ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ

Μοίρασε το

Όποια και να είναι τελικά η στάση της ΔΗΜΑΡ, οι πρόσφατες εξελίξεις δίνουν τέλος σε ένα μύθο που κυριάρχησε στους κόλπους της, αλλά και στη σκέψη πολλών Ελλήνων, τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για τον ισχυρισμό ότι η μη-ψήφιση των μέτρων οδηγεί άμεσα και αναγκαστικά στη χρεοκοπία της χώρας.

Το γεγονός ότι η μη-ψήφιση αποτελεί πλέον μια επιλέξιμη λύση για τη ΔΗΜΑΡ, όπως προκύπτει από την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, καθώς και από τις διάφορες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, σημαίνει προφανώς ότι αυτή η επιλογή δεν ισοδυναμεί με χρεοκοπία.

Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως θετική διότι απαλλάσσει τη συζήτηση από ένα εκβιαστικό ψευτοδίλημμα. Η συζήτηση μπορεί να διεξαχθεί πλέον σε μια ουσιαστική βάση. Οι μεν υπερασπιστές της υπερψήφισης έχουν το καθήκον να εξηγήσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων, χωρίς να οχυρώνονται πίσω από την απειλή της καταστροφής σε περίπτωση απόρριψής τους. Οι δε έχοντες αντίθετη άποψη δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται ως ανεύθυνοι λαϊκιστές.

 Ο Οδυσσέας Βουδούρης είναι βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη Β΄ Περιφέρεια Αθήνας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου