ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ…

Μοίρασε το

Όταν, προ ενός έτους, το δίδυμο Βορίδη-Γεωργιάδη εγκατέλειπαν τον μέντορα τους, πολλοί ήταν εκείνοι που προεξοφλούσαν το πολιτικό τέλος του Γιώργου Καρατζαφέρη. Πράγματι, η αποσκίρτηση των δυο πρωτοκλασάτων στελεχών θα στοίχιζε, για λίγες ψήφους, την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα έμπαινε στο τούνελ της πολιτικής απομόνωσης που στην άκρη του φάνταζε η διάλυση του κόμματος του.

Η συνέχεια διέψευσε τα προγνωστικά. Η πολιτική απομόνωση μετατράπηκε σε ευκαιρία ενδοσκόπησης και το σοκ της ήττας σε ανασύνταξη για επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο. Πίσω στην άγονη γραμμή του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, ο Καρατζαφέρης βρήκε το καταφύγιο που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Αλλάζοντας όνομα και μορφή, το ανανεωμένο ART TV έγινε το εφαλτήριο ενός νέου ξεκινήματος. Παλιά του τέχνη κόσκινο η δημοσιογραφία, στελέχωσε το κανάλι με έμπειρους δημοσιογράφους και με τον ίδιο στο γνωστό μεσημεριανό στασίδι, κατάφερε να δεκαπλασιάσει τη τηλεθέαση του καναλιού, φτάνοντας, όπως λένε οι υπεύθυνοι του καναλιού, τους 900.000 τηλεθεατές ημερησίως!

Το επόμενο βήμα δε θα αργούσε. Με τους διαπρεπείς νομικούς, Φλογαϊτη και Σιούτη να προετοιμάζουν ένα πλήρη και εμπεριστατωμένο φάκελο, το κανάλι θα διεκδικούσε άδεια εκπομπής ψηφιακού σήματος σε όλη την επικράτεια. Προ ημερών ο στόχος επιτεύχθηκε, προκαλώντας την οργίλη αντίδραση των ανταγωνιστών καναλαρχών. Πίσω από την απόφαση του ΕΣΡ διείδαν πρωθυπουργική παρέμβαση ως προγεφύρωμα συνεννόησης για την επάνοδο Καρατζαφέρη στη ΝΔ.

Το …προφανές ωστόσο, αντικρούει το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου (μητέρα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου) δύσκολα θα δέχονταν πρωθυπουργική παρέμβαση και πως η επάνοδος στη ΝΔ, είναι (για την ώρα τουλάχιστον), μια δημοσιογραφική …αίσθηση. Όταν ερωτάται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ξεκαθαρίζει πως ουδείς τον έχει προσεγγίσει και άρα πρόταση δεν υπάρχει.

Εκείνο που υπάρχει η ανοδική πορεία του ΛΑ.Ο.Σ., τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Προ ημερών, στο κάστρο του Καραμανλισμού, τις Σέρρες, συγκεντρώθηκαν 1.000 και πλέον άνθρωποι να τον ακούσουν κι έκτοτε εκείνος διερωτάται: “Αν εμείς με το 0,9% των δημοσκοπήσεων συγκεντρώσαμε 1.300 άτομα, η ΝΔ με το 22% πόσους πρέπει να συγκεντρώσει;”.

Με ένα τηλεοπτικό σταθμό να εκπέμπει πανελλαδικά και με ένα κόμμα σε άνοδο, ο “Πρόεδρος” εμφανίζεται έτοιμος να διαπραγματευτεί όχι μια πρόταση “πολιτικής αντιπαροχής”, όπως χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να του προταθεί θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης για να αντικρούει Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ στη Βουλή, αλλά ένα εθνικό σχέδιο εξόδου απ’ την κρίση για να (συ)στρατευτεί.

Κι αν αυτό δεν έρθει ποτέ, τι είχε τι έχασε. Όπως λέει, προτιμά τον τίτλο του καναλάρχη, παρά τον χαρακτηρισμό εκείνου που έφυγε απ’ τον μαντρί και γύρισε, κακήν κακώς, για να περισώσει την πολιτική του καριέρα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου