ΤΟ ..ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Μοίρασε το

Είναι γνωστό! Μερικές φορές “καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα”… Στην περίπτωση της Ελλάδας συμβαίνουν και τα δυο. Το μάτι έχει βγει. Οι Έλληνες έχουν υποβληθεί σε ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Αυξάνει διαρκώς το κομμάτι εκείνο της ελληνικής κοινωνίας που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Ρευστότητα στις επιχειρήσεις δεν υπάρχει. Οι τράπεζες έκλεισαν τις στρόφυγγες της χρηματοδότησης. Καμία επένδυση δεν πραγματοποιείται…
Είναι που έχει βγει το όνομα; Η αίσθηση δηλαδή που κυριαρχεί στην Ευρώπη πως τελικά οι Έλληνες δεν θα πληρώσουν τα χρέη τους; Η αντίληψη που τείνει να κυριαρχήσει πως οι Έλληνες γι αλλη μια φορά κοροϊδεύουν; Ουδείς αναφέρει πως οι δανειστές ειναι εκείνοι που κοροιδεύουν τους Έλληνες επιβάλλοντας τους μια συνταγή όπου τα χρήματα δεν πάνε σε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, αλλα σε αποπληρωμή τοκοχρεολυσιων. Ουδείς πως με αυτή τη συνταγή οι Έλληνες ειναι αδύνατο να πληρώσουν. Κι όμως εκείνο που κυριαρχεί ειναι τα αποτελέσματα μιας απίστευτης διεθνούς προπαγάνδας που θέλει τους Έλληνες να μην έχουν εκπληρώσει μέχρι τώρα αυτά που υποσχέθηκαν, όπως είπε και πάλι προκλητικά ο Βολφγκανγκ Σοιμπλε. Χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά αίτια της κρίσης, οι Ευρωπαίοι θέλουν να βλέπουν την Ελλάδα, ως το πρόβλημα συνολικά της ευρωζώνης. Μια δημοσκόπηση στις τέσσερις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, το πετυχαίνει, ως φαίνεται.
Τα ποσοστά είναι συντριπτικά: 85% των Γάλλων, 84% των Γερμανών, 72% των Ισπανών και 65% των Ιταλών θεωρούν πως τα χρήματα που δίνονται για τη “διάσωση” της Ελλάδας πηγαίνουν χαμένα. Και πως παρά την ευρωπαϊκή “βοήθεια” η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η Ιταλία είναι η μόνη χώρα όπου αυτή η άποψη είναι μειοψηφική (44%). Στην Ισπανία το ποσοστό αυτό είναι 56%, στη Γαλλία ανεβαίνει στο 61% και στη Γερμανία απογειώνεται στο 73%.
Αντίστοιχα, συντριπτικά είναι και τα ποσοστά των πολιτών των τεσσάρων χωρών που πιστεύουν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αυξήσει επικίνδυνα τις δυσκολίες στη ζώνη του κοινού νομίσματος: 76% στη Γερμανία, 84% στη Γαλλία, 88% στην Ιταλία ενώ φτάνει το 90% στην Ισπανία. Γεγονός που με πολύ απλά λόγια σημαίνει πως αν τις δυσκολίες στη ευρωζώνης θα προκαλέσουν οι Έλληνες που δεν προσπάθησαν, δεν τα κατάφεραν και πήραν στο λαιμό τους όλη την Ευρώπη…!
Το κλίμα αυτό δυσχεραίνει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για χαλάρωση των όρων του προγράμματος και δίνει τη δυνατότητα στους δανειστές να είναι ακόμα αυστηρότεροι. Ειδικά τη Γερμανία που εμμένει στην πολιτική λιτότητας και τιμωρίας της Ελλάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου