…ΦΟΒΗΤΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Μοίρασε το

Είναι μάλλον αφελές να πιστεύει σοβαρά η κυβέρνηση πως μπορεί να πείσει τους πολίτες ότι τις χθεσινές επιθέσεις με καλάζνικοφ εναντίον των γραφείων της ΝΔ τις υποθάλπει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για απλά για μια ατυχή επικοινωνιακή πολιτική. Εξίσου ατυχές είναι να αξιώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις επιθέσεις τη στιγμή που το έχει ήδη κάνει ρητά και κατηγορηματικά.

Παράλληλα είναι εξαιρετικά ατυχές να εκδηλώνεται ένα πολιτικός καβγάς γύρω από το ποιος υπερασπίζεται ή καταδικάζει τα αυτονόητα, τη στιγμή που το συμβάν έκανε το γύρο του κόσμου δυσφημίζοντας για άλλη μια φορά τη χώρα που, υποτίθεται, αναμένει επενδύσεις για να ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας.

Δεν έφτανε λοιπόν το αντιαναπτυξιακό και φοροεισπρακτικό φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και θα αφαιρέσει περί τα τρία δισ. € από την αγορά, δεν έφταναν οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα επιβαρύνουν επιπλέον τα επιβαρυμένα νοικοκυριά και θα αυξήσουν περαιτέρω το κόστος παραγωγής, δεν έφταναν οι διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών που διακινούνται για να αποδείξουν ότι “λεφτά υπάρχουν” απλά δεν είναι εδώ, ήρθαν τώρα τα γκαζάκια και οι σφαίρες για να εντείνουν την διεθνή καχυποψία ενάντια στη χώρα, να φοβίσουν και να αποπροσανατολίσουν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να επιβληθεί η τάξη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να πράξει στο ακέραιο το έργο της. Όμως σε καμία περίπτωση όλα τα παραπάνω που θεωρούνται αυτονόητα σε σύγχρονες κοινωνίες δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Ουδένα πολιτικό κόμμα ευνοεί, τη χώρα καταδικάζει, την οικονομία πλήττει, τους Έλληνες απελπίζει, τους επενδυτές αποθαρρύνει.

Μπορεί ίσως η καλλιέργεια ενός τέτοιου κλίματος να εξυπηρετεί κάποιους προεκλογικούς σχεδιασμούς ή προβληματισμούς, το βέβαιο είναι όμως δεν εξυπηρετεί καθόλου την οικονομία που πασχίζει να κρατηθεί στα πόδια της.

Διότι όπως και να το κάνουμε, ό,τι και να γίνει, βέβαιον είναι πως η οικονομία θα προσδιορίσει και θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει με πράξεις και όχι με λόγια να δείξει και αποδείξει πως η οικονομία παίρνει μπρος, κανένας επικοινωνιακός χειρισμός δεν πρόκειται να τη διασώσει. Και το χειρότερο είναι πως δε θα διασώσει τη χώρα.

Όλα τα πολιτικά κόμματα και πρωτίστως η κυβέρνηση θα πρέπει να αισθανθούν τους κινδύνους που απειλούν τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα της χώρας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου