ΠΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ …ΕΚΤΟΣ!

Μοίρασε το

Πολλές σκέψεις προκάλεσε η έκθεση των οικονομολόγων της Βουλής, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική της, λόγω των μελανών σημείων και των αδιεξόδων που περιγράφει, κυρίως διότι θεωρεί νομοτέλεια για τη σταθερή χρηματοδότηση της χώρας την υπογραφή ενός νέου μνημονίου με τους ευρωπαίους εταίρους.

Βέβαιο είναι πως από κυβερνητικής πλευράς θα γίνει προσπάθεια απαξίωσης των συμπερασμάτων της επιτροπής του ελληνικού κοινοβουλίου, ωστόσο και εφ όσον αυτά συμφωνούν κατά μεγάλο βαθμό με τις εκτιμήσεις μεγάλων εταιριών αξιολόγησης του εξωτερικού, μας βάζει σε σκέψεις, έστω κι αν έρχεται σε αντίθεση με την ωραιοποιημένη εικόνα που επιχειρούν να προβάλλουν τα κυβερνητικά στελέχη.

[quote text_size=”small”]

Η χώρα μοιάζει δυστυχώς με ασθενή που αντί οι δικοί του να ακούσουν τους ειδικούς και να ακολουθήσουν την επώδυνη και δαπανηρή οδό της γιατρειάς, προτιμούν τους τσαρλατάνους που τους τάζουν ανώδυνες σωτηρίες και φυσικά επιδεινώνοντας την κατάσταση του ανθρώπου τους, τον οδηγούν στο μοιραίο.

[/quote]

Στην περίπτωση της δικής μας μάλιστα, φαίνεται σαν να συνωμοτούν όλοι και όλα προς αυτήν την κατεύθυνση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοκαταστροφικού παραλογισμού.

Αντί λοιπόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ασχολούνται, είτε με την έξοδο από την κρίση, ενημερώνοντας τους πολίτες για τις δυσκολίες του εγχειρήματος, αλλά και τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωσή του, ακολουθούν την οδό της παραπλανητικής πληροφόρησης, μια πρακτική που φυσικά δεν αρμόζει σε ώριμους και ενημερωμένους πολίτες. Από τη μια τα κόμματα της συγκυβέρνησης παίζοντας το παιχνίδι του καλού και του κακού, που δεν πείθει ούτε τους ίδιους, ωραιοποιούν την κατάσταση, επιχειρώντας να μεταφέρουν τις διαπραγματεύσεις εκτός Ελλάδας, στη Γαλλία, λες και αλλάζει κάτι αν οι αποφάσεις παίρνονται σε κάποια άλλη χώρα, χωρίς να μεταβάλλεται η τιμωρητική πολιτική λιτότητας και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς πειστική εναλλακτική πρόταση, να προσπαθεί να προκαλέσει εκλογές μέσω της προεδρικής εκλογής, ελπίζοντας στην καλύτερη περίπτωση να βελτιώσει τα ποσοστά της.

Και η πορεία της χώρας; Έχει ο θεός! Απ’ ότι φαίνεται και οι δυο πολιτικοί σχηματισμοί σε ένα σημείο συμφωνούν. Ότι είναι όρος επιβίωσης γι αυτούς η παλαιοκομματική δοκιμασμένη συνταγή του να σερβίρουν τη μισή αλήθεια, με μεγάλη δόση υπερβολικής ρητορείας που προκαλεί λογικό αδιέξοδο και σύγχυση.

[quote text_size=”small”]

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τη συμπεριφορά τους όταν το ζήτημα οριστικής ρύθμισης του χρέους που επίκειται, συνομολογείται απ’ όλους τους σοβαρούς αναλυτές, πως σε περίπτωση αποτυχίας θα αποτελέσει μια «δεύτερη μικρασιατική καταστροφή».

[/quote]

Ή πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και οι δύο πλευρές, όπως η ιστορία του τόπου μας έχει καταδείξει, θεωρούν πως κερδίζουν χρόνο μέχρι οι «κουτόφραγκοι» για μια ακόμη φορά αποφασίσουν την «σωτηρία» μας, την οποία ελπίζουν να καρπωθούν και να πανηγυρίσουν ανάλογα τα γνωστά εγχώρια τρωκτικά. Μήπως πρέπει επί τέλους να σταματήσουμε να αναζητούμε φαντάσματα και να μελετήσουμε προσεκτικά την έκθεση της επιτροπής της Βουλής, ώστε να αποφασίσουμε εδώ και τώρα τις αναγκαίες λύσεις γιατί ίσως αύριο να είναι αργά;

Γιατί προφανώς από ανώδυνες καταγγελίες και ανεύθυνες υποσχέσεις έχουμε πλέον μπουχτίσει και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι το μέλλον δεν περιμένει, να πέσει το μάνα εξ ουρανών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου