ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Μοίρασε το

Στον έντονο απόηχο της επιστολής του Γ. Παπανδρέου προς τον Ε. Βενιζέλο, που του ζητάει έκτακτο συνέδριο και εκλογή Προέδρου του Κόμματος προχωρούν και εντείνονται οι διαδικασίες που εδώ και καιρό έχουν δρομολογηθεί από στελέχη μαζικών χώρων, επιστημονικών φορέων, συνδικαλιστές κ.α που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται να επιθυμούν την ανασυγκρότηση και ανασύσταση ενός αυτόνομου σοσιαλιστικού φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την Αθήνα ,με συμμετοχή πέραν των 150 στελεχών της κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες και της 2ης συνάντησης Κοινωνικών και Πολιτικών στελεχών του σοσιαλιστικού χώρου!

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η διαπίστωση πως:

… η αλλαγή πολιτικής προϋποθέτει μια αξιόπιστη πολιτική διεύθυνση ικανή να εγγυηθεί την δημοκρατία και την αντιπροσωπευτικότητα στις λειτουργίες του Κινήματος και αξιοπιστία στο να διαμορφώνει διαύλους επικοινωνίας για τη συγκρότηση της προοδευτικής πολιτικής πλειοψηφίας….

Πιο συγκεκριμένα :
Α) διαπιστώθηκε:
-0τι οι ασκούμενες πολιτικές είναι ατελέσφορες, αντιλαϊκές, αντιπαραγωγικές και αδιέξοδες!

-Ότι η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση με δίκαιη κατανομή των βαρών και προοδευτικό πρόσημο!
Ως κύριο ζητούμενο προτάσσεται η αλλαγή πολιτικής με νέες-αξιόπιστες κοινωνικές – πολιτικές συμμαχίες!
-ότι η ανασύνθεση του σοσιαλιστικού χώρου με πολιτική αυτονομία και οργανωτική αυτοτέλεια αποτελεί κοινό τόπο των διάσπαρτων δυνάμεων του σοσιαλιστικού χώρου που έχουν πολλαπλώς εκφράσει τη διαφωνία τους με την διολίσθηση του Κινήματος σε παρακολούθημα του συντηρητισμού.
-ότι τα εγχειρήματα μετάλλαξης του Κινήματος της αλλαγής που ίδρυσε ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σε «58» ή «Ελιά», ή «Δη. Παρ.» που αφαιρούν όχι μόνο τον ιστορικό αλλά και τον εθνικό, κοινωνικό και σοσιαλιστικό χαρακτήρα του, δεν έχουν καμία σχέση με τον πυρήνα των αρχών ίδρυσης του και των δυνάμεων που εκφράζει και συγκροτούνται από στελέχη που ιστορικά βρέθηκαν σε ασύμβατη τροχιά με την πορεία του Κινήματος.
Β) επιβεβαιώθηκε ότι η κίνηση των στελεχών:
-Έχει σταθερό και μοναδικό προσανατολισμό την διαμόρφωση των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων για την ενδυνάμωση του πανελλαδικού δικτύου που εγγυάται την διοργάνωση συνάντησης όλων των ρευμάτων που συγκρότησαν τον σοσιαλιστικό χώρο.
-Θέτει ως βασική επιδίωξη την οργάνωση μιας πανελλαδικής συνάντησης από μηδενική βάση για την διαμόρφωση των όρων ανασυγκρότησης του σοσιαλιστικού κινήματος.

-Γνωρίζει πως η αλλαγή πολιτικής προϋποθέτει μια αξιόπιστη πολιτική διεύθυνση ικανή να εγγυηθεί την δημοκρατία και την αντιπροσωπευτικότητα στις λειτουργίες του Κινήματος και αξιοπιστία στο να διαμορφώνει διαύλους επικοινωνίας για τη συγκρότηση της προοδευτικής πολιτικής πλειοψηφίας.
Για τους σκοπούς αυτούς η κίνηση θέτει ως άμεσες προτεραιότητες:
Α) τη συνέχιση των συναντήσεων και στις άλλες περιφέρειες , άμεσα.

και
Β)την ανάθεση της ευθύνης του συντονισμού της σε εξουσιοδοτημένα στελέχη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διεργασίες συναντήσεων με τα όλα τα ρεύματα , τις τάσεις , τα στελέχη και τις κινήσεις που συγκρότησαν διαχρονικά τον αυτόνομο σοσιαλιστικό χώρο, για τη διοργάνωση , στις αρχές του έτους, πανελλαδικής διάσκεψης που με πολιτική αυτονομία θα διεκδικήσει αλλαγή πολιτικής με προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές συνεργασίες.

 

Εισηγήσεις σε αυτή την συνάντηση έκαναν οι Χ. Σπίρτζης (Πρόεδρος Τ.Ε.Ε), Γ. Καββαθάς (ΓΣΒΕΕ) , Λ. Τζιόλας (τ. υπουργός , τ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Μάρκος Μπόλαρης (ανεξάρτητος βουλευτής), Γ. Παναγιωτακόπουλος (Αριστερή Πρωτοβουλία).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου