ΔΩΡΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ

Μοίρασε το

Αν πράγματι ευσταθούν όσα διακινούνται περί δήθεν ενόχλησης του Κάρολου Παπούλια με την κυβέρνηση και ενδεχόμενης άρνησης του να υπογράψει το (κατά πάσα πιθανότητα) ψηφισμένο Ν/Σ για τη μικρή ΔΕΗ, τότε στο τέλος της προεδρική του θητείας και στη δύση της πολιτικής του καριέρας θα έχει προσφέρει ένα πολιτικό δώρο στον Αντώνη Σαμαρά!

Το ενδεχόμενο, προβάλει πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά ήθη, γεγονός που αυτονόητα θα ανοίξει το δρόμο για πρόωρες εθνικές εκλογές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το κάνει, υποτίθεται, για την υστεροφημία του και ο Πρωθυπουργός για να εξέλθει από τη δύσκολη θέση να δώσει άλλη μια σκληρή μάχη (αυτήν την μείωση του χρέους), αποδυναμωμένος πολιτικά στο εσωτερικό της χώρας (μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών), απομονωμένος στο εσωτερικό της ΝΔ (με την εμφανή απροθυμία των μεγάλων πολιτικών οικογενειών να τον στηρίξουν) και με τους εταίρους απέναντι. Δίχως κέρδος κέρατα δηλαδή, όπως φάνηκε από τον τρόπο που το εκλογικό σώμα αποτίμησε τη δίχρονη προσπάθεια του να αποσοβήσει τα χειρότερα για την οικονομία και τη χώρα.

[quote text_size=”small”]

Ανθρώπινα λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς θα προτιμούσε να αφήσει τη δύσκολη δουλειά σε άλλον, αφού για όσο καιρό την έκανε ο ίδιος, εκείνοι που αναγνώρισαν την προσπάθεια του και την επιβράβευσαν με την ψήφο του δεν συνιστούν επαρκές μέγεθος πολιτικής νομιμοποίησης για να συνεχίσει να την κάνει.

[/quote]

Πολιτικά όμως, ο ηγέτης μιας ιστορικής παράταξης και πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί να εμφανιστεί ρίψασπις. Δεν μπορεί να φανεί ότι εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης λίγο πριν τη μάχη. Θα πρέπει να …εξαναγκαστεί να το πράξει και προς αυτή την κατεύθυνση το ενδεχόμενο μιας …ανατρεπτικής προεδρικής απόφασης θα προέβαλε ως το ιδανικό άλλοθι.

Τι θα συμβεί κατόπιν τούτου;

Πιθανόν, στις εκλογές που ακολουθήσουν, ο Αντώνης Σαμαράς να χάσει την πρωτιά και την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας. Με ποιον θα συμμαχήσει, με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει και το κυριότερο πόσο καλύτερα θα διαπραγματευτεί (εφόσον καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση) με τους εταίρους θα φανεί εκ του αποτελέσματος και επιτέλους θα δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να το κρίνουν.

Το βέβαιο πάντως είναι η χώρα θα εισέλθει σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας, ο χρόνος διάρκειας της οποίας θα εξαρτηθεί από την υπευθυνότητα, την ωριμότητα και την διορατικότητα που θα επιδείξουν όσοι με την ψήφο του ελληνικού λαού λάβουν την εντολή να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου