ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ …ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Μοίρασε το

Με αφορμή την επίσκεψη του -πρώην πρωθυπουργού- Γιώργου Παπανδρέου στον -πρωθυπουργό- Αλέξη Τσίπρα, προκύπτουν αφορμές για πολλές σκέψεις π.χ. «πόσο χαμηλά έχει πέσει αυτή η χώρα» ή «από το κακό στο χειρότερο» ή «δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» κλπ. Βεβαίως, τις ίδιες σκέψεις θα μπορούσα να κάνω και για την προ ημερών επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη έστω και αν δεν διαθέτει το τεκμήριο της αποτυχίας, όπως ο ΓΑΠ. Άλλωστε, ένας άνθρωπος που υπήρξε επί σειρά ετών προβεβλημένος δημοσιογράφος στα κανάλια της διαπλοκής και γνωστός για τις σχέσεις του με το πολιτικο-μιντιακό σύμπλεγμα, μόνον άσπιλος δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Όμως, όλοι οι ανωτέρω ωχριούν μπροστά στον Κώστα Καραμανλή, ένα πρωθυπουργό που η παταγώδης αποτυχία του κάνει ακόμη και τον -κ. Τίποτα- Δημήτρη Αβραμόπουλο να μοιάζει αξιόπιστος. Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο τεκμήριο πολιτικού ξεπεσμού για την Ελλάδα από το ενδεχόμενο της επιστροφής του Κώστα Καραμανλή! Ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι ούτε μπορεί να αποτελέσει τη λύση του πολιτικού προβλήματος της χώρας. Αντιθέτως, ήταν και παραμένει η προσωποποίηση του προβλήματος.

Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε ο Πρωθυπουργός της κατάρρευσης των δημοσίων οικονομικών. Επί της πρωθυπουργίας του όχι μόνο δεν έγινε καμμία προσπάθεια βελτιώσεως των δημοσίων οικονομικών και διορθώσεως των -κολοσσιαίων- σφαλμάτων της περιόδου Σημίτη. Οι άστοχες ενέργειες του θλιβερού Γιώργου Αλογοσκούφη οδήγησαν εκτός ελέγχου τις δημόσιες δαπάνες και το δημόσιο χρέος. Οι αθρόοι διορισμοί «δικών μας παιδιών» ξεχείλωσαν και διέλυσαν την ήδη προβληματική Δημόσια Διοίκηση, της οποίας πολιτικός προϊστάμενος -όλως τυχαίως…- ήταν ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο άνθρωπος που άφησε την Αθήνα να καεί για να εκτονωθούν οι προστατευόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ!!!

[quote text_size=”small”]

Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε ο Πρωθυπουργός που «δραπέτευσε» μέσω των εκλογών. Υπήρξε ο άνθρωπος που αποποιήθηκε τις ευθύνες του σα να μην είχε επανεκλεγεί πανηγυρικώς μόλις δύο χρόνια πριν!

[/quote]

Σαφώς γνώριζε ότι μια διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. των κηπουρών του ΓΑΠ θα ήταν καταστροφική σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή (η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση συμπλήρωνε ήδη ένα χρόνο και οι συνέπειές της άγγιζαν ήδη την Ελλάδα μέσω της καταρρεύσεως των τραπεζών). Όμως, ο Κώστας Καραμανλής, επέλεξε τις εκλογές ακριβώς για να επέλθει η πλήρης κατάρρευση στα χέρια του μοιραίου -εν τη ανοησία του- ΓΑΠ ώστε να ξεχασθούν οι δικές του ευθύνες.  Και, όπως φαίνεται, μάλλον το πέτυχε…

Η ανάληψη της ηγεσίας της Ν.Δ. από τον Αντώνη Σαμαρά, μια λαϊκοδεξιά εκδοχή του ΓΑΠ, υπήρξε νερό στο μύλο των σχεδίων του Κώστα Καραμανλή. Ο άνθρωπος που από τον άκρατο λαϊκισμό των ΖΑΠΠΕΙΩΝ κατέληξε να γίνει ο Πρωθυπουργός των μνημονίων, το μόνο που πέτυχε ήταν να οδηγήσει τη χώρα στη βαθύτερη ύφεση μετά την Κατοχή και το κόμμα του στην πλέον επώδυνη ήττα. Η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ήταν μόνον αυτονόητη αλλά και απολύτως απαραίτητη: δεν μπορούσε να απουσιάζει ο αρχιερέας της φαυλότητος από την κυβέρνηση που έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της!

Δυστυχώς, το ακόμη χειρότερο ήταν η ανάληψη της διακυβερνήσεως από τον Αλέξη Τσίπρα, προς το πρόσωπο του οποίου -όλως τυχαίως!- δεν παραλείπει να εκδηλώνει την συμπάθειά του ο Κώστας Καραμανλής, αντιλαμβανόμενος ότι ο μίμος του Ανδρέα Παπανδρέου το μόνο που θα πετύχει είναι να επαναφέρει στην εξουσία την χειρότερη εκδοχή του παπανδρεϊσμού, δηλαδή τον ίδιο, τον Κώστα Καραμανλή!!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου