ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ

Μοίρασε το

Οι «58» αυτοξεμπροστιάζονται. Δείχνουν μέρα με τη μέρα τις πραγματικές τους επιδιώξεις: Να γίνουν ένα βαθύτατα μνημονιακό κόμμα, σε υποκατάσταση των απαξιωμένων κομμάτων του συστημικού κατεστημένου.


 

Και «προθυμοποιήθηκαν» οι «καταλληλότεροι» από εκείνες τις ελιτίστικες παρέες που στήριξαν «έργω και λόγω» την προμνημονιακή πολιτική του σημιτισμού και των επόμενων κυβερνήσεων, που οδήγησαν στην οικονομική υποδούλωση της χώρας. Προς παραπλάνηση των δημοκρατικών πολιτών, φόρεσαν τον μανδύα του προοδευτισμού.

Πάντοτε ο «σημιτισμός» λειτουργούσε στρουθοκαμηλικά και με εκβιαστικά διλήμματα. Γιατί ποτέ δεν είχε φιλολαϊκές προτάσεις για να πείσει το Λαό και να εμπνεύσει τους νέους.
Ό,τι παλαιό και φθαρμένο υλικό άφησε πίσω του ο σημιτισμός, αθροίστηκε στους «58» για να παραπλανήσει τους δημοκρατικούς πολίτες και να αποκοιμίσει την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που δήθεν προσφέρθηκε να την σώσει.
Καταρχήν έδειξαν ότι αγωνίζονται για την αναστήλωση του άλλοτε κραταιού κινήματος. Και η αφελής ηγεσία του έτεινε χείρα για την «σωτηρία» της. Ετσι στήθηκε η μεγάλη παγίδα με τον ελκυστικό τίτλο «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη». Η όλη επιχείρηση εξαντλείται σε εκείνα τα ελιτίστικα στοιχεία του επάρατου σημιτισού, τα οποία βαρύνει ηθική και πολιτική ευθύνη για την σημερινή κατάντια της χώρας. Μια ευθύνη η οποία, στην συνείδηση του δοκιμαζόμενου λαού, είναι απαράγραπτη.
Συνεπώς, δεν χρωστάει τίποτε ο δημοκρατικός κόσμος, ο αγνός και πενόμενος λαός ώστε να παγιδευτεί σε ένα ακόμα σχήμα απροκάλυπτα μνημονιακό, προκλητικά ελιτίστικο και βαθύτατα συντηρητικό, δομημένο στο νεώριο της οικονομικοπολιτικής διαπλοκής.

Σε ένα σχήμα που είναι μακριά από την ψυχή του λαού, μακριά δηλαδή από τις αγωνίες του, τις ανάγκες και τα δραματικά προβλήματά του. Σε ένα κόμμα λαϊκού εμπαιγμού, καπηλείας των δημοκρατικών και προοδευτικών αισθημάτων του. Και επίσης, σε ένα κόμμα εθνικού ενδοτισμού. (Κανένα από τα εθνικά μας θέματα δεν υπάρχει στην ατζέντα του).
Ο Κεντρώος (ενδιάμεσος) χώρος έχει απόλυτη αναγκη να εκφραστεί και θα εκφραστεί σε όλο το εύρος του από έναν φορέα συλλογικής ευθύνης με καθαρές και σταθερές πατριωτικές θέσεις οι οποίες συνοψίζονται στο δόγμα ότι: στις διεθνείς μας σχέσεις «εκπληρώνουμε εις το ακέραιον τις υποχρεώσεις μας και διεκδικούμεν επίσης εις το ακέραιον τα διακιώματά μας». Θα εκφραστεί από έναν φορέα με βαθύτατο κοινωνισμό, που θα αγκαλιάσει έμπρακτα όλες τις χειμαζόμενες κοινωνικές ομάδες με πρωτη εξασφάλιση «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Με δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και την παιδεία. Ένα κόμμα που θα υψώσει σημαία αντίστασης στη μνημονιακή καταιγίδα. Από ένα τέτοιο κόμμα έχει ανάγκη ο ενδιάμεσος χώρος.
Αυτός είναι ο στόχος της Πρωτοβουλίας των Πολιτών. Ο Αγώνας δεν είναι απλά αντιμνημονιακός, είναι Απελευθερωτικός και σε αυτόν τον Αγώνα, η Πρωτοβουλία των Πολιτών καλεί το λαό σε συσπείρωση, σε εγρήγορση, καλεί τους Έλληνες Νέους σε (εξ)έγερση.
Τους καλεί να πάψουν να είναι αχθοφόροι που κουβαλάνε τους υπέρβαρους τραπεζίτες στους ανηφορικούς δρόμους του Βερολίνου.
Η Ελληνική Πατρίδα τους καλεί να γίνουν φορείς των δικών της αξιών, των δικών τους οραμάτων. Να σηκώσουν στους ώμους τους τον δικό μας πολιτισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου