χώρα, δεν μπορούν και δεν πρέπει να εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!

[/quote]

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι που με  τις ανθρωποκτόνες πολιτικές τους δημιούργησαν κοινωνική αστάθεια και αβεβαιότητα και κατά συνέπεια πολιτική αστάθεια στη χώρα.

 

ΕΡ.          Ποια είναι η άποψη σας για το «Ποτάμι» και την «Ελιά»;

ΑΠ. Το «Ποτάμι είναι θολό, αφού δεν έχει τοποθετηθεί για τα μείζονα ζητήματα του λαού και της χώρας, δηλαδή για τα μνημόνια, το υπέρογκο και δυσβάστακτο δημόσιο χρέος της χώρας, τις πολιτικές λιτότητας, το Κυπριακό κλπ

Από την μία έχουμε το «Ποτάμι» και από την άλλη την «Ελιά», μέσα στην οποία έχει κρυφτεί το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά γίνονται για να ανασυγκροτηθεί το πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας και για να μπουν αναχώματα σε μια ριζοσπαστικοποιημένη ψήφο προς την Αριστερά και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικεί σήμερα τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τους διαμηνύουμε όμως ότι: είτε Ποτάμια βάλουν μπροστά μας είτε Ελιές είτε άλλα κόμματα που θα τα ονομάσουν Πορτοκαλιές, Ντοματιές, Βουνά, Φαράγγια ή Λίμνες, ένα είναι δεδομένο δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν την νίκη της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του λαού μας στις ευρωεκλογές.

 

 

 

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου