ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ;

Μοίρασε το

Θα ήθελα να αρχίσω κάπως αλλιώς , όμως σε αυτό το κείμενο δεν γίνεται να μη βάλω βιογραφικά μου στοιχεία . Μέσα δεκαετίας ’90 (1994-1995) όταν ως μαθήτρια πέρασα τις πύλες της πολιτικής . Πιστεύοντας στις αρχές του φιλελευθερισμού και της ελεύθερης αγοράς , βλέποντας το ρομαντισμό των άλλων ιδεολογιών οι οποίες όπως φαινόταν ήταν ευήκοες μεν, πρακτικώς ανεφάρμοστες δε,  βρέθηκα στη Ν.Δ. Άρχισα ένα ταξίδι  όχι για να βολευτώ , αλλά γιατί πίστευα πως μέσα από τη πολιτική μπορεί κανείς να προσφέρει . Εδώ κάπου γελάνε μιας και η ζωή το αντίθετο μου έδειξε … Δεν άργησα να προσγειωθώ στη ζοφερή πραγματικότητα.

Τη δεκαετία του ’80 αν δεν ήσουν στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσες να κάνεις βήμα . Τι κι αν είχες πτυχία και περγαμηνές αν δεν πέρναγες από την κλαδική να δώσεις τα διαπιστευτήριά σου και να εφοδιαστείς με τη πράσινη κάρτα , ανοιχτή πόρτα δεν έβλεπες  μπροστά σου . Τι πόρτα  ; Χαραμάδα ανοιχτή δεν υπήρχε . Οι απολιτίκ δεν είχαν θέση στην Ελλάδα του ρουσφετιού.

Έπειτα ήρθαν οι μέλισσες , ωχ τι είπα ; Ποιες μέλισσες ; Οι Κένταυροι και οι Ρέιντζερς , οι οποίοι όταν δεν παίζανε ξύλο μεταξύ τους , παίζανε με καδρόνια, λοστούς και τσεκούρια με τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ … Και μετά σου λένε η κομματικοκρατία δεν είναι το όπιο του λαού. Βρε τι μας λες; Ποδοσφαιροποιήθηκε η πολιτική και κομματικοποιήθηκε το ποδόσφαιρο . Με μόνο έπαθλο αν θα βγουν οι Γαλάζιοι ή οι Πράσινοι . Ποιοι θα διεκδικήσουν θεσούλα στο δημόσιο ή ποιοι θα πάνε διακοπές σε παραμεθόριο; Κάπως έτσι  ο κρατισμός πήρε φωτιά, δυστυχώς μια κατάσταση που άρχισε τότε και κράτησε για δυο δεκαετίες, που αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση  θα εξακολουθούσε να υπάρχει. Συγγνώμη λάθος η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον επανέφερε, δυναμικό το καμ μπακ  του κρατισμού.

Δεν θα μιλήσω για τη ΚΝΕ γιατί πολύ απλά έκλεισε το εργοστάσιο στη Ρωσία και προσπαθεί να ανοίξει στην Ελλάδα ψιλικατζίδικο . Όλοι όσοι περάσανε από εκεί με τα αμπέχονα και τις κελεμπίες , με τα κείμενα , του Μάρξ , Εγγελς κλπ με  τις θεωρίες του Σταλινισμού αγκαλιά , κατέληξαν να είναι  φανατικοί υπέρμαχοι του Γκούτσι και του Αρμάνι. Αν τους ρωτήσεις θα σου πουν … Ε νεανική τρέλα για να πάμε κόντρα στο κατεστημένο των γονιών μας.

Τέλος, μην ξεχνάμε τους αριστερούς, που φρόντισαν να εξαργυρώσουν το Πολυτεχνείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, κρατώντας θεσάρες, θέσεις και θεσούλες.

Ας έρθω λοιπόν στο σήμερα . Οι κομματικές νεολαίες… Τι εξυπηρετούν ; Ποιόν εξυπηρετούν και γιατί υφίστανται ;

Εξυπηρετούν τη παραγωγή πολιτικού λόγου … Α μάλιστα !!! Υπέροχα , σε μια Χώρα όπου τα πολιτικά επιχειρήματα έχουν αντικατασταθεί από ύβρεις , κουτσομπολιά τύπου παραπολιτικών σχολίων και τα Social media να παίρνουν φωτιά με ατάκες και φωτογραφίες . Η πολιτική πλέον είτε αρέσει είτε όχι ασκείται από τον καναπέ. Σε άλλες Χώρες δεν χρειάζεται ο/η ψηφοφόρος να πάει καν στη κάλπη έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει μέσα από τον υπολογιστή του.

Από την εμπειρία μου ένα διδάχτηκα . Είναι επικίνδυνο μέσα στον ίδιο πολιτικό χώρο να είσαι με τους άλλους. Η νεολαία προσφέρει υπηρεσίες , σε συγκεκριμένους πολιτικούς και πολιτικά γραφεία κάτι σαν τον Γκρούεζα στη ταινία υπάρχει και φιλότιμο ( σε ρόλο κομματάρχη ) . Μόνο που στην εν λόγω περίπτωση οι κομματάρχες – νεολαίοι δεν έχουν κανένα φιλότιμο . Πάνω από την  ιδεολογία είναι το κέρδος . Τι θα κερδίσουν και πόσα ; Από πορτιέρηδες  σε νυχτερινά μαγαζιά ,  κονέ ( connection ) με καταστηματάρχες για πάρτι , ταξίδια,  έως και κατευθυνόμενους ψήφους σε άλλες παρατάξεις , όλα αυτά με γνώμονα τα καλά και συμφέροντα της τσέπης αυτών.

Ποιος  κερδίζει; Αυτονόητο , ο εκάστοτε κομματικός μηχανισμός  που προάγει τις μετριότητες και  βάζει σε  καίριες θέσεις ανθρώπους όπου κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα τους εμπιστευόσουν ούτε περίπτερο να κρατήσουν . Γιατί το να είσαι ακόμα και περιπτεράς  προϋποθέτει οξυδέρκεια. Κάτι που πολλοί από αυτούς δεν διαθέτουν . Πριν μερικά χρόνια σε ένα νησί ρώτησαν κάποιον …Τι δουλειά κάνεις ; Η απάντησή του ήταν … Κομματικό στέλεχος !!! Τα συμπεράσματα δικά σας .

Τέλος , σε μια Χώρα που παραπαίει  το τελευταίο που  θέλουμε να βλέπουμε είναι φαινόμενα νέων να λειτουργούν και να δρουν με παλαιοκομματικές συμπεριφορές . Να εργάζονται με γνώμονα το συμφέρον τους τοποθετώντας το ΕΓΩ  πάνω από ΕΜΕΙΣ . Μακάρι να έρθει εκείνη  η ημέρα , έτσι ώστε να  μην έχουμε φυντάνια σαν τον Γεν. Γραμματέα νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε  όλο του το σόι με σκοπό να εξαργυρώσει τους αγώνες του Παππού του . Ούτε συμπεριφορές σαν αυτές που είδαμε πρόσφατα στο συνέδριο της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο  Κυριάκος έδωσε το στίγμα της ανανέωσης καιρός να μπει καθαρός αέρας  στη πολιτική, αρχής γενομένης από τη νεολαία. Ας ανοίξουν όλα τα κόμματα τη πόρτα στη κοινωνία, βάζοντας επιτέλους  λουκέτο  στον ξύλινο λόγο και στο κακό παρελθόν αυτού του τόπου. Την ώρα που η Χώρα μας μαστίζεται από ένα σωρό  προβλήματα , οι νέοι οφείλουν να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα της προσφοράς και του εθελοντισμού πάνω και πέρα από κομματικά στεγανά. Μήπως και η κοινωνίας μας γίνει λίγο καλύτερη. Καλό είναι να δίνει κανείς τη ψυχή του για ότι αξίζει πραγματικά , το χαμόγελο στα μάτια των ανθρώπων όταν τους δίνεις το ελάχιστο είναι πολύ πιο  ισχυρό από τις όποιες πολιτικές περγαμηνές και θώκους . Όποιος κατάλαβε … Κατάλαβε !!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου