ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Μοίρασε το

Η κρίση που μαστίζει τη χώρα (οικονομική, κοινωνική, ηθική, πολιτιστική, εθνική) είναι στο τελικό στάδιο. Μετά από αυτό έρχεται το χάος. Φαίνεται όμως ότι το πολιτικό σύστημα δεν συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται προ αυτού του χάους. Δεν διακατέχεται από το δέος του αβυσσαλέου κενού που ανοίγεται μπροστά του. Αντί όλες, μα όλες οι πολιτικές δυνάμεις ευρωπαϊκού προσανατολισμού να συνέλθουν, να συσπειρωθούν και από κοινού να ανακόψουν την πορεία προς το χάος, αναλίσκονται σε μικρο-υπολογισμούς και σχεδιασμούς με περισσή κομματική ιδιοτέλεια.

Επιγραμματικά, μερικές επισημάνσεις:

α) Είναι επικίνδυνη πολυτέλεια εν μέσω οικονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση εμπλεκόμενη στους δαιδάλους των πιο κρίσιμων διαπραγματεύσεων για την τελική συμφωνία με τους δανειστές, να κατατρύχεται από εσωκομματικές αντιπαραθέσεις με δυνάμεις οι οποίες αντιτίθενται στην εφαρμοζόμενη πολιτική της. Είναι τραγελαφικό το φαινόμενο της αντιπαράθεσης δύο αντίθετων στρατηγικών. Της στρατηγικής του ευρώ και της στρατηγικής της δραχμής.

Δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη η μεθόδευση της παράλληλης διαδικασίας του Γ.Βαρουφάκη, με στόχο την αντικατάσταση του νομίσματος με τη δραχμή. Συνιστά αυτή καθαυτή, αν διαπιστωθεί δολιότητα, υπονόμευση του εθνικού νομίσματος και κατ’ επέκταση, θεμελιώνεται το αδίκημα που τιμωρείται από το άρθρο 134, παρ.2, εδαφ.β ΠΚ.

β) Τα αδιέξοδα των κομμάτων στην εσωτερική τους λειτουργία δε μπορούν σε καμία περίπτωση να δημιουργούν και αδιέξοδα στη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Όταν, μάλιστα, το κόμμα το οποίο ταλανίζεται από τα αδιέξοδα αυτά έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με το ΣΥΡΙΖΑ.

γ) Τη βαρύτατη οικονομική κρίση δεν μπορεί να την σηκώσει στους ώμους μόνο ένα κόμμα, αλλά ενωμένο το Έθνος. Επίσης, η βαθιά κοινωνική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης, όρους και αξίες στις οποίες πρέπει να συμπέσουν όχι μόνο οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

δ) Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφαρμογή της στρατηγικής της (παραμονή στο ευρώ και την Ευρωζώνη), οφείλει να απαλλαγεί το συντομότερο από τις εσωκομματικές της δυνάμεις που υπηρετούν την στρατηγική της δραχμής. Όταν, μάλιστα, έχει μεταλλαχθεί σε συστημικό κόμμα, περισσεύουν τα προσχήματα αριστεροσύνης. Εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία, αφού ολοκληρώσει τη νέα της στρατηγική (άνοιγμα στον κεντρώο χώρο) το συντομότερο δυνατό και οι άλλες δυνάμεις ευρωπαϊκού προσανατολισμού αφού εγκαταλείψουν τους κομματικούς τους εγωισμούς, να συγκλίνουν σε μια Συμπαράταξη Ισορροπίας και Μέτρου. Η όποια συμπαράταξη να εμπλουτιστεί με νέες δυνάμεις προερχόμενες από τα σπλάχνα του λαού και τις δυνάμεις που παράγουν και δημιουργούν.

Είναι η ώρα όλες οι δυνάμεις να υπερβούν την κομματική μικρο-συνείδηση. Να ενστερνιστούν την εθνική συνείδηση. Είναι η ώρα της Εθνικής Συμπαράταξης. Μόνο έτσι θα ενεργοποιηθούν οι πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, τι οποίες η απογοήτευση και η διάψευση των ελπίδων τους τις είχε περιθωριοποιήσει.

[quote text_size=”small”]

Η οποιαδήποτε σκέψη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ορμώμενη από κομματική ιδιοτέλεια, θα προκαλέσει τραγικά αδιέξοδα στην εφαρμογή της συμφωνίας.

[/quote]

Και τότε: είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι ευρωζωνικές δυνάμεις – και φυσικά, δεν το θέλουν – η δραχμή θα είναι προ των πυλών. Θα την προκαλέσουν οι αδιέξοδες σχέσεις μας με τους δανειστές, θα την επιβάλουν οι πραγματικές συνθήκες. Συνθήκες τραγικές, οι οποίες θα προκαλέσουν, πιθανώς, κοινωνικές εκρήξεις.

Συνεπώς, πριν διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός, πριν αποσυντεθεί η κοινωνική συνοχή, πριν…πριν…πριν…το Έθνος απωλέσει την αυτοπεποίθησή του (τρομάζω στην σκέψη), είναι αναγκαία η Σύγκλιση και Συμπαράταξη των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων σε μία τάξη Σύνεσης και Συναίνεσης η οποία, με τον Ορθό Λόγο και την Αλήθεια, θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με τις λιγότερες οδύνες για το Λαό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου