ΠΟΙΟΝ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Μοίρασε το

Μιλώντας, προ ολίγου, με την καλή μου φίλη και φιλόλογο, κα Αθηνά Ταρλά, σχεδόν ξαφνιάσθηκα όταν, ακολουθώντας τις υποδείξεις της, πρόσεξα τους χρόνους των ρημάτων -των κυρίων προτάσεων- που περιέχονται στις 3 + 6 παραγράφους του ανακοινωθέντος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, διαπίστωσα πόσο έξυπνα ο Αλέξης Τσίπρας παγίδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη! Στο εξής, θα δίνω πολύ μεγαλύτερη σημασία στην γλωσσολογική ανάλυση των πολιτικών κειμένων…

Το κείμενο που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας (αν κάποιος γνωρίζει ποιο είναι το όργανο αυτό, με βάση ποιο νόμο έχει συσταθεί παρακαλώ ας με διαφωτίσει…), ουσιαστικώς αναγνωρίζει -στις 3 πρώτες παραγράφους του- ότι η Ελληνική κυβέρνηση πράττει περίπου τα πάντα και κατά τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής/λαθρομεταναστευτικής κρίσεως. Τα ρήματα των κυρίων προτάσεων των παραγράφων αυτών είναι σε χρόνο ενεστώτα, μη αφήνοντας την παραμικρή αμφιβολία για το νόημά τους. Βεβαίως, περί της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν βρίσκει ούτε μια λέξη να πει το ανακοινωθέν της Προεδρίας…

Στις έξι -6- επόμενες παραγράφους, το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών (ομοίως, αν κάποιος γνωρίζει σε ποιο νόμο βασίζεται η σύγκληση και λειτουργία αυτού του οργάνου, παρακαλώ ας με διαφωτίσει…) καταγράφει τι «οφείλει να» πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω τις ουσιώδεις αντιφάσεις που εμπεριέχονται στο κείμενο, καθ’ ένας που διαθέτει την κοινή λογική μπορεί να το κάνει μόνο τους.

Όμως, αναρωτιέμαι γιατί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως δέχθηκαν να υπογράψουν ένα κείμενο, βάσει του οποίου ουσιαστικώς αποδέχονται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει κάνει πλήρως το καθήκον της έναντι τόσο των Ελλήνων πολιτών όσο και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προς την οποία από κοινού προβαίνουν σε υποδείξεις. Τι νόημα είχε η σημερινή σύσκεψη; Υπό το πρίσμα του ανακοινωθέντος μόνος σκοπός της ήταν στήριξη της κυβερνήσεως, αλλά αυτό μπορούσε να είχε γίνει με μια δήλωση στην Βουλή. Συνεπώς, το μόνο που πέτυχαν οι αρχηγοί της αντιπολιτεύσεως, που υπέγραψαν το ανακοινωθέν, ήταν να αυτοπαγιδευθούν στην εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβερνήσεως Τσίπρα και του πολιτικού της μέντορα…!

Και, για την κα Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη δεν εκπλήσσομαι, το πολιτικό τους διαμέτρημα είναι «εκδρομή της Κυριακής» για τον Αλέξη Τσίπρα, πολλώ δε μάλλον γι’ αυτόν που κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο! Χώρια που θα υπέγραφαν οτιδήποτε έχοντας στο νου τους το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην κυβέρνηση. Όμως, απορώ που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάλαβε την παγίδα, σε αντίθεση με τον -προφανώς εκπαιδευμένο και έμπειρο- Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και τον αειθαλή Βασίλη Λεβέντη!!!

Περιμένω να δω τι θα έχει να απαντήσει η Ν.Δ., όταν, τις επόμενες μέρες θα αναγκασθεί -και πάλι- να ασκήσει κριτική στους -τραγικούς- κυβερνητικούς χειρισμούς!

Όπως, ενδεχομένως, αντιλαμβάνεσθε, αγαπητοί φίλοι, όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν υπό την αιγίδα του -εντεταλμένου- Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος δεν θα ξεχάσει ποτέ ποιος τον προώθησε στο ανώτατο αξίωμα.

Ούτε είναι τυχαία η δήλωση του προέδρου του Σ.Ε.Β. περί ανάγκης ανασχηματισμού της κυβερνήσεως. Ας δούμε πόσοι ακόμη άνθρωποι του Κώστα Καραμανλή θα συμμετάσχουν στην επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου