Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ …ΟΛΑΝΤΔΡΕΟΥ

Μοίρασε το

Δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου αθέτησε τις υποσχέσεις του; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Τίθεται στον Αλέξη Τσίπρα που συνέστησε στον Φρανσουά Ολάντ να μην αθετήσει τις υποσχέσεις του και γίνει “Ολαντρέου”.

Διότι, μάλλον το αντίθετο συνέβη. Ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις που επιχείρησε να μην αθετήσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που επιτάχυναν την πορεία της χώρας προς την καταστροφή. Ακόμα και σήμερα, δυόμιση και κάτι χρόνια μετά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως αν η κυβέρνηση Παπανδρέου αντιλαμβάνονταν έγκαιρα την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και προχωρούσε άμεσα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ίσως σήμερα η χώρα να μη βρισκόταν στο τραγικό αδιέξοδο που βρίσκεται.

Προφανώς, λοιπόν αλλού βρίσκεται το πρόβλημα. Και αφορά επιπλέον στην αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου να διαβουλευθεί με τους κορυφαίους παράγοντες της ελληνικής αγοράς και οικονομίας, προκειμένου να διαμορφώσουν από κοινού ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει – κι αφού δεν υπάρχει να υπάρξει – που θα αντικαταστήσει, ή βελτιώσει, το μοναδικό οικονομικό πρόγραμμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, το Μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας που αρέσκεται στους ρητορικούς ακροβατισμούς θα ήταν πιο φρόνιμο να αποφύγει το λάθος εκείνου που έσπευσε να ειρωνευτεί. Κι αντί να κάνει υποδείξεις στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας επειδή απλώς αρνήθηκε να τον δεχθεί έστω και ιδιωτικώς στο Μέγαρο των Ιλισίων να σκύψει με προσοχή στις προτάσεις των παραγόντων της ελληνικής αγοράς που αγωνιούν πραγματικά και ουσιαστικά για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Η παρέμβαση του ΣΕΒ αποτελεί ένα σύνολο ολοκληρωμένων προτάσεων με ελληνική (όχι τροϊκανή) υπογραφή που αποσκοπεί να αναδείξει τις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για πρόταση που συντάχθηκε με την πρωτοποριακή μέθοδο των πάνελ, η οποία βασίζεται στη διακίνηση πληροφορίας, νέων προτάσεων, νέων αντιλήψεων μεταξύ εμπειρογνωμόνων – κοινότητες καινοτόμου σκέψης που καλούνται να συμβάλουν στην ανάδειξη της νέας ανταγωνιστικής και κοινοτόμου επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Πρόκειται για μια σοβαρότατη προσπάθεια να συνεργαστούν τα καλύτερα μυαλά της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να βρουν τη “χρυσή τομή”, το “ασφαλές μονοπάτι” που θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Την ώρα τούτη δεν υπάρχουν περιθώρια για ανέξοδα παιχνίδια εντυπωσιασμών. Αντί λοιπόν οι πολιτικές ηγεσίες και τα επιτελεία του να αναζητούν τις ατάκες που θα γίνουν πρωτοσέλιδα, καλό θα ήταν να έρθουν σε επαφή με όλους εκείνους που επένδυσαν και θα κληθούν να επενδύσουν εκ νέου χρήμα και δουλειά για να δημιουργηθεί νέος πλούτος στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου