Η ΚΡΙΣΗ …ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”…

Μοίρασε το

Γίνανε ξαφνικά οι Έλληνες «νεοναζί» , φασίστες και άλλα τέτοια σχετικά, γιατί πως αλλιώς μπορούν να φουσκώνουν τα δημοσκοπικά ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και να ετοιμάζεται να «στρογγυλοκαθίσει» στα έδρανα της νέας Βουλής; Αμφιβάλλω αν καλά – καλά ο 70αρης μικροσυνταξιούχος στην Αχαρνών ή η ηλικιωμένη κυρία της Γ΄ Σεπτεμβρίου που με φόβο πάει στο Σούπερ Μάρκετ για να αγοράσει με ελάχιστα ευρώ κάποιο είδος –μάλλον δεύτερης ποιότητας διατροφής- έχουν διαβάσει έστω και μια γραμμή από το περίφημο «Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ» του Αδόλφου Χίτλερ.

Αμφιβάλλω αν η μάζα των νεόπτωχων άνεργων και χωρίς προοπτική 20αρηδων και 25ρηδων στην Βόρεια Ελλάδα που «παρακολουθεί» την παρέα των «Μιχαλο…φωνακλάδων» , γνωρίζει ότι τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» των Ναζί στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν «μια λεπτομέρεια της ιστορίας» , όπως θέλουν την ανάγνωση της Ιστορίας οι σύγχρονοι νεοναζί κατά το δόγμα του ομογάλακτου τους Γαλλου νεοαναζί και αρχιβασανιστή στην Αλγερία (κατά την διάρκεια του αντιαποικιακού αγώνα) Ζαν Μαρί Λεπέν που δημιούργησε ένα πανίσχυρο νεοναζιστικό κόμμα.  Ή πολύ περισσότερο αν έστω έχουν ακούσει κάποιο λόγο του Αυστριακού ομογάλακτου του Λεπέν και των λοιπών «συνοδοιπόρων». Λόγω της «φινέτσας» πάντως  του μακαρίτη πλέον Χάϊντεγκερ και του «κοσμοπολιτισμού» του πιθανά κάποιοι «συνοδοιπόροι» της Χρυσής Αυγής από τα Β. Προάστια να είχαν την ευκαιρία να εντριφήσουν στα γραπτά του.

 

Και τότε πως αυτό το «κύμα» του «Νεοναζισμού» και «Φασισμού» στην Ελλάδα που απειλεί  την πολιτική και κοινωνική ζωή , κατά τις εκφράσεις πολιτικών στελεχών πρώτης γραμμής των δύο μεγάλων κομμάτων και τρομοκρατεί ταυτόχρονα τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες των Βρυξελλών , τους Τροϊκανούς , το Δ.Ν.Τ κ.α.

ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ

Κατ’ αρχήν εδώ παίζονται περίεργα παιχνίδια. Κανείς, υπό το άγχος των εκλογικών ποσοστών ή της πεισματικής επαλήθευσης μιας λάθος πολιτικής που τυφλά επιβάλλουν στην Ελλάδα, δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το «αυγό του φιδιού». Ελάχιστα τους απασχολεί για το πώς δραστικά θα αντιμετωπιστεί, πριν ακόμα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αυτή η ακραία κοινωνικοπολιτική έκφραση με τα φασίζοντα στοιχεία.

Οι «τεχνοκράτες των Βρυξελλών» , οι «Τροϊκανοί» , έχουν ήδη βρει ένα βολικό άλλοθι για την επόμενη των εκλογών , για να τους βοηθήσει στο παιχνίδι των εκφοβισμών και των εκβιασμών. Ότι δηλαδή στην Ελλάδα παίρνουν το πάνω χέρι φασίστες και εξτρεμιστές και συνεπώς πρέπει η χώρα να απομονωθεί και να τιμωρηθεί . Δυστυχώς κάπως έτσι θα θελήσουν να παρουσιάσουν την κατάσταση . Να συκοφαντήσουν την χώρα , μόνο και μόνο για να επιβάλλουν νέα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα,  χωρίς μεγάλες αντιδράσεις όχι μόνο εσωτερικές , αλλά κυρίως διεθνείς , τις ώρες που το κύμα διεθνούς συμπάθειας και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα διογκώνεται καθημερινά και τις ώρες που ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος ή γνώστης των οικονομικών παγκοσμίως μπορεί να βρει λογική σε αυτή το άθλιο μνημόνιο.  Θέλουν την Ελλάδα ,τον Νότιο συνολικότερα με συρματόπλεγμα και απομονωμένο για να μπορέσουν, έστω και για λίγο ακόμα, να συνεχίσουν το «πείραμα της θανατηφόρας λιτότητας» και να μην αυτοδιαψευστούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

ΑΠΟ ΤΟΝ “ΤΙΤΑΝΙΚΟ¨ΣΤΟΝ “ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ”

Από την άλλη και αυτό κάνει εντύπωση για την αφέλεια ή την υποκρισία των δύο μεγάλων κομμάτων και πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ (με περγαμηνές στον αντιδικτατορικό αγώνα και με κόσμο που πάλεψε για την εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών) , να σηκώνουν «αντιφασιστική σημαία» και να επικαλούνται τον κίνδυνο εκφασισμού της χώρας , αν οι ακραίοι της «Χρυσής Αυγής» πάρουν 5, 6 ή και 7% . Τραγωδία και αμηχανία ταυτόχρονα.Δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι να βάζουμε τα χέρια στα μάτια μας και να τα βγάζουμε, λες και δεν μάθαμε τίποτα από τις πρόσφατες «αδεξιότητες» και «υπερβολές»  περί «Τιτανικού» και «διεφθαρμένης χώρας».

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 

Δεν είναι δυνατόν όταν σε όλη την Ευρώπη από τις αρχές της δεκαετίας του 80 εμφανίστηκαν και σταθεροποιήθηκαν με σοβαρά εκλογικά ποσοστά νεοναζιστικά, ακροδεξιά κόμματα (Γαλλία , Αυστρία , Ολλανδία κ.α) . Μάλιστα κάποια συμμετείχαν σε Κυβερνήσεις και σχεδόν όλα έστειλαν εκπροσώπους και στο Ευρωκοινοβούλιο σχηματίζοντας και αντίστοιχη Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα . Πουθενά όμως κανένας πολιτικός ηγέτης , κανένα πολιτικό κόμμα (Δεξιό, Κεντρώο,ή Σοσιαλδημοκρατικό) , δεν τόλμησε να επισείσει δημόσια ή έστω παρασκηνιακά τον κίνδυνο εκφασισμού της χώρας του , επειδή ένα ακραίο νεοναζιστικό κόμμα πήρε κάποια χαμηλά ή υψηλότερα εκλογικά ποσοστά . Προφανώς όλοι άνοιξαν μέτωπα και άσκησαν κριτική στα ακραία κόμματα και τις ακραίες ιδεολογίες , κανείς όμως δεν εκστόμισε τέτοιες «αβάσταχτης ελαφρότητας» εκφράσεις , ακόμα και όταν ο αρχιβασανιστής της Αλγερίας Λεπέν , αυτός που διακήρυξε  πως τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» ήταν μια «λεπτομέρεια της ιστορίας», περνούσε πριν λίγα χρόνια στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών της Γαλλίας με εντυπωσιακό ποσοστό και αφήνοντας έξω τον σοσιαλιστή Λιονέρλ Ζοσπέν.

Όσο για τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες των Βρυξελλών , παρά τους «εξορκισμούς» και τις «φοβέρες» ,όχι μόνο αποδέχτηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο τους εκπροσώπους των νεοναζιστικών κομμάτων, αλλά και στα Συμβούλια Υπουργών της Ε.Ε , καλωσόρισαν και αποδέχτηκαν τον Χάϊντεγκερ και κάποιους «συνοδοιπόρους» του που μετείχαν στην Κυβέρνηση Συνασπισμού της Αυστρίας , μιας και το ακροδεξιό –νεοναζιστικό κόμμα πήρε υψηλότατα ποσοστά και δεν υπήρχε «αυτοδυναμία». Και όλα αυτά όταν «οι φωνακλάδες των Βρυξελλών» , απειλούσαν τους Αυστριακούς να μην τολμήσουν να βάλουν ακροδεξιούς Υπουργούς , γιατί δεν θα τους αφλήσουν να πατήσουν το πόδι τους στις Βρυξέλλες .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”;

Τελικά , πρέπει να είμαστε με την «Χρυσή Αυγή» ή να στηρίζουμε τους ακροδεξιούς και τους νεοναζιστές . Προφανώς όχι…και πάλι όχι.

Μόνο βέβαια που με αφελείς , ανάλαφρες αναφορές ή δήθεν «επαναστατικές κραυγές» δεν αντιμετωπίζεται το «αυγό του φιδιού». Το τρέφουν οι ίδιες οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες . Το επωάζει η διαφθορά και η υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών . Το ίδιο το θεριό του νεοναζισμού, τρέφεται από τις «ψυχές και τις σάρκες» των εκατομμυρίων ανέργων και απελπισμένων.

«Θεριεύει» από την ανασφάλεια του ηλικιώμενου που δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του και χρειάζεται  να γίνει ένα τηλεφώνημα στον «Ταξίαρχο» για να στείλει μερικά παλληκάρια με «τατουάζ» στο χέρι  για να περιπολούν στις υποβαθμισμένες γειτονιές, ώστε οι κάτοικοι να πάνε χωρίς φόβο στο σούπερ μάρκετ ή μέχρι την Τράπεζα.
Ναι είναι ακραίοι και με πτυχές νεοναζισμού οι «ηγήτορες» της «Χρυσής Αυγής».

Η αντιμετώπιση τους όμως είναι απόλυτα λάθος. Δεν μπορείς να επισείεις το φάντασμα του εκφασισμού της χώρας , γιατί το Κράτος και οι Υπουργοί δεν φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια να διασφαλίσουν τουλάχιστον τα αυτονόητα για το κέντρο της Αθήνας . Την  καθημερινή ασφάλεια του πολίτη , όταν ο κάθε «μαϊντανός» της T.V , κυκλοφορεί με 3-4 αστυνομικούς.

Δεν μπορείς να επικαλείσαι ένα «φάντασμα» και να μην βλέπεις την απελπισία των 20ρηδων και 25ρηδων που σέρνονται χωρίς ελπίδα και προοπτικές .

Η ΒΑΪΜΑΡΗ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΥΓΕΝΗ

Η Βαϊμάρη δεν είναι μακριά και όλοι κλείνουν τα μάτια και δεν ξαναβλέπουν αυτή την περίοδο που γέννησε το πραγματικό και μεγάλο αυγό του φιδιού.

Αν όμως η μνήμη δεν μπορεί να φτάσει εκεί στον Μεσοπόλεμο , μπορεί όμως να φτάσει πιο κοντά. Στην δεκαετία του 90 και στο δικό μας τον Ευρυγένη και την περίφημη έκθεση που συνέταξε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα φαινόμενα του ρατσισμού και την ενδυνάμωση ακραίων νεοφασιστικών και νεοναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων, όπου υποστήριζε πως η εμφάνιση αυτών των ακραίων φαινομένων πρωτίστως οφείλεται στις διαρκώς επιδεινούμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Πολύ απλά δεν είναι τα πράγματα , όμως επειδή το «αυγό του φιδιού» πρέπει να αποδεκατιστεί , οφείλουν άπαντες να αφήσουν τα «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» και να ασχοληθούν με αυτό που γεννάει τα αυγά των φιδιών . Όχι μόνο γιατί πλέον η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της , αλλά και γιατί η χώρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διασυρθεί και πάλι διεθνώς και ειδικά τώρα , και πολύ περισσότερο για να μην επιτραπεί σε κανένα «καλοθελητή» να βάλει νέα συρματοπλέγματα, γύρω από την Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου