Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ

Μοίρασε το

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ακόμη και για τους πιο πιστούς υποστηρικτές της, ακόμα και στον στενό πυρήνα των στελεχών της, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βιώνει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της μέσα και έξω και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει μοιάζουν ανυπέρβλητα.

Έτσι, ακόμα και επιλογές όπως «το χτύπημα της διαπλοκής», προσφιλές σύνθημα για κάθε νεότευκτο σχήμα το πρώτο διάστημα που αναλάμβανε την εξουσία, τείνει να γίνει ανέκδοτο κάτι σαν τους «νταβατζήδες» του Καραμανλή και τον τραγέλαφο του «βασικού μετόχου» του Ρουσόπουλου. Φυσικά και πρέπει να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου της χώρας που η εκκρεμότητά του βόλευε και χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο από τους επιχειρηματίες για να προωθούν τα συμφέροντά τους, αλλά και από την εκάστοτε εξουσία για στήριξη αλλά και για οικονομική ενίσχυση… Όμως αν η κυβέρνηση, θυμάται την κάθαρση κάθε φορά που βρίσκεται στριμωγμένη, τότε μάλλον δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να βάλει τάξη στα μίντια, αλλά να κλείσει ενοχλητικές φωνές κριτικής.

[quote text_size=”small”]

Φυσικά στην τελευταία του παρέμβαση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως ενώ όλα πάνε καλά στον τόπο, τα ΜΜΕ είναι εκείνα που διαστρεβλώνουν την εικόνα από το φόβο της νομοθετικής απειλής για την αδειοδότηση των καναλιών.

[/quote]

Μπορεί και να ήταν έτσι, ωστόσο είναι αφελές να πιστέψει κανείς πως οι μικροδικηγόροι, οι αγρότες, τα μπλοκάκια, οι μικροεπαγγελματίες, βγήκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των καναλαναρχών και όχι επειδή βλέπουν το φάσμα της οικονομικής καταστροφής να έρχεται κατά πάνω τους. Απλώς η συγκυβέρνηση, βλέποντας να χάνει το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά της ερείσματα, μέσα στον πανικό της, ακολουθεί την πεπατημένη του εσωτερικού εχθρού που την απειλεί. Έτσι είτε βάζει τον εταίρο της κ. Καμένο να κάνει το λαγό, διαρρέοντας εκλογικά σενάρια, είτε απειλεί τη διαπλοκή αποφεύγοντας να την αγγίξει, είτε κατηγορεί τους αγρότες που προεκλογικά αγκάλιαζε για φοροφυγάδες, είτε κατηγορεί την αντιπολίτευση για συνήγορο των συμφερόντων.

Αλλά αν στο εσωτερικό η εικόνα είναι ζοφερή, αυτή που αναδύεται από το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα απειλητική όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά ίσως και για τα εθνικά συμφέροντα. Στο προσφυγικό, τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα, με τους εταίρους να μας βάζουν στο στόχαστρο και να μας απειλούν με μετατόπιση των συνόρων της ΕΕ στα Σκόπια, κάτι που ο αρμόδιος υπουργός το θεωρεί πολύ πιθανό.

[quote text_size=”small”]

Αν συνδυάσουμε και το κόλλημα της αξιολόγησης, που όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος μια παράταση μηνών θα είναι καταστροφική, κάτι που φαίνεται πλέον ορατό και αποδεικνύει πως οι εφιάλτες της περυσινής χρονιάς είναι πάλι μπροστά μας.

[/quote]

Η κυβέρνηση φαίνεται πλέον ότι έχει εγκλωβιστεί, αφ’ ενός στις απίστευτες προεκλογικές της υποσχέσεις και αφ’ ετέρου σε προβλήματα που την ξεπερνούν και είναι αδύνατο να τα διαχειριστεί μόνη της. Δύο είναι οι δημοκρατικές διέξοδοι. Είτε να επιστρέψει την εντολή, είτε να δρομολογήσει όσο είναι ακόμα καιρός κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Για να διασωθεί πλέον ότι μπορεί να διασωθεί, από την ανεύθυνη επέλαση του λαϊκισμού τα τελευταία έξη χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου