ΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;

Μοίρασε το

“Έγινε για πρώτη φορά διαπραγμάτευση”! Έτσι το είδαν Σαμαράς Καρατζαφέρης. Όχι βεβαίως, η Αριστερά που αντέτεινε πως οι πολιτικοί αρχηγοί κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, και το ΠΑΣΟΚ σιώπησε. Άλλωστε, το “για πρώτη φορά” ήταν αιχμή πως τις προηγούμενες φορές δεν υπήρξε διαπραγμάτευση…

Το ερώτημα βέβαια είναι πότε έγινε διαπραγμάτευση. Από ποιόν. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα της. Εδώ οι απόψεις διίστανται. Πως είναι όμως αδύνατον οι τρεις αρχηγοί με τον Πρωθυπουργό που συσκέπτονταν με τον Πρωθυπουργό να κοιτούσαν “παράγραφο την παράγραφο, γραμμή τη γραμμή, κόμμα το κόμμα” τη δανειακή σύμβαση για να δουν τα σημεία που συμφέρουν τη χώρα;

Το πιθανότερο λοιπόν είναι η συγκεκριμένη δουλειά να έγινε από τους ειδικούς εμπειρογνώμονες (η Τρόικα διαθέτει τέτοιους η ελληνική πλευρά…;) και να παρουσιάστηκε “πακέτο” στους αρχηγούς. Μια άλλη πιο πιθανή εκδοχή αναφέρει πως η συμφωνία έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό, απλά προσφέρεται κάμποσος χρόνος στους πολιτικούς αρχηγούς να την “περάσουν” και στην κοινωνία.

Ίσως λοιπόν στην πολύωρη σύσκεψη της Κυριακής, οι τρεις αρχηγοί με τον πρωθυπουργό να συζητούσαν τον τρόπο που θα “πλασάρουν” τη συμφωνία στους βουλευτές τους και στο κομματικό τους ακροατήριο. Κάπως έτσι, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης εμφανίστηκαν να συγκροτούν το ελληνικό “όχι” με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να προειδοποιεί πρώτος πως “δεν θα συμβάλλει στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση, που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη” και τον πρόεδρο της ΝΔ να ακολουθεί διαβεβαιώνοντας ότι διαπραγματεύεται και πως προσπαθεί να αποτρέψει με κάθε τρόπο την περισσότερη ύφεση της χώρας (προφανώς στην περίπτωση που εφαρμοστεί η συνταγή της Τρόικας…)

Όλα αυτά βεβαίως αλλάξανε λίγα λεπτά αργότερα όταν το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε πως οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν συμφωνήσει σε αρκετά κι έμενε να συμφωνούσουν και σε ορισμένα άλλα ακόμα. Το αν θα είναι η διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, ελάχιστη σημασία έχει από τη στιγμή που οι μισθωτοί, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αν δεν χάνουν δουλειά, χάνουν κατά μέσο όρο το 50% αποδοχών και εισοδημάτων.

Μπροστά σε αυτό το κακό, οι αρχηγοί συμφώνησαν με την ιδέα του Λουκά Παπαδήμου να δώσει στη δημοσιότητα πίνακες που θα περιγράφουν τις επιπτώσεις του …περισσότερου κακό. Μιας χρεοκοπίας δηλαδή. Έτσι, και τους πολιτικούς αρχηγούς να προστατέψει για αυτά που συμφωνούν και τους βουλευτές να προβληματίσει, τώρα που έρχεται η σειρά τους να πουν κι αυτοί το μεγάλο “ναι” σε μια συμφωνία που κατά γενική ομολογία ΟΛΩΝ κάνει τους Έλληνες φτωχούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου