ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!

Μοίρασε το

Ό,τι και να πεις για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί του, ένα είναι βέβαιο. Πως παραμένει συνεπής και στις θέσεις του και στο στυλ που πολιτεύεται. Χθες στη Βουλή αν δεν επεδίωξε να γίνει “χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, προσπαθώντας να επιβάλει πολιτική ατζέντα και τακτική, έδειξε πως παραμένει ο ισχυρός αντιπολιτευτικός πόλος στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Αναγκαστικά ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε εκεί, μόνος εκ των αρχηγών των υπόλοιπων κομμάτων, για να τον μαζέψει. Σχεδόν δέκα λεπτά από τη στιγμή που το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε τη συζήτηση στην Ολομέλεια για να αποκαλύψει τους προπηλακισμούς των ΜΑΤ (έτσι το είδε τελοσπάντων) σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, να απαιτήσει την παρουσία του Νίκου Δένδια για να δώσει εξηγήσεις και να απειλήσει πως σε διαφορετική περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τη διαδικασία, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να επαναφέρει την τάξη. Ούτε την παρουσία του Δένδια απαίτησε και βεβαίως ξεκαθάρισε πως “δεν σας κάνουμε τη χάρη να αποχωρήσουμε”.

Το περιστατικό προκάλεσε θυμηδία στην πτέρυγα των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τον Μάκη Βορίδη να γεμίζει από ικανοποίηση, καθώς ήταν αυτός που έπιασε το …υπονοούμενο του Παναγιώτη Λαφαζάνη και αποκάλυψε στην Ολομέλεια ότι “έκαναν την πρόταση δυσπιστίας και τώρα ετοιμάζονται να γίνουν λαγοί…” Προφανώς, αυτό ήταν και το καμπανάκι για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα. Διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έγραφε …κοινοβουλευτική ιστορία. Θα είχε κάνει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και θα αποχωρούσε από τη διαδικασία της συζήτησης που ο ίδιος είχε προκαλέσει!

Το περιστατικό αυτό ήταν χαρακτηριστικό της προχειρότητας με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας σπατάλησε τη μοναδική σφαίρα που είχε στη θαλάμη (όπως του είπε ο Δημήτρης Σταμάτης) καταθέτοντας σε …κενό χρόνο και με αφορμή την ΕΡΤ (όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε) πρόταση μομφής, καθώς για τους επόμενους έξι μήνες ουδείς θα μπορεί να πράξει κάτι ανάλογο – εκτός αν συγκεντρώσει 151 υπογραφές. Συνεπώς, ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε όλη την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων στους Σαμαρά – Βενιζέλου. Αν θέλουν να κάνουν τη Δευτέρα εκλογές, φυσικά και μπορούν, αν θέλουν να κυβερνήσουν θα συνεχίσουν να το πράττουν ανενόχλητοι για έξι μήνες. Σαν να κέρδισαν τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως; Τι κέρδισε απ’ αυτή τη διαδικασία. Κέρδισε να δείξει πως είναι ένα κόμμα ασύνταχτο και ανέτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης (με το μικρόφωνο ανά χείρας να φωνάζει Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το 73…!!!), η Ζωή Κωνσταντοπούλου (αλήθεια τη δουλειά έχει έξω από την ΕΡΤ και τι περίμενε από τα ΜΑΤ, να την αφήσουν να μπει μέσα; Γιατί..;), θέλουν να επιβάλλουν σε επαναστατική γυμναστική το κόμμα, τους υπόλοιπους, σοβαρούς ανθρώπους, όπως ο Μανόλης Γλέζος, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Σταθάκης, να δαγκώνονται και να απέχουν διακριτικά, και τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ αστειότητας και σοβαρότητας, λέγοντας άλλα στο Τέξας (στο αγγλικό κείμενο) και άλλα στην Ελλάδα (στην ελληνική μετάφραση του αγγλικού κειμένου), κάτι που αποκάλυψε ο Παντελής Καψής αναφερόμενος στην επίμαχη φράση περί αποχώρησης ή παραμονής της Ελλάδας από το ευρώ, όταν με το καλό ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αντί λοιπόν η διαδικασία να αναδείξει τις αδυναμίες στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου πράγματι πολλοί βουλευτές βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καλούμενοι διαρκώς να ψηφίζουν αντιλαϊκά μέτρα, αναδείχθηκαν οι εσωτερικές αδυναμίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ! Μήπως τελικά αυτό ήθελε να φανεί ο Αλέξης Τσίπρας για να αρχίσει να μαζεύει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους υπόλοιπους “επαναστάτες” που ονειρεύονται φυλακές (ναι, ακούστηκε κι αυτό από τον Στάθη Παναγούλη, που έδωσε και πάλι τροφή στη θεωρία των δυο άκρων… εύγε) και νέα Πολυτεχνεία (ή έστω Ραδιομέγαρα…);

Προφανώς κάτι τέτοιο συμβαίνει, οπότε πολύ σωστά ο Μάξιμος Σενετάκης (βουλευτής ΝΔ, Ηρακλείου) απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους ρώτησε “…μήπως θα ήταν τώρα η ευκαιρία να κάνετε πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρας…;”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου