ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

Μοίρασε το

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ακόμα και στους πλέον καχύποπτους συμπολίτες μας που εντρυφούν με ευκολία στα σενάρια διεθνών συνομωσιών, ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας είναι δυσεπίλυτο αν όχι άλυτο, τουλάχιστον με όρους τήρησης της διεθνούς πρακτικής περί συμφωνηθέντων.

Όπως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας που να διαφωνεί πως το τριήμερο που διανύουμε με τις αλλεπάλληλες συσκέψεις και διασκέψεις κορυφής που μας αφορούν άμεσα ως χώρα, θα καθορίσει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας για δεκαετίες.

Άρα βρισκόμαστε εν μέσω μάχης κατά την οποία έπρεπε να ρίξουμε ακόμα και τις εφεδρείες τη στιγμή που απ’ αυτήν κρίνονται τόσα πολλά. Και φυσικά στην πρώτη γραμμή έπρεπε να ήταν όχι μόνο η κυβέρνηση που της έλαχε o κλήρος να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αλλά ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος, ακόμη και η κοινωνία! Δυστυχώς για όλους τους σώφρονες πολίτες, η χώρα βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο από πλευράς πολιτικής συνεννόησης αλλά και κοινωνικής συνοχής.

Την ώρα που όλοι έπρεπε να προτάξουν το συνολικό συμφέρον, ανέδειξαν με βίαιο τρόπο όλες τις κακοδαιμονίες που φρέναραν και πολλές φορές οδήγησαν στην καταστροφή τον τόπο. Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φταίνε-φταίμε δυστυχώς όλοι. Ακόμα κι αν δεχτούμε πως η πολιτική Tρόικας – Kυβέρνησης ήταν η ενδεδειγμένη, ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης; Ακόμα κι αν η αντιπολίτευση έχει δίκιο στο λάθος μίγμα πολιτικής, είναι δυνατόν να μη προτάσσει το αρραγές εθνικό μέτωπο την ώρα μηδέν; Είναι ακόμη δυνατόν να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια μεταξύ των δύο αρχηγών του δικομματισμού, που θύμισαν κακομαθημένα παιδιά που κάνουν πείσματα την ώρα που ο τόπος κινδυνεύει με κατάρρευση;

Άναυδοι και τρομαγμένοι οι πολίτες παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ να μιλούν για επικείμενη χρεοκοπία, νέα μέτρα, καταστροφή του κοινωνικού ιστού, τούνελ που θα κρατήσει χρόνια, επιτροπεία στην εφαρμογή των μνημονίων, και οι πολιτικοί αρχηγοί συγκρούονται και πολιτεύονται με όρους παρωχημένους, σαν να μην υπάρχει κρίση, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η εικόνα των δύο «εκνευρισμένων;» που μεταδόθηκε τηλεοπτικώς το μόνο που κατόρθωσε, ήταν να προκαλέσει μεγαλύτερη ανασφάλεια στους πολίτες και να τους εμπεδώσει το συμπέρασμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, πως η ηγεσία που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι πολύ κατώτερη των μεγάλων προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου