ΥΣΤΑΤΟ ΟΠΛΟ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

Μοίρασε το

Τριάντα έξι ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ελλάδα, η Γερμανία της Μέρκελ έριξε την Παρασκευή και το τελευταίο της βέλος για να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να έρθει πρώτος σε αυτήν την ξέφρενη εκλογική κούρσα.

Πως αλλιώς να εξηγήσει και να ερμηνεύσει κάθε λογικός άνθρωπος αυτήν την προτροπή  «Ψηφίστε Σαμαρά, όχι Τσίπρα» πού εκτοξεύτηκε υπό την μορφή μίας ύστατης έκκλησης προς τους Έλληνες εκλογείς, από το κατ εξοχήν όργανο των Γερμανών Τραπεζιτών, της κυρίας Μέρκελ, δηλαδή: να μην ψηφίσουν Τσίπρα, αλλά να ψηφίσουν. δαγκωτό, τον  Αντώνη Σαμαρά.

Μόλις οι απαγορευμένες, αλλά βέβαιες πλέον  ύστατες σφυγμομετρήσεις της περασμένης εβδομάδας, έδωσαν μία πρωτοκαθεδρία στον Σαμαρά, έσπευσαν οι γερμανοί με αυτήν την προσβλητική τους σύσταση προς τους  έλληνες, να ψηφίσουν Σαμαρά και όχι Τσίπρα, να  βοηθήσουν στην πραγματικότητα τον τελευταίο να σηκώσει πάλι κεφάλι. Αυτήν την φορά όμως ήταν η υποκρισία που περίσσεψε. Διότι, μόλις  δήθεν η Ε.Ε επέβαλε , από την Τετάρτη, «σιγή ασυρμάτου» σε όλα τα στελέχη της, σχετικά με κρίσεις και σχόλια για τις δικές μας εκλογές, έσπευσε το κατ εξοχήν όργανο του γερμανικού κατεστημένου να ρίξει τον λίθο του αναθέματος. Πως  αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς αυτήν την προτροπή των γερμανικών Φαινάσιαλ Τάίμς προς τους έλληνες ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν «με τίποτε» τον Αλέξη τους, παρά μόνο ως .αντεστραμμένη πυραμίδα: διότι για τον Έλληνα ψηφοφόρο, κάθε τέτοια σύσταση προς Έλληνα, οδηγεί αυτομάτως και μαθηματικώς προς την αντίθετη απόφαση.

Το πράγμα είναι τόσο απλό, όσο και ωμό: μου λένε οι Γερμανοί να μην ψηφίσω Τσίπρα και Σύριζα, άρα εγώ αυτούς ακριβώς ψηφίζω, μέσα στο αντιγερμανικό μένος που κατέχει όλους σχεδόν τους Έλληνες    Το πράγμα είναι ηλίου φαεινότερο. Αφού κινδυνεύει ο φραόυ Μέρκελ και οι άλλοι σύμμαχοι της  να βγει ο σαμαράς, να κάνει κυβέρνηση, όποια κυβέρνηση και να μείνουμε στο ευρώ και την Ευρώπη, ρίχνουν στην μάχη και το τελευταίο τους όπλο. Ν α θυμώσουμε με αυτήν την καινούργια παρέμβαση και να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, «από αυτό που μας λένε οι  «παλιογερμαναράδες» για  να μας ξεφορτωθούν πιο γρήγορα και πιο εύκολα με  τα όπλα που θα τους έχουμε  δώσει εμείς οι ίδιοι, αυτήν την Κυριακή, 17 Ιουνίου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου