ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ Ή ΔΟΥΛΕΙΑ;

Μοίρασε το

Τώρα θα παίζουμε με τις λέξεις; Ο Αντώνης Σαμαράς ούτε λίγο, ούτε πολύ επανέλαβε και χθες στη Βουλή ό,τι έλεγε προεκλογικά. Πως το Μνημόνιο χρειάζεται τροποποιήσεις. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ την πλευρά του τον κατηγόρησε πως ξέχασε ότι προεκλογικά υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και ως εκ τούτου η ασυνέπεια του συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή, αφού η λαϊκή ετυμηγορία ήταν ξεκάθαρη, υπέρ της αλλαγής της πολιτικής του μνημονίου.

Ανεξαρτήτως πως θα βαπτιστεί η πολιτική της κυβέρνησης (τροποποιητική ή …επαναδιαπραγματευτική Μνημονίου) η ουσία δεν αλλάζει. Αλλαγές στο Μνημόνιο πρέπει να γίνουν γιατί απλά το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Γιατί πάρα πολύ απλούστερα η ύφεση διατηρείται και βαθαίνει, γιατί νέα λουκέτα μπαίνουν στην αγορά, γιατί αυξάνεται η ανεργία, γιατί επιδεινώνεται η φτώχεια, γιατί εντείνεται η εξαθλίωση ολοένα και περισσότερων πολιτών και γιατί με όλα αυτά δεν κινδυνεύει μόνο η κοινωνική συνοχή, αλλά επαπειλείται κοινωνική μεγάλη κοινωνική αναταραχή.

Κατά συνέπεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να ανταποκριθούν στο βάρος των ευθυνών τους. Σε τούτη την ώρα προέχει η επιβίωση της χώρας και όχι η επικράτηση μικροπολιτικών επιδιώξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω θα κριθεί από τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση πλέον και θα διαφανεί αν είναι σε θέση να αποτελέσει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ και τα δυο κόμματα που την στηρίζουν οφείλουν να βρουν τη χρυσή τομή και κυρίως να επιτρέψουν στον υπουργό των Οικονομικών να κάνει τη δουλειά του. Αυτή τη στιγμή, ο Γιάννης Στουρνάρας προβάλει ως η μόνη ελπίδα της κυβέρνησης να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Γνωρίζει σε βάθος το πρόβλημα, ξέρει πολύ καλά οικονομικά, έχει διαύλους επικοινωνίες ή ακόμα και στενές σχέσεις με όλους τους ισχυρούς παίκτες του εγχώριοι χρηματοπιστωτικού και επιχειρηματικού συστήματος της χώρας, αναγνώριση και καλές διασυνδέσεις με κεντρικά διεθνή ΜΜΕ – γεγονός που αποδεικνύεται από την πληθώρα αιτημάτων για συνεντεύξεις που κατέκλυσαν το γραφείο του τις τελευταίες μέρες.

Είναι σαφές ωστόσο, πως ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Τώρα είναι η ώρα της σκληρής δουλειάς από όλους. Και το κυριότερο τώρα είναι η ώρα της συνεργασίας. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει σκληρός, γνωρίζει πως μόνος του δεν θα τα καταφέρει κανείς. Οι διαφορετικές ιδέες, απόψεις και τοποθετήσεις θα πρέπει να βοηθούν την κοινή προσπάθεια. Διότι πλέον ο …εχθρός δεν (πρέπει να) είναι εντός των τειχών. Είναι εκτός των τειχών όσο κι αν ο Γιάννης Στουρνάρας στην πρώτη συνέντευξη του στους Financial Times δήλωσε πως το υπουργείο Οικονομικών δεν αντιμετωπίζει την Τρόικα ως “κατακτητές”…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου