ΤΟ ΚΚΕ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Μοίρασε το

Η ελληνική αστική δημοκρατία παρέδωσε στο ΠΑΜΕ την αρμοδιότητα να τη διαφυλάξει! Η περιφρούρηση του Κοινοβουλίου από μέλη του Πανεργατικού Μετώπου ήταν μια πράξη υψηλού πολιτικού συμβολισμού που πιστώνεται στον Περισσό.

Καταρχήν επιβεβαίωσε τη αδυναμία της Πολιτείας να περιορίσει τη δράση και να προσδιορίσει τα κίνητρα των «κουκουλοφόρων» που κάθε φορά παρεισδύουν στο σώμα των διαδηλωτών για να προκαλέσουν καταστροφές, να τραβήξουν την προσοχή των ΜΜΕ και εν τέλει να αλλοιώσουν το πολιτικό μήνυμα κάθε διαμαρτυρίας.

Κατά δεύτερο επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι οι «γνωστοί άγνωστοι» έχουν αναφορές και διασυνδέσεις με παρακρατικούς μηχανισμούς που εξακολουθούν να λειτουργούν στη σκιά του Κοινοβουλευτισμού. Η αμφίεση (κουκούλα) κι ο εξοπλισμός (λοστοί, μολότοφ, πέτρες) που διαθέτουν, η τακτική «κτυπώ και φεύγω» που ακολουθούν, η αδιακρισία ως προς τους στόχους (από ιδιωτικές επιχειρήσεις έως τράπεζες και κυβερνητικά κτίρια και από αστυνομικούς μέχρι απλούς διαδηλωτές), παραπέμπουν σε σώμα που δρα οργανωμένα με σκοπό την πρόκληση καταστροφής και χάους.

Οι μάχες σώμα με σώμα των μελών του ΠΑΜΕ με τα «κουκουλοφόρους» στην πλατεία Συντάγματος, πέραν του ότι κατέστησαν εμφανή το διαχωρισμό και στον πλέον κακόπιστο, εμφάνισαν το ΚΚΕ να δίνει τον «ταξικό αγώνα» στα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας, προασπίζοντας μάλιστα τους θεσμούς που την υποστηρίζουν!

Κατά τρίτον επιβεβαίωσε την ισχύς και την πολιτική συνέπεια του ΚΚΕ. Ο Περισσός ουδέποτε εγκατέλειψε την επιχειρηματολογία περί «Ευρώπης των μονοπωλίων» και όχι των λαών και τώρα αισθάνεται να δικαιώνεται πολιτικά. Παράλληλα, κατάφερε να διατηρήσει ενωμένες τις γραμμές του, δίνοντας το στίγμα της πειθαρχίας και της οργάνωσης που κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν διαθέτει.

Το ζητούμενο πλέον για την ηγεσία του Περισσού είναι η πολιτική κεφαλοποίηση της στάσης του. Μετά και τα χθεσινά γεγονότα έχει όλα τα εχέγγυα να το επιτύχει. Η αγανάκτηση, η οργή κι ο θυμός των πολιτών και των χιλιάδων αγανακτισμένων δεν διέθετε μέχρι σήμερα ούτε πολιτική έκφραση, ούτε πολιτικό διακύβευμα. Το ΚΚΕ δήλωσε παρόν για να τη σχηματοποιήσει σε πολιτικό λόγο.

Το κατά πόσο το κόμμα του Περισσού θα επιτύχει να ηγηθεί του «λαϊκού μετώπου» που σταδιακά συγκροτείται από τους χιλιάδες ανέργους και τους νέους που δεν βλέπουν προοπτική για το μέλλον τους, θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της ηγεσίας του να υπερκεράσει τις ιδεολογικές διαφορές και αποκλίσεις που υπάρχουν στο σώμα των ψηφοφόρων. Κι αυτό πείθοντας τους πολίτες ότι εκτός από πολιτική συνέπεια, εσωτερική οργάνωση και πειθαρχία διαθέτει και μια ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης που θα εξασφαλίζει ευημερία στον τόπο, θέσεις εργασίας και εθνική ανεξαρτησία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου