ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

Μοίρασε το

Με την άφιξη του καινούργιου χρόνου, λίγους μόνο μήνες μετά τη δεύτερη σαρωτική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, – τρίτη στην ουσία με το δημοψήφισμα – και τα μαύρα σύννεφα έχουν ήδη αρχίσει να συσσωρεύονται πάνω απ’ τον κυβερνητικό ουρανό. Δεν είναι μόνο οι αποχωρήσαντες πρωτοκλασάτοι που αμαυρώνουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θυμίζουν τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις μετεκλογικές ανακολουθίες, είναι και ο εταίρος, οι ΑΝΕΛ, που με τις κωμικές εθνικολαϊκιστικές πρωτοβουλίες τους, προκαλούν θυμηδία σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Οι πρώτοι με αιχμή του δόρατος τον κ. Μηλιό πρώην υπεύθυνου του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, την κ. Κωνσταντοπούλου πρώην προέδρου της Βουλής,- κορυφαία επιλογή του πρωθυπουργού – και τον κ. Βαρουφάκη – κεντρικό διαπραγματευτή με τους εταίρους, έμπιστου συνεργάτη του Α. Τσίπρα – να ξηλώνει το πουλόβερ των πρώην συντρόφων του σε κάθε γωνιά του πλανήτη, δεν αφήνουν την κοινωνία να επιδοθεί στο τόσο επωφελές για το εγχώριο πολιτικό σύστημα, το προσφιλές της παιχνίδι της λήθης. Πως να ξεχάσει άλλωστε, που άλλα αφελώς πρόσμενε και άλλα κελεύει το κρατικό ταμείο, που πολλαπλασίασε και βάρυνε ακόμη περισσότερο τα ραβασάκια που αποστέλλει. Και τι να σου κάνει το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και το δίδυμο των ηρακλείων του κ. Τσίπρα, κ.κ. Φλαμπουράρη και Παππά, που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως όλα βαίνουν καλώς και η διακυβέρνηση είναι υπό έλεγχο. Την ίδια στιγμή μάλιστα ο ιδεολογικά ιστάμενος στα άκρα της δεξιάς κυβερνητικός εταίρος, αντιδρά σε επικοινωνιακά καίριες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που μπορούν να της δώσουν ανάσα από την δυσβάσταχτη ατζέντα των μέτρων του “αριστερού” μνημονίου, όπως εκείνης του συμφώνου συμβίωσης.

Και σα να μην έφθανε αυτό, ρίχνει και την μιλιταριστική βόμβα της υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών και των στρατιωτικών λυκείων, κάνοντας μαλλιά κουβάρια τον ΣΥΡΙΖΑ και αιφνιδιάζοντας το Μαξίμου. Ή μήπως δεν υπήρξε αιφνιδιασμός και ανέκρουσαν πρύμναν μετά τις αντιδράσεις;

[quote text_size=”small”]

Και ενώ η κοινωνία βράζει και αποστασιοποιείται με γοργούς ρυθμούς από την πολιτική συμμετοχή, μια επιλογή ιδιαίτερα επικίνδυνη για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, κάτι που καταδεικνύουν οι πρόσφατες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών καλείται να ψηφίσει μεταρρυθμίσεις αγκάθια, όπως για το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το δημοσιονομικό. το εργασιακό και το αγροτικό.

[/quote]

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, αν συνυπολογίσει στο ήδη τεταμένο κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και την πίεση που θα ασκήσουν στους βουλευτές της περιφέρειας οι ψηφοφόροι τους, τις μέρες των εορτών, που επισκέπτονται ως είθισται τις εκλογικές τους περιφέρειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου