ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Μοίρασε το

Τώρα που ο αχός της μιας  μάχης έχει σβήσει, τώρα που όλοι μετρούν τις αναπόφευκτες πληγές αυτής της σκληρής αναμέτρησης, τώρα που νικητές και νικημένοι, ισόπαλοι και «ανεπίδεκτοι» έχουν βγει από το ένα εκλογικό μετερίζι, μπήκαν στο επόμενο και ετοιμάζονται για την νέα εκλογική  μάχη, τώρα είναι καλό και χρήσιμο να λεχθούν μερικά πράγματα.

 Και το κακό είναι ότι αυτήν την φορά, ουδείς θα τολμήσει να αναφωνήσει εκείνο το παλιό και, ενίοτε σοφό, Ο, γέγονε, γεέγονε.

Οι τελευταίες μάχες ήταν σκληρές, αυτές που θα ακολουθήσουν ίσως αποδειχτούν σκληρότερες και σίγουρα θα είναι πιο επικίνδυνες.  Πολλές αξίες έχουν ήδη συντριβεί, άλλες αλλοιώθηκαν σε σημείο που  δεν αναγνωρίζονται, οι προσωπικές σχέσεις συχνά  αλλοτριώθηκαν,  παλιές και στερεές φιλίες διαβρώθηκαν και έπαψαν να υπάρχουν.  Ο δρόμος της Ελλάδας, που ήδη ήταν τραχύς , έγινε δυσκολότερος , ή αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, πιο πολύπλοκος, στα όρια της Μη Επιστροφής.

Και τον καθιστούν ακόμη πιο επικίνδυνο, μας οδηγούν, κυριολεκτικά, στα όρια του γκρεμού, όλες αυτές οι παρεμβάσεις εχθρών και φίλων και λιγότερο φίλων, που όταν δεν φέρνουν την αγανάκτηση, δημιουργούν μία σύγχυση που είναι ακόμη πιο επικίνδυνη.

Εκείνοι, φυσικά λένε ότι θέλουν να μας βοηθήσουν για να μη βγάλουμε μόνοι τα μάτια μας, εκείνο όμως που συμβαίνει τελικά είναι να μας ωθούν προς άλλες, αλλότριες, επικίνδυνες θέσεις και τελικά μας βοηθούν  να βρεθούμε σε ένα σχεδόν αναπόφευκτο χάος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου