ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Μοίρασε το

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μνημόνιο αποβλέπει στην οικονομική και πολιτική υποδούλωση του ελληνικού λαού. Ουσιαστικά, το μνημόνιο υπηρετεί το επίκαιρο οικονομικό πολιτικό δόγμα της εξάρτησης της χώρας από την αναδιατασσόμενη νέα παγκόσμια τάξη.

Με το μνημόνιο επιδιώκεται και εξασφαλίζεται η διαιώνιση του χρέους, ναι η διαιώνιση, γιατί έτσι θα συντελεστεί η αποικιοποίηση της χώρας. Και αυτή η αποικιοποίηση θεμελιώνεται με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, δηλαδή τη δουλοποίηση της εργασίας, τη μεγέθυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εξαφάνιση του κράτους πρόνοιας.

Και συμβαίνουν όλα αυτά γιατί ο ελληνικός λαός είχε την ατυχία, αν όχι την σκληρή μοίρα, να κυβερνάται από ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων (ή μήπως κατευθυνόμενες;), από ηγεσίες που δεν συνειδητοποιούν ή συνειδητά υποβαθμίζουν το μέγα θέμα της εθνικής ανεξαρτησίας, την άνευ όρων και ορίων εθνικής κυριαρχίας. Η οικονομική κρίση της οποίας οι γενεσιουργές αιτίες είναι πολλές και ποικίλες (εξωγενείς και εσωγενείς) και της οποίας το μάκρος και το βάθος είναι απρόβλεπτο, αποτέλεσε την αφετηρία για την επιβολή μιας σύγχρονης μορφής δουλείας, η οποία δεν περνάει μέσα από αιματηρές συγκρούσεις (πρακτικές άλλων εποχών), αλλά μέσα από τον οικονομικό, ηθικό και πολιτικό αφοπλισμό της χώρας και του λαού με σύγχρονες, ήπιες και ανώδυνες διαδικασίες, οι οποίες στην εφαρμογή τους δεν προκαλούν δυναμικές αντιστάσεις.
Με άλλα λόγια, το μνημόνιο είναι μία σύγχρονη πολιτική και οικονομική Βάρκιζα με διαφορετικούς στόχους και διαφορετικό περιεχόμενο από την ιστορική συμφωνία της Βάρκιζας (του Φεβρουαρίου του 1945). Είναι μια νέα Βάρκιζα με άλλα χαρακτηριστικά.
Τότε, ο στόχος της γνωστής συμφωνίας ήταν να αποτραπεί η υποταγή του λαού στον σοβιετικό ολοκληρωτισμό. Και τον αφόπλισαν στρατιωτικά. Τώρα, το μνημόνιο στοχεύει στην υποταγή του Λαού στον γερμανικό οικονομικό ολοκληρωτισμό. Και τον «αφόπλισαν» οικονομικά, κοινωνικά, ηθικά και δυστυχώς και πολιτικά.
Η ειρωνεία της ιστορίας: τότε Γεώργιος Παπανδρέου, σήμερα Γιώργος Παπανδρέου, τότε Παναγιώτης Κανελλόπουλος, σήμερα Αντώνης Σαμαράς, τότε Σοφοκλής Βενιζέλος, σήμερα Βαγγέλης Βενιζέλος, τότε Ηλίας Τσιριμώκος, σήμερα Φώτης Κουβέλης. Συνεπώς, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι πρόβλημα οικονομικό. Είναι πρόβλημα ΕΘΝΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου