ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ

Μοίρασε το

Το ενδιαφέρον στην είδηση από την ομιλία Σαμαρά στον Economist δεν είναι ότι μίλησε για μείωση φορολογικών συντελεστών – το έχει πει κι άλλες φορές… Το ενδιαφέρον είναι το επανέλαβε την ώρα που οι Τροϊκανοί βρίσκονται στην Αθήνα για το καθιερωμένο …check up της ελληνικής οικονομίας και εμφανίζονται προκλητικά απρόθυμοι να συζητήσουν φοροελαφρύνσεις στους φορολογικά εξαντλημένους Έλληνες. Αυτό το “ξεχάστε τις φοροελαφρύνσεις” ή το “εμάς μας ρωτήσατε;”, αν, πράγματι ειπώθηκε, συνιστά σαφή ένδειξη των δανειστών να έχουν το πάνω χέρι στο σκληρό παζάρι μόλις ξεκίνησε – και στο βάθος το κούρεμα του χρέους.

Δεδομένης της απροθυμίας της Τρόικας να κατανοήσει το πρόβλημα και να σεβαστεί τις θυσίες του ελληνικού λαού, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει περιθώρια ελιγμών. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έτσι κι αλλιώς, τον έχει αποδυναμώσει πολιτικά, στο εσωτερικό της ΝΔ δεν βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές, στην κοινοβουλευτική του ομάδα ικανούς υπερασπιστές της πολιτικής του, ο …συγκυβερνών Ευάγγελος Βενιζέλος μεριμνά για την προσωπική πολιτική του επιβίωση και ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν σκέφτεται για πολιτικές συναινέσεις με εθνικό πρόσημο, αλλά με περισσή πολιτική ανευθυνότητα διακινεί στο εξωτερικό πως “ο Αντώνης Σαμαράς υποκρίνεται τον Πρωθυπουργό”!

[quote text_size=”small”]

Απέναντι σε αυτή τη προσπάθεια πολιτικής του απομόνωσης, ο Πρωθυπουργός έχει μια και μόνο επιλογή. Να αντιτάξει σθεναρά την ανάγκη αλλαγής του μείγματος οικονομικής πολιτικής που να περιλαμβάνει αναπτυξιακά κίνητρα και μείωση της φορολογίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσει την εύνοια μέρους του εκλογικού σώματος που πειραματίζεται σε εναλλακτικές πολιτικές επιλογές ασαφών κομματικών σχηματισμών…

[/quote]

Αν μια τέτοιου είδους προσπάθεια δεν ευοδωθεί, λόγω της άρνησης των δανειστών να αποδεχθούν μια οικονομική πολιτική με περισσότερο αναπτυξιακή παρά δημοσιονομική κατεύθυνση, τότε ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να βρει άλλον τρόπο ανακοπής της αναπόφευκτης πολιτικής φθοράς του. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Διότι είναι πιο σώφρον να ρισκάρει στο άμεσο μέλλον μια τακτική ήττα, παρά να κατοχυρώσει στο απώτερο, μια στρατηγική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου