ΡΙΣΚΟ ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ

Μοίρασε το

Είναι γεγονός ότι ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, εξεπλάγησαν από το εκλογικό αποτέλεσμα που δίνει σαφείς ενδείξεις πως το άθροισμα των συνιστωσών της αριστεράς που μόλις προχθές έγινε κόμμα, μπορεί με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Το πρόβλημα θα ήταν απλό αν αυτή η πολιτική δύναμη, έδειχνε να είναι επαρκώς έτοιμη να αναλάβει ευθύνη διακυβέρνησης. Αλλά η εικόνα που παρουσιάζουν είτε οι προγραμματικές του θέσεις, είτε ο απίθανος «πλουραλισμός» και η γραφική πολυφωνία που εμφανίζουν με περισσή αλαζονεία τα στελέχη του στα τηλεοπτικά παράθυρα, κάθε άλλο παρά ετοιμότητα και υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα της χώρας δείχνουν.

Ως ένα βαθμό αυτό είναι φυσικό. Ένα κόμμα που υπερτριπλασιάζει  τις δυνάμεις του και μέχρι χθες κινιόταν μεταξύ επαναστατικής γυμναστικής και καταγγελτικής ρητορείας, δεν είναι δυνατόν να βρεθεί ετοιμοπόλεμο και στελεχωμένο, ώστε να θέσει σε εφαρμογή αυτά, που ως μόνιμη αντιπολίτευση και με κάποια ελαφρότητα που δικαιολογείται στις δυτικές δημοκρατίες για μικρά κόμματα, κατά καιρούς εξάγγελε.

Η κρίση όμως δεν έχει υπομονή, και δημιουργεί ανατροπές, θέτοντας με ταχύτητες ασύλληπτες τους πάντες προ των ευθυνών τους και φυσικά σε οδυνηρή δοκιμασία την αντιστοιχία λόγων και πράξεων. Βρέθηκε λοιπόν ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια απασφαλισμένη βόμβα, που είναι αφ’ ενός η ανάληψη ευθυνών και αφ’ ετέρου η σε κατάσταση πιεστικού χρόνου εφαρμογή ρήξεων αλλά και υποσχέσεων που ακόμα και τον σθεναρό υποστηριχτή της χώρας μας Ντανιέλ Κον Μπετίτ, τον έχουν βγάλει απ’ τα ρούχα του για τα απίστευτα και ανεύθυνα που εξακολουθούν να τάζουν τα ζαλισμένα από την ξαφνική επιτυχία στελέχη του. Θα πείτε, τόσο αφελής είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, αλλά και η ηγετική ομάδα του κόμματός του και εξαγγέλλουν ανέφικτα πράγματα που πολύ σύντομα θα στρέψουν το σύνολο των πολιτών εναντίον τους, είτε θα οδηγήσουν τη χώρα στην περιπέτεια αποβολής της από την ευρωζώνη που θα τους στείλει αν σκάσει κάτι τέτοιο στα χέρια τους στον Καιάδα της ιστορίας; Προφανώς όχι!

Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει πάση θυσία να μείνει στην αντιπολίτευση, την οποία μάλιστα θα συνεχίσει να ασκεί σε υψηλούς λαϊκιστικούς τόνους, με την ελπίδα, ακόμα κι αν έρθει πρώτο κόμμα, να σχηματίσουν οι ευρωπαϊστές συγκυβέρνηση και αυτός ανεύθυνα να καταγγέλλει και να δυναμώνει! Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι ο απαξιωτικός τρόπος που ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ, δεν ήταν καθόλου τυχαίος. Εφ’ όσον έχει αποφασίσει να μην αναλάβει σε καμία περίπτωση κυβερνητικές ευθύνες, παρά τις διαβεβαιώσεις του περί του αντιθέτου, θέλησε με τις δηλώσεις του στη Γαλλία να εμφανιστεί, εκ του ασφαλούς, ως ο ηγέτης που δε σκύβει το κεφάλι στους ευρωπαίους! Είναι όμως ώρα για παιχνίδια μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, στην δεινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η ελληνική κοινωνία;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου