Η “ΕΥΦΥΙΑ” ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Μοίρασε το

Είναι απορίας άξιο πως ένας ευφυής, κατά τα άλλα, πολιτικός όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δε διαθέτει τη στοιχειώδη ευφυΐα να καταλάβει πως πέραν του ιδίου, υπάρχουν και άλλοι ευφυείς Έλληνες. Ή εν πάση περιπτώσει, αν όχι τόσο ευφυής όσο ο ίδιος, αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν ότι η “ευαισθησία” που επέδειξε για ορισμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, προσφέρεται ως …αντιπαροχή για κάποιες υπουργικές–υφυπουργικές καρέκλες σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στον πυρήνα της επιρροής του ή/και τη δική του αντιπροεδρία στην κυβέρνηση.

Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά επιμόνως ανασχηματισμό της κυβέρνησης, από τα περασμένα Χριστούγεννα ακόμα, τον οποίο διαρκώς ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αναλάβει. Τελευταία …προαναγγελία ανασχηματισμού έγινε πριν την 25 Μαρτίου για μετά από την εθνική εορτή, αλλά διαψεύστηκε. Παρουσία της Τρόικας κάθε σκέψη για αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, ετεροχρονίστηκε.

Μετά την επίτευξη συμφωνίας κυβέρνησης-Τρόικας που θα κληθεί να επικυρώσει η Βουλή σήμερα, ο δρόμος για τον ανασχηματισμό είναι ανοικτός. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται αποφασισμένος να πράξει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να συντομεύσει. Εξάλλου, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε προ ημερών, ήρθε η ώρα για το ΠΑΣΟΚ να πάρει μερίδιο των κερδών από τη “σωτηρία” της χώρας.

Το εύλογο ερώτημα θα ήταν: Και γιατί να πάρει μερίδιο και τι είδους μερίδιο;

Αν το μερίδιο είναι περισσότερα “πράσινα στελέχη” σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού (όπως και συμβαίνει ήδη μέχρι τώρα…) τότε η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν έχουν παρά να το αποκαλύψουν στην ελληνική κοινωνία και να το θέσουν υπό την κρίση της.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι όμηροι του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ευλόγως θα φροντίσει να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από το κόμμα του. Όπως ευλόγως θα φροντίσει, αφού διασωθεί, να αξιώσει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό πολιτικού οφέλους.

Στην πολιτική ο καθένας πράττει ό,τι τον συμφέρει. Το …ευφυές λοιπόν για τον Πρωθυπουργό είναι να αντιληφθεί τι συμφέρει τη χώρα. Έτσι κι αλλιώς δεν αντλεί την πολιτική του δύναμη από το κόμμα του, στο οποίο το καραμανλικό μπλοκ έχει διακριτή παρουσία, την ίδια στιγμή που προβεβλημένα στελέχη υπηρετούν προσωπικές στρατηγικές.

Η δύναμη του βρίσκεται στις υγιείς εκείνες δυνάμεις της χώρας που είναι ακόμα σε θέση να δημιουργήσουν νέο πλούτο – να φέρουν την ανάπτυξη. Αν ο Αντώνης Σαμαράς διαθέτει την ευφυΐα να βρει τρόπους να τις απελευθερώσουν, τότε δεν θα έχει να φοβάται τίποτα από τα …ευφυολογήματα του Ευάγγελου Βενιζέλου…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου