Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Η ηγεσία του Πασοκ οδήγησε με το δεύτερο μνημόνιο αυτό το μεγάλο δημοκρατικό, προοδευτικό κίνημα σε μια πρωτοφανή δεξιά στροφή και σε μια ταπεινωτική υποταγή στους δανειστές της χώρας μας.

Σήμερα διαπιστώνουμε με λύπη πως ακυρώνει και το δημοκρατικό χαρακτήρα αυτής της ιστορικής παράταξης. Η αδυναμία της ηγεσίας του Πασοκ να δρομολογήσει μια ουσιαστική διαδικασία διαδοχής, που να αντανακλά τις διαφορετικές απόψεις, θυμίζει άλλες εποχές και σηματοδοτεί το τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί αυτό το κόμμα.

Το γεγονός ότι μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του Πασοκ είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κορυφαίο κομματικό και κυβερνητικό στέλεχος τις δυο τελευταίες δεκαετίες σημαίνει δυστυχώς ότι καμία ελπίδα ανανέωσης και ανατροπής του πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για την κρίση, δεν μπορεί να προέλθει σήμερα από το Πασοκ.

Ως γνωστό όμως δεν υπάρχει «τέλος της ιστορίας». Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος, οι εργαζόμενοι, η μεσαία τάξη, όλοι αυτοί που πίστεψαν σε μια ριζική αλλαγή, μια ανατροπή του σαθρού πολιτικού συστήματος το 2009, θα βρουν το δρόμο να εκφραστούν και να βάλουν την Ελλάδα στην τροχιά της ελπίδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου