Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΑΛΕΞΗ – ΣΥΡΙΖΑ

Μοίρασε το

Κατακάθεται ο κουρνιαχτός που σήκωσαν σκόπιμοι ή αφελείς εκδοροσφαγείς του διαδικτύου για τους πλούσιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια χώρα που οι πολυεκατομμυριούχοι αθέατοι της κρύβονται σε λίστες Λαγκάρντ, σε λίστες  Λιχτενστάιν, σε 6.500 off shore, και ζουν μακάριοι, ανενόχλητοι, μέσα στην θωπευτική προστασία της εξουσίας και των μηχανισμών της.

Τους αριστερούς, βλέπεις, τους αποδεχόμαστε ως πλουσίους μόνο όταν είναι νεκροί ή παροπλισμένοι – Ενγκελς, Κάστρο, Κροπότκιν κλπ.

Ωστόσο σε λίγες μέρες εισερχόμαστε στο καθαρτήριο έτος 2014, τα προβλήματα του μέσου πολίτη θα διογκωθούν, η βουβή αγανάκτηση θα βρει αγωγό διοχέτευσης στις κάλπες και το πολιτικό σκηνικό εκ των πραγμάτων θα αναδιαταχθεί. Οι δημοσκοπήσεις είναι αποκαλυπτικές, ειδικά όσες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να πραγματώσει, βρισκόμενος εν τη εξουσία, όσα κατά καιρούς υπερβολικά, ηρωικά, ανέξοδα και εύκολα, έχει επαγγελθεί.

Να πούμε ότι παρά τις ακατέργαστες και ατεκμηρίωτες εξαγγελίες του, ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται την εξουσία. Δεν αναφερόμαστε στο θεσμικώς αυτονόητο, της εναλλαγής των κομμάτων στην εξουσία μέσω της λαϊκής εντολής. Απλώς, παρόλο το απαράσκευο, το ηθικό δικαίωμα του το δίνει ο βίος και  η πολιτεία των 3 τουλάχιστον τελευταίων κυβερνήσεων.

Ο ανηψιός Κ. Καραμανλής, έγινε πρωθυπουργός απλώς γιατί κουβαλούσε στους ασθενικούς του ώμους, ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία. Αρειμάνιος μπον βιβερ, απροβλημάτιστος, είχε υποσχεθεί την ήπια προσαρμογή και εξοικονόμηση 10 δις τον χρόνο από την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αντί γιαυτό, δανείστηκε σαν να μην υπάρχει αύριο, παρέδωσε το έλλειμμα περί το 15%, και χρεοκόπησε τη χώρα, ενώ δεν νιώθει την ηθική  υποχρέωση να απολογηθεί για την καταστροφική πολιτεία του – απλώς διαμηνύει ότι η υψηλότης του δεν θέλει να συγχρωτισθεί στο Επικρατείας με τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίον όσες διαφωνίες και να έχει κάποιος, οφείλει να του αναγνωρίσει  ότι έχει το κουράγιο να δρα, να εκτίθεται και να γίνεται μισητός…

Ο έτερος των πριγκήπων, Παπανδρέου, αφού υποσχέθηκε ότι λεφτά υπάρχουν και υπέκλεψε την ψήφο των πολιτών, ανίκανος να κατανοήσει το μέγεθος των προβλημάτων που κληρονόμησε, όσο και αυτών που ο ίδιος δημιούργησε (σ.σ. Καίγεται το σπίτι μας και συζητάμε για την διαμόρφωση του σαλονιού μας, είχε πει η Βάσω για τα περίφημα opengov), παρέδωσε τη χώρα στις αρπάγες του ΔΝΤ, και τώρα περιφέρεται τα φόρα της υφηλίου, μοστράρει το φωτοστέφανο του ακυρωμένου αναμορφωτή, και καίγεται, δι΄ αντιτίμου, για τους κακούς νεοφιλελεύθερους που δεν του έδωσαν χρόνο να πραγματώσει τις υπερφίαλες  και άτοπες φαντασιώσεις του.

Ο διάδοχός του Α. Σαμαράς, ικανός υποτίθεται οικονομολόγος, με ιστορικό αφρόνου πατριωτισμού, αρνήθηκε τη στοιχειώδη συμπαράσταση προς την τότε κυβέρνηση, πήγαινε κάθε τρεις και λίγο στα Ζάππεια να μας διαβεβαιώσει ότι υπάρχει άλλη λύση, να στον τσεπάκι του την είχε και με πλεόνασμα μάλιστα, έριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, αυξάνοντας περεταίρω το έλλειμμα! Τώρα υποταγμένος στις εντολές της τρόικα, προσπαθεί να εμφανίσει ως αντίσταση, την αποδοχή των εντολών και τη σκιαμαχία με τις πρωτινές του διακηρύξεις.

Αυτή την κατ΄ ακολουθίαν  όπερα της πεντάρας, δίνει το δικαίωμα στον Τσίπρα να διεκδικεί την πρωθυπουργία. Σαφώς είναι άπειρος, σαφώς το στελεχικό του δυναμικό είναι απαράσκευο (τώρα μόλις δημιουργήθηκαν ομάδες που επεξεργάζονται λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα της χώρας), σαφώς κάποιο τμήμα του κομματικού του δυναμικού διακατέχεται από αλλοπρόσαλλες δοξασίες και προσήλωση  σε παρωχημένες και ιστορικά αποτυχημένες ιδεοληψίες, σαφώς συνθηματολόγησε υπέρ του δέοντος.
Όμως η πολιτεία των προηγούμενων του έστρωσε το δρόμο! Ετσι κι αλλιώς η Ελλάδα, με όποιον στην κυβέρνηση, είναι χαμένη υπόθεση για πολλά χρόνια…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου