ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΡΑΛΛΗ…

Μοίρασε το

Είναι γεγονός πως εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, ανάμεσά τους και πολλοί φίλοι μας.

Άνεργοι, νοικοκυραίοι που μέσα σε λίγα χρόνια βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, ο κατάλογος είναι μεγάλος και θα γέμιζαν σελίδες ..

Μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής, μια μεσαία τάξη που πνέει τα λοίσθια και που καλείται να πληρώνει φόρους, φόρους αναδρομικούς, έκτακτες εισφορές και χαράτσια με χρήματα που δεν έχει πλέον.

Και αφού αυτή η κοινωνία έχει εξουθενωθεί, μια κυβέρνηση, ένα συνοθύλευμα κυρίως αυτών που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, έρχεται να δηλώσει με έπαρση ότι κατάφερε να δημιουργήσει, άκουσον άκουσον, πρωτογενές πλεόνασμα.

[quote text_size=”small”]

Πρωτογενές πλεόνασμα που δεν προέρχεται από την ανάπτυξη και την φορολόγηση της αύξησης του πλούτου αλλά από την απάνθρωπη λιτότητα και από την αναστολή των πληρωμών των υποχρεώσεων του δημοσίου προς χιλιάδες προμηθευτές του που και αυτοί συμπεριλαμβάνονται σε όλους αυτούς τους παραπάνω αναφέρονται.

[/quote]

Και τι κάνει αυτό το ασκέρι που λέγεται κυβέρνηση;

Θα μοιράσει λέει ένα ικανό μέρος αυτού του πλεονάσματος σε κάποιες ευπαθείς ομάδες.

Θα δώσει κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ εφάπαξ. Αντί να αποπληρώσει έστω ένα μέρος των χρεωστούμενων σε επιχειρήσεις που έχουν φθάσει στα όριά τους και που απασχολούν ανθρώπους, αντί να τα ρίξει στην ανάπτυξη.

Βέβαια, σε 2 1/2 περίπου μήνες έχουμε εκλογές…

Προφανώς αυτό δεν διαφεύγει από τους κυβερνήτες μας. Αυτό όμως που μάλλον δεν θυμούνται είναι οι (αντίστοιχες) “επιταγές” που μοίρασε η κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη λίγο πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 1981..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου