ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΕΣ…

Μοίρασε το

Παράδοξο πρώτο! Ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε την πρωθυπουργία, χωρίς να χάσει εκλογές! Προ δυο ετών εκλέχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία και κλήθηκε να κυβερνήσει τη χώρα έχοντας εκτός από ένα βαρύ όνομα κι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο. Το …κεφάλαιο τού το ξόδεψε η κρίση. Προτού μείνει εντελώς “ταπί και ψύχραιμος” (πολιτικά) εφηύρε το δημοψήφισμα, προκάλεσε όση αναστάτωση προκάλεσε και παρέδωσε “προσωρινά” την εξουσία στον Λουκά Παπαδήμο.

Παράδοξο δεύτερο! Ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε την πρωθυπουργία επειδή το “μείγμα” της πολιτικής για την αντιμετώπισης της κρίσης δεν απέδωσε. Δηλαδή οδήγησε τη χώρα στο χείλος της οριστικής κατάρρευσης και της εξόδου της από το ευρώ. Προσοχή! Την πολιτική την επέλεξε ή του την επέβαλαν οι συνθήκες και οι δανειστές. Διότι, αν την επέβαλαν οι δανειστές, τότε έχουν κι αυτοί σημαντικό μέρισμα ευθύνης στην αποτυχία. Συνεπώς, ο Παπανδρέου δεν έχασε την πρωθυπουργία επειδή απέτυχε η πολιτική του, αλλά επειδή η πολιτική που δέχθηκε (ή εξαναγκάσθηκε) να εφαρμόσει είναι αποτυχημένη. Και είναι η ίδια πολιτική που εξαναγκάζεται σήμερα να εφαρμόσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και εκβιάζεται να συνεχίσει να εφαρμόζει αύριο (αν γίνει ο πρωθυπουργός) ο Αντώνης Σαμαράς!

Παράδοξο τρίτο! Ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε την πρωθυπουργία επειδή δέχθηκε να εφαρμόσει την πολιτική που του επιβλήθηκε. Όμως, αν δεν είχε δεχθεί, τότε η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει, ο Παπανδρέου θα πέρναγε στην Ιστορία ως πρωθυπουργός της πτώχευσης και πιθανότερο με το ίδιο και πάλι αποτέλεσμα. Την απώλεια της πρωθυπουργίας. Τουλάχιστον τώρα, δικαιολογείται να ισχυρίζεται πως έκανε ό,τι μπορούσε, πως πήρε “σκληρές” και “επώδυνες” αποφάσεις για το λαό, πως “δεν υπολόγισε πολιτικό κόστος”, αλλά η χώρα στα χέρια του δεν χρεοκόπησε.

Παράδοξο τέταρτο! Ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε την πρωθυπουργία επειδή κάποια στιγμή που, διαπιστωμένα πλέον, η πολιτική αποδεικνύονταν λανθασμένη θέλησε να την θέσει στην κρίση των πολιτών με μια διαδικασία άμεσης δημοκρατίας. Βρέθηκε μεταξύ δυο “πυρών”: Αυτών των δανειστών επειδή φάνηκε να αμφισβητεί την ορθότητα της πολιτικής και άρα ήταν “αναξιόπιστος” αφού μέχρι εκείνη την ώρα συμφωνούσε να την εφαρμόζει. Και των επικριτών του στο εσωτερικό επειδή οι δυσαρεστημένοι πλέον με την “αναξιοπιστία” Παπανδρέου, δανειστές θα αρνούνταν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την πολιτική που μέχρι εκείνη τη στιγμή οι επικριτές του Παπανδρέου αμφισβητούσαν!

Παράδοξο πέμπτο! Οι “σύντροφοι” του Γιώργο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ τού ζητούν να αποχωρήσει ή να παραχωρήσει και την προεδρία του κόμματος, για όλα τα παραπάνω παράδοξα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου