ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ ΓΙΑ ΝΔ

Μοίρασε το

Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, νωρίτερα χθες, ο Παύλος Τσίμας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση χωρίς την συναίνεση των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Όπερ μεθερμηνευόμενον, μην κάνεις δημοψήφισμα! Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Μάλλον ξεχνούν, τόσο ο κ. Τσίμας όσο και ο κ. Γεωργιάδης, ότι το Σύνταγμα βασίζεται στην λαϊκή κυριαρχία, η οποία ουδόλως δεσμεύεται από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη ή από διατάξεις περί αναθεωρητέων και μη άρθρων του συντάγματος (Σαρίπολος)! Όπερ μεθερμηνευόμενον, αν ο Τσίπρας προκηρύξει δημοψήφισμα με αντικείμενο την αναθεώρηση του Συντάγματος, με ερώτημα που αφορά είτε την διαδικασία με παράκαμψη του άρθρου 110, είτε ευθέως το περιεχόμενο κάποιων άρθρων, τι θα κάνουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις; Μήπως θα αμφισβητήσουν την λαϊκή βούληση;

Προφανώς, ο Αλέξης Τσίπρας έχει την δική ατζέντα, με την οποία ουδόλως ταυτίζομαι. Όμως, εν προκειμένω, είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσει την δυνατότητα του όποιου πρωθυπουργού να απευθύνει ερώτημα στους πολίτες επί του τρόπου διακυβερνήσεώς των! Ασφαλώς, ο τρόπος που θα τεθεί το ερώτημα και το περιεχόμενό του θα εξυπηρετούν τα στενά πολιτικά συμφέροντα του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστεράς.

[quote text_size=”small”]

Δυστυχώς, η αστική παράταξη κινδυνεύει να υποστεί μια τεράστια στρατηγική ήττα ως αποτέλεσμα της πολιτικής της μυωπίας. Το χαρτί της συνταγματικής αναθεωρήσεως έπρεπε να το έχει παίξει η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήδη από το 2012, αλλά στην κατεύθυνση της ριζική ανανεώσεως των θεσμών και της εξυγιάνσεως της δημοκρατίας ώστε να εξαλειφθούν οι σημερινές ολιγαρχικές και φαυλοκρατικές δομές. Δεν το έκανε.

[/quote]

Τώρα, και αυτό το χαρτί θα το παίξει ο Αλέξης Τσίπρας συσπειρώνοντας μέσα από ψευτοδιλήμματα όλο το μέτωπο του ΟΧΙ. Με την γνωστή ικανότητα της Αριστεράς, με την παραπλάνηση και την στρεψοδικία θα έχουμε μια συνταγματική αναθεώρηση που θα οδηγήσει σε ένα ακόμη χειρότερο σύνταγμα, στην πλήρη αποθέωση της κρατισμού και στην θεσμική, πλέον, κυριαρχία της τυχοδιωκτικής Αριστεράς!

Η Ν.Δ. πρέπει, έστω και τώρα, να τεθεί επί κεφαλής μιας πολιτικής εκστρατείας για μια αναθεώρηση που όχι απλώς θα εξωραΐσει το Σύνταγμα, αλλά που θα συνιστά Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση (εδώ). Μια αναθεώρηση που να αφυπνίσει την κοινωνία, να την εμπνεύσει και να την επανασυνδέσει με την πολιτική, αφ’ ενός αναβαθμίζοντας τους θεσμούς και αφ’ ετέρου ενισχύοντας την συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, πρωτίστως, αποδεσμεύοντας την κοινωνία και την οικονομία μας από τα δεσμά του κρατισμού, επαναφέροντας στο προσκήνιο την αξία των Δημοσίων Πραγμάτων, γνωστά και ως Re(s)public!”

Ακόμη υπάρχει χρόνοςεπαναφέροντας στο προσκήνιο την αξία των Δημοσίων Πραγμάτων, γνωστά και ως Re(s)public!”. Πολιτική τόλμη υπάρχει; Αν όχι, ας μην απορήσουμε που η χειρότερη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ θα εξαντλήσει την 4ετία…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου