ΠΑΙΓΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Μοίρασε το

Την ώρα που η Ελλάδα  μοιάζει με καζάνι που βράζει … Με τις ορδές των μεταναστών να πνίγουν τα νησιά και να καταποντίζουν τον τουρισμό. Το ασφαλιστικό δαμόκλειος σπάθη στα κεφάλια των Ελλήνων,  την ανεργία στο κόκκινο, τα λουκέτα να έχουν πάρει φωτιά και  ο ΕΝΦΙΑ να τραβά την ανηφόρα… Η Κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί με τον εκλογικό νόμο. Εμ πως αλλιώς θα κρατήσουν οι τυχοδιώκτες την καρέκλα τους;  Φωτιά να πάρει η Χώρα…  Τι τους νοιάζει; Αυτοί αγάπησαν την πολυθρόνα της εξουσίας !!!

Το μόνο μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πως θα μείνει για πολλά χρόνια στην εξουσία. Βλέπετε αυτό είναι το κύριο και ουσιαστικό χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των καθεστωτικών κυβερνήσεων … Με τι τρόπο  θα ριζώσουν στην εξουσία ; Αυτό ένοιαζε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ  81-89, προς αυτή τη κατεύθυνση έδρασε η κυβέρνηση Καραμανλή 2004-2009.  Τώρα αυτό το γνώρισμα παρατηρούμε και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , η οποία απαρτίζεται από πρόσωπα που  έμαθαν να επιβιώνουν μόνο μέσα  από την πολιτική, ενώ    διέπονται από γνωρίσματα Σταλινοφασισμού που τους καθιστά ακόμα πιο επίφοβους.

Διαβάζοντας κανείς ξένο τύπο, θα καταλάβει τα εξής: Αντί η Ελλάδα να μιμηθεί τις Χώρες του αναπτυγμένου κόσμου ως προς τον εκλογικό νόμο , τη στάση και τη συμπεριφορά , μιμείται τη Βενεζουέλα και ακόμα χειρότερα τη Τουρκία.

Στην Τουρκία έχουμε ένα ιδιόμορφο καθεστώς . Όπου ο Ερντογάν παίζει το ρόλο  του Σουλεημάν του Μεγαλοπρεπή μετατρέποντας την  σε ένα ιδιόμορφο Σουλτανάτο δημιουργώντας τριβές στο εσωτερικό της  Χώρας . Από την άλλη η Βενεζουέλα έχει πάρει φωτιά . Ο κόσμος,  εγκλωβισμένος στο καθεστώς του Μαδούρο, πεθαίνει σαν τα ποντίκι στη φάκα … Ο κοσμάκης υποσιτίζεται , τα ράφια των σούπερ μάρκετ άδεια . Για να πάρουν έστω μια ασπιρίνη από το φαρμακείο χρειάζεται να δώσουν ταυτότητα και να τους πάρουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα , η βία , η εγκληματικότητα και εξαθλίωση στα ύψη . Τι κι αν φωνάζει ο λαός να φύγει ο σύντροφος του Αλέξη Νικολά Μαδούρο ; Αυτί δεν ιδρώνει !!! Τούτο γιατί η “εκλογική επιτροπή” απεφάνθη πως σημασία δεν έχει τι λένε τα εκατομμύρια εξαθλιωμένων ανθρώπων,  αλλά το τι θέλει το καθεστώς . Την ώρα που η Βενεζουέλα κλυδωνίζεται ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος στη καρέκλα του .

Αυτά είδαν ο Αλέξης – Πάνος και Κώστας είπαν να φέρουν το σύστημα της Τουρκίας και της Βενεζουέλας στην Ελλάδα . Είναι πολλοί εκείνοι που διερωτώνται γιατί ο Κώστας Καραμανλής έχει πιει το αμίλητο νερό ; Η απάντηση σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες είναι η παρακάτω :

Ο ΠτΔ θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες, θα μπορεί να εκλέγεται απευθείας από το λαό. Πριν ακόμα ο νυν ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος τελειώσει τη θητεία του μέσα σε μια νύχτα θα φύγει, ενώ  τη θέση του πρόκειται να πάρει ο Κώστας Καραμανλής. Όπως λένε οι κακές γλώσσες μέσα στη Ν.Δ. αυτό το ρόλο ανέθεσε εξ’ αρχής  ο Καραμανλής στον Παυλόπουλο. Να έρθει ο Κώστας στη θέση του ΠτΔ και ο Αλέξης να κατέχει τον πρωθυπουργικό θώκο , με την απλή μεν αλλά καθόλου άδολη αναλογική που πάει να φέρει.

Αλλά μιας και άνοιξε αυτό το ζήτημα περί εκλογικού νόμου, ας σκαλίσουμε λίγο τη μνήμη μας … Πριν μερικά χρόνια, λίγο πριν φύγει από την εξουσία ο Αντώνης Σαμαράς, είχε αναθέσει στον συνταγματολόγο Προκόπη Παυλόπουλο να σχεδιάσει και να διαμορφώσει συνταγματική αναθεώρηση και  εκλογικό νόμο.  Με αυτό τον νόμο τότε είχε συμφωνήσει και ο Αλέξης Τσίπρας . Τώρα που άρχισε η συζήτηση … Γιατί ο Κυριάκος δεν φέρνει αυτό το σχέδιο έτσι όπως είχε διαμορφωθεί τότε προς συζήτηση ;

Τέλος , αν περάσει ο νέος εκλογικός νόμος (που δεν θα περάσει αν υπάρξει πολιτική ευθιξία και υπευθυνότητα  από τα άλλα πολιτικά  κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου) τότε η Χώρα θα βυθιστεί σε έναν νέο μεσαίωνα όχι μόνο οικονομικό αλλά πολιτικό και πολιτειακό . Καθώς είναι  μοιραίο όταν οι εξουσίες συγκρούονται να την πληρώνει ο λαός. Εν προκειμένω, με το νέο εκλογικό νόμο  μια διαφωνία ΠτΔ και Πρωθυπουργού μπορεί να στοιχίσει ακόμα και το ίδιο το πολίτευμα (κατάλυση της Δημοκρατίας) . Οπότε όσοι κάνουν σχέδια επί χάρτου ας μετρήσουν το μπόι τους , γιατί η ιστορία είναι ο αυστηρότερος κριτής!!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου