ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ… ΟΣΟΝΟΥΠΩ;

Μοίρασε το

Τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες: Εάν δεν ελέγξετε τις ροές των προσφύγων εντός τριμήνου, τίθεστε εκτός της ζώνης Schengen.

Αν είχε χαραχτεί μεταναστευτική πολιτική με διορατικότητα, αν υπήρχε ο στοιχειώδης πατριωτισμός, η στοιχειώδης εθνική ευαισθησία, αν λειτουργούσε με αυτενέργεια η εθνική συνείδηση, θα έπρεπε ήδη η Κυβέρνηση να είχε προσαρμόσει έμπρακτα την αποτρεπτική της πολιτική έναντι του προσφυγικού, το οποίο αποτελεί εν δυνάμει βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

[quote text_size=”small”]

Πριν η κοντόφθαλμη και ιδιοτελής Ευρώπη διακρίνει τους ορατούς δι’ εαυτήν κινδύνους, έπρεπε εμείς ως χώρα να είχαμε λειτουργήσει αποτρεπτικά στις αυξανόμενες ροές εκ της γείτονος.

[/quote]

Να σημειωθεί εδώ και η «δια παραλείψεως» ευθύνη της Τουρκίας η οποία, αθετώντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της Ευρώπης, δεν κάνει τις ενδεδειγμένες προσπάθειες για τον περιορισμό των ροών. Απεναντίας, τις ενθαρρύνει γιατί αυτό υπαγορεύει το μέσο – μακροπρόθεσμο συμφέρον της.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η Ελλάδα οφείλει να απαιτήσει την οικονομική στήριξη από την Ε.Ε., καθώς και την τεχνική υποβοήθηση (Frontex) και την ταχεία ολοκλήρωση των hotspots, ώστε να ελεγχθεί τάχιστα το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη χώρα μας.

Εάν πραγματοποιηθεί η απειλή αποβολής της χώρας από την Schengen (προσωρινά ή οριστικά δεν έχει σημασία), οι κίνδυνοι οι οποίοι μας απειλούν είναι άμεσοι, μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι:

Οι άμεσοι αφορούν στην πτώση του τουρισμού με όλες τις εξ αυτής οικονομικές επιπτώσεις. Οι μεσοπρόθεσμοι αφορούν στην απομόνωση της χώρας από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και οι μακροπρόθεσμοι στην αποκοπή της από τον ευρωπαϊκό κορμό. Επακόλουθο η μετατροπή της χώρας σε αποθήκη τεραστίων για την αντοχή της μουσουλμανικών πληθυσμών.

Και για να εξωτερικεύσουμε τους φόβους μας:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναχαιτίσει το μεταναστευτικό ρεύμα, θα ορθώσει σε κάποια φάση φράχτη κατά μήκος των βορείων συνόρων μας (Σκοπίων, Αλβανίας, Βουλγαρίας). Και επειδή επί του παρόντος τα σύνορα των δύο πρώτων δεν είναι ευρωπαϊκά σύνορα, θα αποκτήσουν οιονεί ευρωπαϊκή νομιμοποίηση με επιτάχυνση των ενταξιακών διαδικασιών των δύο αυτών χωρών. Μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι, προφανώς, του άμεσου μέλλοντος ούτε και του απώτερου. Είναι όμως του προσεχούς (ενδιάμεσου).

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει τον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων προσφύγων και τη μετατροπή της χώρας σε μουσουλμανική περιφέρεια της γείτονος Τουρκίας. Αυτή είναι η μοίρα της Ελλάδας; Αυτή είναι η μοίρα των Ελλήνων; Αν δεν υπάρξει έγκαιρα εθνική συνεννόηση, δυστυχώς αυτή θα είναι η μοίρα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου