ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μοίρασε το

Το Σύνταγμα μας το λέει καθαρά. Στο πολίτευμα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ανώτατο όργανο του κράτους είναι ο λαός. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από αυτόν και υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους. Και επειδή το πολίτευμα είναι αντιπροσωπευτικό ο λαός ασκεί την εξουσία του δια των εκλεγμένων αντιπροσώπων του. Πιο συγκεκριμένα τους δίνει εντολή να τον εκπροσωπήσουν και υπηρετήσουν.

Κατά συνέπεια οι βουλευτές πολιτεύονται καταρχήν στη βάση της λαϊκής εντολής και δευτερευόντως της συνείδησης τους. Κρίνονται από τις πράξεις τους και στο κατά πόσο υπηρέτησαν με συνέπεια τους ψηφοφόρους τους. Άλλωστε χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαν.

Σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη ιστορική συγκυρία για τη χώρα και το έθνος, οι εκπρόσωποι του έθνους που εκλέχθηκαν τον Οκτώβριο του 2009 κλήθηκαν να πάρουν ιστορικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας. Η Ελλάδα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τόσες δυσκολίες, όπου οι πάντες εξαναγκάστηκαν να αποκαλυφθούν. Να δείξουν πόσο άξιοι υπηρέτες της κοινωνίας είναι, με πόση επάρκεια εκπροσωπούν τους εντολείς τους. Τόσο φως στις πραγματικές ικανότητες των πολιτικών της χώρας δεν είχε πέσει ιστορικά.

Συνεπώς, η επόμενη Βουλή που θα προκύψει όταν κι εφόσον γίνουν εκλογές θα συνιστά την πραγματική αποτύπωση της ελληνικής κοινωνίας – είτε το θέλουμε, είτε όχι, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Τότε και μόνο τότε ο λαός θα έχει μιλήσει και θα είναι συνεπεύθυνος με τους πολιτικούς – που αυτή τη στιγμή κρίνει και επικρίνει – για το μέλλον και την πορεία της χώρας.

Είναι λοιπόν μια πολλή μεγάλη ευκαιρία για όσους πραγματικά πιστεύουν ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει και μπορεί κάτι πραγματικά να αλλάξει να συμβάλουν σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Ιστορικά ίσως, άλλη τέτοια ευκαιρία δεν θα δοθεί – τουλάχιστον υπό συνθήκες πολιτικής ομαλότητας και δημοκρατικής σταθερότητας…

Είναι επίσης πολλή μεγάλη ευκαιρία για τους πραγματικούς και ικανότερους πολιτικούς παίκτες να αναδειχθούν. Είναι επίσης πολλή μεγάλη ευκαιρία για την Αριστερά να αναδείξει ένα νέο στελεχιακό δυναμικό που θα εκπροσωπήσει επάξια μεγάλο μέρος της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης που ακολουθούσαν το ΠΑΣΟΚ πέρα και ανεξάρτητα από κομματικές ιδιοτέλειες.

Για αυτό την ώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλουν ήδη τη μετεκλογική τους συνεργασία, όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε για λογαριασμό, προφανώς και, του Ευάγγελου Βενιζέλου, τα κόμματα της Αριστεράς θα πρέπει να αφουγκραστούν το κάλεσμα της Ιστορίας και για πρώτη φορά να σταθούν στο ύψος των ιστορικών ευθυνών, αποφεύγοντας να επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος. Η Ιστορία θα τους κρίνει και θα κρίνει το μερίδιο ευθύνης τους για ό,τι συμβεί μελλοντικά στον τόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου