ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Μοίρασε το

Την ανάγκη συμφωνίας μιας εθνικής γραμμής για το Προσφυγικό επισημαίνει επίμονα εδώ και μέρες ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η επιμονή του, σε συνεννόηση με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε ως αποτέλεσμα την Σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχε την ευκαιρία να πει αναλυτικά τις απόψεις του για το θέμα στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” στο Kontra Channel με παρουσιαστή τον Σωτήρη Ξενάκη και καλεσμένο δημοσιογράφο τον Παναγιώτη Μαυρίδη.

Παράλληλα όμως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διχαστικό λόγο, τόνισε πως η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές, εκτίμησε πως ο Πρωθυπουργός δεν ετοιμάζει σκηνικό για “ηρωική έξοδο”, επέμεινε σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που με βάση μια προγραμματική συμφωνία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός μιας τέτοιας κυβέρνησης, λέγοντας πως ένα τέτοιο θέμα θα πρέπει να απασχολήσει τα κόμματα αφότου προκύψει η συμφωνία.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας της Κεντροαριστεράς και τη δημιουργίας μιας ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Στην ερώτηση για το πρόσωπο που θα μπορούσε να την εκφράσει δεν θέλησε και πάλι να τοποθετηθεί, προτρέποντας “ας συμφωνήσουμε κι εδώ είμαστε και για τα πρόσωπα”.

Όλη η συνέντευξη στο βίντεο που παρατίθεται

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου