ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΠΙΤΑ;

Μοίρασε το

Είναι λογικό να παρεμβαίνουν πολιτικά τα στελέχη της Τρόικας και να υποδεικνύουν το κόμμα ή τα κόμματα που θα προτιμούσαν για να κυβερνήσουν την Ελλάδα; Υπό μια οπτική ναι.

Οι άνθρωποι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των δανειστών μας. Έχουν εργαστεί, έχουν κοπιάσει για να φτιάξουν ένα ολόκληρο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Θέλουν να εξασφαλίσουν την επιστροφή των δανεικών, δεν επιθυμούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Από μια άλλη οπτική, βέβαια δεν είναι λογικό. Η Ελλάδα, υποτίθεται, είναι δημοκρατική χώρα. Υποτίθεται πως είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και ως εκ τούτου, δεν νοούνται ξένες παρεμβάσεις και υποδείξεις. Για την ακρίβεια είναι και απαράδεκτες και προκλητικές. Υπάρχει όμως το “υποτίθεται”…Και καλώς ή κακώς, ουδείς νοήμων Έλληνας είναι σε θέση να υποστηρίξει σοβαρά, πως “δεν υποτίθεται”, αλλά “ισχύει στο ακέραιο”, και η ανεξαρτησία και η κυριαρχία της χώρας. Προσοχή, άλλο τι θα ήθελε κάθε εχέφρων και πατριώτης Έλληνας και άλλο τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Διότι η πραγματικότητα λέει κάτι πάρα πολύ απλό και εν πολλοίς γνωστό σε όλους. Πως με την ένταξη της, αρχικά στις ΕΟΚ, εν συνεχεία στην ΕΕ και κατόπιν στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα και οι Έλληνες αποδέχθηκαν την μεταβίβαση εξουσιών και λειτουργιών του κράτους σε ένα υπερεθνικό μόρφωμα. Πρόκειται για διαδικασία σταδιακής μετάβασης που δεν ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ίσως να ολοκληρωθεί τώρα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που προωθούν οι Μερκοζί με την Γερμανία να έχει το πάνω χέρι. Αλλά πάντως, έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη διαδικασία βρισκόμαστε. Και η Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία το μόνο που εισφέρει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι να διατίθεται ως πειραματόζωο.

Πάλι καλά δηλαδή. Τουλάχιστον ως πειραματόζωο που διατηρείται τεχνητά εν ζωή, οι δανειστές-σωτήρες-εταίροι μπορούν μεν να λένε και να κάνουν οτιδήποτε, αλλά φροντίζουν ώστε το πειραματόζωο να μην τους μείνει στα χέρια – εξέλιξη που θα ήταν “καταστροφική για την Ευρώπη”, όπως εσχάτως παραδέχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ.

Προφανώς, οι Έλληνες που τα έχουν αντιληφθεί όλα αυτά, έχουν αφεθεί στα …ξένα χέρια (καθώς τα ντόπια αποδείχθηκαν άχρηστα…) και ευελπιστούν πως το πειραματόζωο θα επιβιώσει τελικώς και θα με το καλό θα διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή και σε ένα καλύτερο αύριο…

Είναι αυτά που δεν λένε να αντιληφθούν τα κόμματα της “διαμαρτυρίας” που ορθώς μιλούν για δίκαιη κατανομή της πίτας, αλλά αγνοούν πως πίτα πια δεν υπάρχει και δεν λένε κουβέντα για το πως θα δημιουργηθεί νέα πίτα – που είναι το πολιτικό ζητούμενο και στοίχημα τού σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου