ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ Ή ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Μοίρασε το

Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι καταγγελίες Πανούση πριν καλά καλά εξετασθούν από τη δικαιοσύνη, δημιούργησαν την εντύπωση πως κάποιοι βρήκαν πεδίο για να ασκήσουν αντιπολίτευση, ασχολούμενοι επιδερμικά με το θέμα και άλλοι, από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι προσπαθούν να το υποβαθμίσουν. Και στη μέση ο πρώην υπουργός να δείχνει τρομοκρατημένος από τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του και που του τα παρέδωσαν συνεργάτες του στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θήτευσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διαμονής του είχε ενοχλήσει πολλούς συναδέλφους του, είτε επειδή δεν ήταν σαρξ εκ της σαρκός του κόμματός τους και δεν ελεγχόταν από το μηχανισμό της Κουμουνδούρου, είτε επειδή έχοντας τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα έλεγε πράγματα που έρχονταν σε ευθεία αντίθεση με τις ιδεοληψίες των φανατικών.

[quote text_size=”small”]

Κατά γενική ομολογία πάντως είτε συμφωνεί κάποιος με τις απόψεις του κ. Πανούση είτε διαφωνεί, πρόκειται για έναν πανεπιστημιακό που χαίρει ευρύτατης εκτίμησης και στον ακαδημαϊκό κόσμο και στην κοινωνία και στην πολιτική, διότι έχει επιδείξει μια προσωπικότητα που δεν υποκύπτει σε σκοπιμότητες και που συνηθίζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

[/quote]

Άρα εκ πρώτης όψεως πρέπει να εξεταστούν οι αποκαλύψεις του με τη δέουσα σοβαρότητα, πόσο μάλιστα όταν τον αφορούν προσωπικά και απ’ ότι φαίνεται τις έκανε αυτή τη χρονική στιγμή, για να κάψει το σενάριο της απειλής κατά του ιδίου και της οικογένειάς του. Και τις έκανε μετεκλογικά, για να μην διακινδυνεύσει να κατηγορηθεί ότι υπονόμευσε την πορεία του κόμματος στην κυβέρνηση του οποίου συμμετείχε, προς την εξουσία, καθώς είχε αναγγείλει από καιρό πως δεν είχε πρόθεση να συνεχίσει να πολιτεύεται. Το πρόβλημα βέβαια δεν αφορά μόνο έναν συμπολίτη μας που απειλείται, όπως εμφανίζεται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, κάποιων φερόμενων ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, κατά τις οποίες φαίνεται να υπαγορεύεται από φυλακισμένους τρομοκράτες και η κυβερνητική πολιτική για τα θέματα αυτά, αλλά η οσμή παρακράτους που αναδίδει η όλη υπόθεση.

Η πιστοποίηση των ατόμων που συνομιλούν με τους «Πυρήνες της φωτιάς» φανταζόμαστε πως δεν θα είναι δύσκολη για τη δικαιοσύνη, καθώς αφού υπάρχουν οι απομαγνητοφωνήσεις, άρα υπάρχουν και οι μαγνητοταινίες, που ελήφθησαν από την ΕΥΠ, με τις οποίες προφανώς στα πλαίσια των νόμιμων καθηκόντων της να αναζητούσε στοιχεία για την πάταξη της τρομοκρατίας. Αν λοιπόν βγει αληθινός ο κ. Πανούσης στην ερμηνεία των στοιχείων που παρέδωσε και τα χαρακτήρισε ως αποδείξεις ποινικών αδικημάτων, άλλωστε ο ίδιος είναι επιστήμων εγκληματολόγος, και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι στην κυβέρνηση γνώριζαν και ουδέν έπραξαν τότε ο σεισμός στο πολιτικό σκηνικό θα είναι ισχυρός. Και αυτό αποδεικνύεται και από τις πρώτες σπασμωδικές αντιδράσεις των κυβερνητικών στελεχών που δύσκολα κρύβουν την αμηχανία τους.

Αν μάλιστα προσθέσουμε και τη διεθνή διάσταση, που αφορά την ευαισθησία που αντιμετωπίζουν οι πέραν του ατλαντικού σύμμαχοί μας τα θέματα τρομοκρατίας, είναι βέβαιο πως η καχυποψία απέναντι στη χώρα μας θα φουντώσει για μια ακόμη φορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου