Κ.Κ.Ε.: ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ…ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

Μοίρασε το

Να που μέσα στο ζόφο της κρίσης, της οικονομικής ανέχειας, της σκληρής ανεργίας, ξεπήδησε κάτι ελπιδοφόρο: το λεγόμενο κίνημα της πατάτας! Το αγκάλιασε ο απλός κοσμάκης, με τον γκρίζο οικονομικό και εργασιακό ορίζοντα, νιώθοντας μια αχτίδα, μια λυτρωτική προοπτική, ώστε να πάψει να συνθλίβεται στις μυλόπετρες των μεσαζόντων, τον κυκλωμάτων, των χονδρεμπόρων. Εστίες μιας παράξενης «κολεκτίβας» άρχισαν να εξαπλώνονται στη Βόρειο Ελλάδα, σαν κρίκοι αισιόδοξης αλυσίδας:

Από την Βέροια στην Κατερίνη και από κει στο Νευροκόπι, για να περάσει στη Δράμα, να κατέβει στο Βόλο και στη συνέχεια, σαν ελπιδοφόρα φωτιά, αυτή τη πρωτόγνωρη αγροτική αφύπνιση, να φωτίζει με το παράδειγμά της την Πελοπόννησο και την Κρήτη – με τα δικά τους προϊόντα, ελαιόλαδο, σταφίδα, κηπευτικά, κλπ.

Οι εστέτ ύψωσαν απαξιωτικά το φρύδι, πιστεύοντας ότι ο αγροτικός αυθορμητισμός, μετά την πρώτη άψη, θα εξασθενίσει και θα καταπνιγεί από τις σιδερένιες νόρμες της ελεγχόμενης αγοράς των μεταπρατών.. Και σαφώς το κίνημα των ελεύθερων παραγωγών μπορεί να μαραζώσει και να σβήσει. Ομως γιατί όχι μια προσπάθεια, μήπως και δημιουργήσει ζώνες κάποιες ζώνες ελεύθερου εμπορίου, όχι βέβαια εξαρθρώνοντας, αλλά απλώς, ξεπερνώντας σε κάποιες αγορές, τους κερδοσκοπικούς μηχανισμούς;

Μικρό βέβαια το κακό με τους εστέτ: Πάντα υψώνουν το φρύδι όταν κάτι δεν προσαρμόζεται στα «Μάνιουαλ» που διδάχτηκαν στα αμφιθέατρα ή τα κομματικά βιβλία.  Ελα όμως που και το «κόμμα του λαού», το ΚΚΕ, αυτό που πρώτο θα έπρεπε να χαίρεται για αυτή την μαζική «κολεκτίβα», (φυσικά σε εισαγωγικά η λέξη αφού δεν πληροί τις προδιαγραφές του «μάνιουαλ»), με μια απίστευτη ανακοίνωση την κατακεραύνωσε!

Γράφει το γραφείο Τύπου : «Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας».. Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών (…) Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό  ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ(!). Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια,(…)».

Και για να αποδείξει ότι παραμένει ασάλευτο και αναλλοίωτο στον ιερό κρατισμό του, αυτόν που δημιούργησε τους Στάλιν, τους Τσαουσέσκο, τους Χότζα και άλλα παρόμοια άνθη του κόκκινου κρατικού θερμοκηπίου, συνεχίζει: «Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει». Φυσικά το κόμμα τάσσεται υπέρ των συνεταιρισμών, αλλά αυτό θα συμβεί όταν θα «γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς».

Ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι, δηλαδή…  Ως τότε όμως, ώσπου οι νικηφόρες στρατιές των εξεγερμένων εργατών και αγροτών, θα καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα για να φέρουν «ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά», ως τότε που υπό  την αμέριστη στοργή του κράτους- πατερούλη,  θα μπορούν να ιδρύουν κολεκτίβες,( που ως γνωστόν θα διευθύνονται από κομματικούς γραφειοκράτες), σε μια κοινωνία ισότητας και προλεταριακής αλληλεγγύης, να μην γίνει καμία ρήξη με το υπάρχον σύστημα, να μη δημιουργηθούν θύλακες έμπρακτης αντίστασης που θα διαβρώσουν, έστω και για λίγο, έστω και αν αποτύχουν τελικά, το υπεροικοδόμημα της ληστρικής εκμετάλλευσης των αγροτών;

Απορία ψάλτου βηξ, η ανακοίνωση! Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πως ό, τι δεν μπορεί να ελέγξει και να καθοδηγήσει, το καταδικάζει, ενώ θα όφειλε να συμπαρασταθεί, να το εμψυχώσει και εν ανάγκη να οργανώσει το ίδιο κολεκτίβες ελεύθερων παραγωγών,  που θα σπάσουν τον βρόχο που πνίγει τον λαιμό των αγροτών.

ΥΓ: Μπορεί να μην έχω εντρυφήσει επαρκώς στα άπαντα των πατέρων του κομμουνισμού, και γιαυτό, όντας αποπροσανατολισμένος μικροαστός, να νομίζω ότι οι ελεύθεροι παραγωγοί, με την πρωτοπόρα κίνησή τους, στην παρούσα φάση, προσεγγίζουν εμπράκτως τους προπάτορες του ΚΚΕ…

ΥΓ2: Αφού ώσπου να διώξουμε την ΕΕ, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, δεν αλλάζει τίποτα, το ΚΚΕ με τους αγροτοσυνδικαλιστές του γιατί έκλεινε τις εθνικές οδούς;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου