Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ …ΣΤΑΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ!

Μοίρασε το

Η ΝΔ ουδέποτε ήταν “μαγαζί” που ήλεγχαν οι “Σαμαρικοί”. Αντιθέτως, επί πολλά χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς ήταν το “μαύρο πρόβατο” της παράταξης. Χρειάστηκε να γίνουν πολλά για να καμφθούν οι αντιστάσεις της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσότακη και ο σημερινός πρωθυπουργός να επαναπατριστεί, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη της άλλης μεγάλης πολιτικής οικογένειας του να βρει εσωκομματικά στηρίγματα.

Η επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ σήμανε και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης προς την ηγεσία του κόμματος, αρχικά, και την πρωθυπουργία στη συνέχεια. Άλλωστε αυτός ήταν ανέκαθεν ο ανομολόγητος πόθος του, που τελικά ικανοποιήθηκε ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά.

Ήταν μια επιτυχία που πιστώνεται περισσότερο στον ίδιο προσωπικά και σε ορισμένους “πιστούς” συνεργάτες από τα πέτρινα χρόνια και λιγότερο στο ίδιο το κόμμα που στις πρώτες εκλογές του 2012 του γύρισε αποδεδειγμένα την πλάτη για να αναγκαστεί ένα μήνα αργότερα στις επαναληπτικές να κινητοποιηθεί και η ΝΔ να κερδίσει οριακά την εξουσία.

Αυτό σημαίνει πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει λίγες κομματικές υποχρεώσεις. Δεν δεσμεύεται από κομματικές χάρες. Μοιάζει περισσότερο ως εθνικός, παρά κομματικός πρωθυπουργός.

Κι επειδή το τελευταίο διάστημα, αρκετοί ήταν εκείνοι που συνωστίζονταν γύρω του για μια προνομιούχο θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο, ο Αντώνης Σαμαράς είχε έτοιμη την ιδέα που θα τον έβγαζε από το αδιέξοδο και θα τον απάλλασσε από τη βάσανο των εσωκομματικών διευθετήσεων και ισορροπιών.

[quote text_size=”small”]

Ο σταυρός προτίμησης για τους Ευρωβουλευτές, που φαίνεται να προωθεί, …σταυρώνει τον κομματισμό και γίνεται προπομπός μεγάλων θεσμικών αλλαγών (εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, μείωση αριθμού των βουλευτών) που μόνον ένας ηγέτης χωρίς κομματικές δουλείες μπορεί να προωθήσει.

[/quote]

Αν όντως η ιδέα του υλοποιηθεί, τότε θα μιλάμε για την πρώτη ουσιαστική απόπειρα ανανέωσης της γερασμένης ελληνικής Δημοκρατίας. Για την πρώτη ουσιαστική αναδόμησης ενός απαξιωμένου και αναξιόπιστου πολιτικού συστήματος. Για την πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια να σπάσουν τα κομματικά στεγανά, ανοίγοντας το δρόμο σε καταξιωμένους και με διάθεση προσφοράς Ελλήνων να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση και την αποκατάσταση του κύρους στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι.

Η ευκαιρία και η πρόκληση συνάμα είναι μπροστά σε όσους πραγματικά επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε ένα σημαντικό θεσμό, όπως το Ευρωκοινοβούλιο. Έλληνες με προσωπικότητα και εθνική αναγνώριση να ηγηθούν μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας. Έλληνες που θα κριθούν απευθείας από το λαό για το έργο και την κοινωνική προσφορά τους και όχι από τα κομματικά τους ένσημα…

Υ.Γ. Πολλά μπορείς να πεις για τον Αντώνη Σαμαρά. Ένα μόνο δεν μπορείς να του καταλογίσεις. Ότι δεν ξέρει τη …δουλειά! Γεννημένος πολιτικός, αναθρεμμένος σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που τον προετοίμαζε για να φτάσει …ψηλά, μπήκε νωρίς στην πολιτική πιάτσα κι έμαθε τα μυστικά της. Καμία έκπληξη λοιπόν που σκέφτηκε τον τρόπο να …αποκομματικοποιήσει τις Ευρωεκλογές σε μια χρονική στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ πόνταρε σε αυτές για να δημιουργήσει ένα πολιτικό τετελεσμένο που θα επιτάχυνε τις πολιτικές εξελίξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου