ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Μοίρασε το

Η απόφαση της τελευταίας και παρ’ ολίγον δραματικής για τη χώρα μας σύνοδος κορυφής, η οποία παρά το γεγονός ότι πρόκρινε το λιγότερο οδυνηρό σενάριο για μας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πίστωση χρόνου, την οποία αν δεν την εκμεταλλευτούμε άμεσα, το χάος είναι προ των πυλών. Φυσικά το «κούρεμα» είναι ελεγχόμενη χρεοκοπία, που ήρθε μάλιστα μετά την προ μηνών επιλεκτική χρεοκοπία και το επόμενο στάδιο αν δε σοβαρευτούμε όλοι και πρωτίστως η κυβέρνηση, θα είναι η ανεξέλεγκτη που θα είναι η καταστροφή.

Η οργή του κόσμου, από τα σπασμωδικά και άδικα μέτρα που πλήττουν τους ίδιους και τους ίδιους, κυρίως τους συνεπείς συμπολίτες μας, έχει φθάσει στο ναδίρ, και όπως έδειξαν τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, δεν είναι πλέον δύσκολο σε ακραίες ομάδες που έχουν στόχο την ανωμαλία, και να συμπαρασύρουν τα λαϊκά στρώματα και να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Ένα είναι βέβαιο. Την καλύτερη κυβέρνηση στον κόσμο να είχαμε αυτή τη δύσκολη περίοδο, με το πλέον ενδεδειγμένο σχέδιο εξόδου απ’ την κρίση, δεν θα ήταν δυνατό να προωθήσει λύσεις με το σύνολο της αντιπολίτευσης, την κοινωνία και τα συνδικάτα απέναντί της.

 Βέβαια ούτε την καλύτερη κυβέρνηση έχουμε, και το σχέδιο διάσωσης της τρόικας απέτυχε οικτρά. Λύσεις δεν υπάρχουν πολλές, όταν μάλιστα ως χώρα με τη μέχρι τώρα συμπεριφορά σου, έχεις γίνει η με αρνητικό τρόπο δακτυλοδεικτούμενη  του πλανήτη.

 Η κυβέρνηση σπατάλησε μεγάλο μέρος από το πολιτικό της κεφάλαιο και δείχνει να είναι διαρκώς με τη πλάτη στον τοίχο χωρίς να μπορεί να πείσει για την αποτελεσματικότητά της, αναλωνόμενη σε πυροτεχνήματα κατά της φοροδιαφυγής και του παράνομου πλούτου, κυρίως όταν πρόκειται να κάνει νέα αφαίμαξη σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

 Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρώντας ότι η ραγδαία κυβερνητική φθορά θα την φέρει στην εξουσία με τη λογική του ώριμου φρούτου, επιδίδεται σε ανέξοδο κλεφτοπόλεμο αποδόμησης της πολιτικής της και προσωπικά του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Η ελάσσων  αντιπολίτευση εκτός πραγματικότητας στην πλειοψηφία της προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά. Και ο πολίτης στο κέντρο του εγχώριου και διεθνούς τυφώνα να παρακολουθεί αυτό το ρεσιτάλ ανικανότητας και ανευθυνότητας, που οδηγεί κατ’ ευθείαν στο γκρεμό, να δοκιμάζει τις ακρότατες αντοχές του. Οι λύσεις λοιπόν που έχουν μείνει για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας είναι η εξής μία, που συμπυκνώνεται στη φράση: Επιτέλους βρείτε τα μεταξύ σας και συνεργαστείτε! Αλλιώς ο πέλεκυς της ιστορίας θα πέσει βαρύς!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου