Η ΝΔ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ!

Μοίρασε το

Μετά από μακρά περίοδο “αμήχανης σιωπής” η ΝΔ φαίνεται να ξυπνά από το λήθαργο των τελευταίων μερών και του σοκ της ήττας της 25ης Ιανουαρίου.

Ενόψει μάλιστα της συνεδρίασης της Κ.Ο. του κόμματος την ερχόμενη Πέμπτη και της αναστολής των διαδικασιών αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να επανακάμπτει στον κοινοβουλευτικό της ρόλο, ασκώντας το ρόλο που της επιβάλει η συγκυρία.

Μετά λοιπόν το χθεσινό νέο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη αντέδρασε μια σκληρή, αλλά παραδόξως εμπεριστατωμένη ανακοίνωση όπου έβαζε ένα προς τα ζητήματα της συγκυρίας. Λίγο αργότερα ακολούθησε η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που απαντούσε σε προσωπικό τόνο στον Πρωθυπουργό, λέγοντας του ότι “θα έπρεπε να ντρέπεται”!

Η διμέτωπη αντίδραση της ΝΔ ικανοποίησε τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, καθώς φαίνεται πως η εσωστρέφεια επί του παρόντος τελειώνει και η πολιτική δράση επανέρχεται. Καθοριστικό ρόλο για τη συγκεκριμένη μεταστροφή έπαιξε, όπως αναφέρεται, η συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή στην οικία του πρώην πρωθυπουργού στην Κηφισιά.

[quote text_size=”small”]

Εκεί οι δυο άνδρες φαίνεται να συμφώνησαν ότι η “επόμενη μέρα” στο κόμμα αργεί και πως προέχει η “σημερινή μέρα” που θέλει τη ΝΔ ενωμένη να αποτελεί αντίβαρο στους “πειραματισμούς” και “ερασιτεχνισμούς” της κυβέρνησης.

[/quote]

Ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να ξεκαθάρισε στον Αντώνη Σαμαρά πως δεν τον αμφισβητεί και πως η όποια κριτική, κατά καιρούς, διατυπώνεται από στελέχη που πρόσκεινται στην “καραμανλική ΝΔ” δεν εκφράζουν τις δικές του απόψεις, αλλά είναι αμιγώς προσωπικές. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως ο Κώστας Καραμανλής δεν πρόκειται επί του παρόντος να επιδοκιμάσει ή να στηρίξει κανένα από τους επίδοξους διαδόχους του Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό γιατί εκτιμά πως δεν είναι καιρός για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας. “Πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πατρίδας” λένε στελέχη φιλικά προσκείμενα στον ίδιο, σημειώνοντας πως ετούτη την ώρα και έως ότου φανούν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, προέχει η ενότητα της παράταξης.

Τη στάση αυτή του Κώστα Καραμανλή ενισχύει το γεγονός ότι η πολιτική του Αντώνη Σαμαρά σταδιακά δικαιώνεται – κάτι που αντανακλάται στην ίδια την παράταξη. Με αυτό το σκεπτικό αν κινούνταν τώρα διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας, θα ήταν σαν η ΝΔ να παραδέχονταν ότι όλη η πολιτική που ακολουθήσει το προηγούμενο διάστημα ήταν εσφαλμένη και απέτυχε.

[quote text_size=”small”]

Από τη στιγμή όμως που διαπιστώνεται η “εναλλακτική πολιτική” δεν υπήρχε και πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα είτε σε χρεοκοπία είτε σε νέο Μνημόνιο, ο Αντώνης Σαμαράς θα δικαιωθεί και ο κόσμος θα αντιληφθεί πως οι προεκλογικές προειδοποιήσεις δεν ήταν κινδυνολογία.

[/quote]

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, ο μόνος που μπορεί να υπερασπιστεί το έργο του είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και από τη στιγμή που, ως φαίνεται επιθυμεί να το κάνει, ο Κώστας Καραμανλής δεν θα μπορούσε να του το αρνηθεί, διακινδυνεύοντας κατ αυτόν τον τρόπο τη διάσπαση της ΝΔ…

Η δήλωση Σαμαρά

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται.

Με κατηγορεί για την ανακοίνωση του ΕΛΚ, της οποίας όμως το περιεχόμενο έχει προσυπογράψει ο ίδιος στην τελευταία απόφαση του Eurogroup! Η ανακοίνωση του ΕΛΚ έλεγε, ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και ότι πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Και τα δύο τα προσυπέγραψε ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου. Αν δεν το έκανε, θα έβλαπτε τη χώρα και όσο συνεχιζει να το αμφισβητεί, βλάπτει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόγνωση και φόβο για να επικαλείται τέτοιες ανοησίες και να φτιάχνει φανταστικούς εχθρούς, προκειμενου να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα και αδιέξοδα…

Όσον αφορά τη δίμηνη παράταση της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνει οτι δεν ξέρει ότι εμείς δεν χρειαζόμασταν μεγαλύτερη παράταση, γιατί βγαίναμε από το μνημόνιο. Ενώ εκείνος χρειάζεται μεγαλύτερη παράταση γιατί μας ξαναβάζει σε μνημόνιο.

Και η «γέφυρα» που ετοιμάζει είναι για το επόμενο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί. Και γι’ αυτό ασφαλώς θα λογοδοτήσει και ο ίδιος. Και του το λέω από τώρα, για να το γνωρίζει και για να το γνωρίζει και το κόμμα του, στο οποίο ήδη υπάρχουν πολλοί που τον καλούν να απολογηθεί.

Τέλος, αν νομίζει ότι βρίζοντας εμένα και βρίζοντας και τους εταίρους μας, μπορεί να γίνει Ευρωπαίος πολιτικός, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Κακό κάνει όχι βέβαια σε εμένα, όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά στην ίδια τη χώρα, η οποία είναι στην Ευρώπη και θα παραμείνει στην Ευρώπη.

Ντροπή πια!

Η δήλωση του Κώστα Καραγκούνη

«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εικονική πραγματικότητα και να ψεύδεται ανοιχτά.

Η συμφωνία, που υπέγραψε στο Eurogroup περιλαμβάνει:

  • και το μνημόνιο και την τρόικα,
  • και τα πλεονάσματα των επομένων ετών, που εμείς διαπραγματευόμασταν τη μείωσή τους.

Ταμειακό πρόβλημα δεν βρήκε, ταμειακό πρόβλημα δημιούργησε διότι ο ίδιος και το κόμμα του καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τους φόρους, που τώρα αγωνίζεται απεγνωσμένα να τους μαζέψει. Και τις τράπεζες τις βρήκε πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες.

Βρήκε ταυτόχρονα ανάκαμψη, που τώρα την μετατρέπει σε ύφεση και πλεονάσματα που τώρα τα μετατρέπει σε ελλείμματα.

Απομονώθηκε σε όλη την Ευρώπη και δεν μπορεί να χωνέψει το 18-1 που πέτυχε σε βάρος της χώρας μας στο Eurogroup.

Κοιτάζοντας με φόβο την καινούρια πραγματικότητα κάνει το απίστευτο λάθος, να ξεκινά ένα νέο κύκλο επιθέσεων προς τους εταίρους. Έτσι, ενώ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση δημιουργεί πάλι εχθρούς και πόλωση με εκείνους με τους οποίους διαπραγματεύεται. Και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό φέρνει τη χώρα σε ακόμα χειρότερη απομόνωση.

Όμως η κυβέρνησή του έχει ήδη επισήμως προσυπογράψει και τη μεγάλη πρόοδο που είχε συντελεστεί μέχρι τώρα από την κυβέρνηση Σαμαρά και την αυτονόητη ανάγκη να σεβαστεί η χώρα τις υποχρεώσεις της. Αλλά όλα τα ψέματα που λέει δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια που τώρα αναγκάζεται να παραδεχτεί.

Οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο.

Οδηγεί τη χώρα σε νέα ανάγκη για δανεικά ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαζε τη χώρα από τον αναγκαστικό δανεισμό.

Εμείς είμαστε επιεικείς με τον κ. Τσίπρα.

Απλά, δεν έχει καταλάβει ακόμα πού βρίσκεται και τί αντιμετωπίζει. Είναι εμφανής η αγωνία του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στο εσωτερικό του κόμματός του και γι’ αυτό σπεύδει να νομοθετήσει αυτά που ήδη υπάρχουν, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο και οι 100 δόσεις.

Μόνο που τα κάνει με το χειρότερο δυνατό τρόπο αφού θέλει να νομοθετήσει με δυσμενέστερους όρους, όσα εμείς έχουμε ήδη θεσμοθετήσει.

Και ενώ από τη μία προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει γενικόλογες υποσχέσεις, από την άλλη ο υπουργός των Οικονομικών του, ήδη σήμερα το πρωί εξήγγειλε νέους φόρους.

Ο κ. Τσίπρας παρέλειψε να μας πει και χθες στο υπουργικό του συμβούλιο αλλά και σήμερα το πιο σημαντικό: Αν και πότε θα περάσει τη συμφωνία για την παράταση του προγράμματος από την ελληνική Βουλή!

Περιμένουμε επιτέλους μια σοβαρή απάντηση.

Και κάτι ακόμα.

Βεβαίως και θα ψηφίσουμε την εξεταστική για το μνημόνιο αλλά φυσικά θα ακολουθήσει και μια ακόμα εξεταστική, που θα διερευνήσει ποιοί και γιατί απέτρεψαν την έξοδό μας από το μνημόνιο φέτος και μας οδηγούν με φόρα σε νέο μνημόνιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου