Η ΑΝΟΙΞΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΝΔ

Μοίρασε το

Μπορεί  οι εσωκομματικές εκλογές τις ΝΔ να έγιναν Άνοιξη , αλλά μύρισε χειμώνας και μάλιστα βαρυχειμωνιά τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο.  Για μια ακόμα φορά ανίκανοι  οργανωτικά να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα κατά το κοινώς λεγόμενο κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι παράγοντες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας , μπέρδεψαν τους κομματικούς εκλογικούς καταλόγους . Κάπως έτσι  τα παλιά μέλη κλήθηκαν να ψηφίσουν σε τοπικές από τις οποίες είχαν φύγει εδώ και μια 8ετία . Κάτοικοι των Αθηνών βρέθηκαν να ψηφίζουν στη Ζάκυνθο , Ζακυνθινοί στη Πάτρα κλπ . Μόνο όσοι ψήφισαν για πρώτη φορά Πρόεδρο είχαν το δικαίωμα εκλογής  στο ίδιο εκλογικό διαμέρισμα οι υπόλοιποι χαθήκανε … Όπως λέει το άσμα και ψάχνω να σε βρω σε δρόμους μακρινούς .

Στη Νέα Δημοκρατία λίγο έλειψε να κάνει τις εκλογές η Νικολούλη και το Silver Alert. Αν και η προσέλευση του κόσμου υπήρξε τεράστια , η πραγματικότητα έδινε τη σκυτάλη  στη ταλαιπωρία , τη δυσανασχέτηση και ενίοτε στους διαπληκτισμούς. Με λίγα λόγια δεν θύμιζε σε τίποτα κόμμα εξουσίας . Αντίθετα κάποιοι σε ότι αφορά το Νομό Αχαΐας αλλά και άλλες περιοχές  της Ελλάδας, από όσο έμαθα , έκαναν τη Ν.Δ. αλάνα για να παίζουν τα παιδιά . Τι να παίζουν ; Τα πολιτικά τους παιχνίδια φυσικά . Κάποιοι πανηγύρισαν γιατί εξελέγησαν οι δικοί τους όπως χαρακτηριστικά έλεγαν και ξαναέλεγαν κομπάζοντας  , τα δικά ( μας) μέλη Συμβουλίων , οι δικοί (μας) Σύνεδροι…  Τούτο γιατί αυτά τα πρόσωπα είναι που θα προτείνουν ονόματα  όταν έρθει η ώρα για  χρίσματα Δημάρχων, Βουλευτών , Περιφερειαρχών ως και επανάκαμψης άσωτων υιών. Τι έχουν να δουν τα ματάκια μας και τι να ακούσουν τα αυτάκια μας; Αν ως τότε υπάρχουμε φυσικά και δεν μας έχει καταπιεί η λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η Νέα Δημοκρατία αν και θα περίμενε κανείς να ασχοληθεί σοβαρά με τη πολιτική  και ιδεολογική της  πλατφόρμα , να εισάγει τον πολιτικό λόγο ως αντίποδα στον λαϊκισμό , δυστυχώς βλέπουμε να εμμένει  στη λογική του καφενείου.  Αφού για πολλοστή φορά αναρριχώνται σε καίριες θέσεις πρόσωπα τα οποία εξυπηρετούν συμφέροντα πολιτικών γραφείων , παραγόντων και παραγοντίσκων, λειτουργώντας και δρώντας ως κουτσομπόλες της γειτονιάς, χωρίς  γνωστικό αντικείμενο μόνο και μόνο για να καλύψουν τη ματαιοδοξία τους .

[quote text_size=”small”]

Άραγε ποιος νοιάζεται για τη Χώρα; Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την πολιτική την οποία ασκούν το μόνο βέβαιο είναι πως θα χάσουν τις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν. Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη είναι σε θέση να κυβερνήσει με τα υπάρχοντα στελέχη; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα στο οποίο ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της.

[/quote]

Μετά από τις εσωκομματικές διαδικασίες προέκυψαν κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία : Στη Νέα Δημοκρατία για τα καλά κρατούν τα μπλοκ Καραμανλικό , Σαμαρικό και  Μητσοτακέικο. Φαινομενικά κάνει κουμάντο ο Κυριάκος  κατά βάση οι σύνεδροι που εξελέγησαν στη πλειονότητα τους όμως ανήκουν στους δικούς τους καθοδηγητές εμφανώς και αφανώς   . Επίσης πολλοί εκ των συνέδρων έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες άλλοι  κεντροδεξιοί , δεξιοί και κακά τα ψέματα και ακροδεξιοί. Το θέμα είναι πως  οι περισσότεροι εκφράζουν τη παλαιοκομματική λογική , τη λογική του ρουσφετιού , του οχαδερφισμού και το πως θα ανέβουμε να κάτσουμε στη καρέκλα . Από την άλλη ο ίδιος ο Κυριάκος με δείγματα γραφής  έχει ταχθεί εναντίον αυτής της λογικής και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα . Όταν ο εγκέφαλος (Κυριάκος Μητσοτάκης)  θα δίνει τις εντολές στα χέρια και τα πόδια στα μέλη δηλαδή της Ν.Δ. στη Πολιτική Επιτροπή  κλπ να κουνηθούν και όπως είναι φυσικό αυτοί δεν υπακούουν…

Tότε η Χώρα που θα οδηγηθεί ; Ναι μεν θα φύγει η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά η Ν.Δ. θα μπορέσει από μόνη της να διαχειριστεί όλη αυτή τη καταστροφή ; Από την άλλη αν χρειαστεί να κάνει συγκυβέρνηση με τα υπόλοιπα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι , όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι της Ν.Δ. Βουλευτές-(Βολευτές) που διψάνε για εξουσία δεν θα τραβήξουν το χαλί του Κυριάκου; Οπότε για μια ακόμα φορά η Χώρα θα οδηγηθεί σε ένα φαύλο κύκλο εκλογικών διαδικασιών . Δυστυχώς πολλοί υπάρχοντες βουλευτές της Ν.Δ. κυρίως της Αθήνας έχουν συλληφθεί κατά καιρούς σε καφέ του Κολωνακίου να λένε σε παρεάκια , αν βγει και δεν με βάλει σε θέση σιγά μην ψηφίσω το νομοσχέδιο που θα φέρει . Έτσι ωμά νέτα σκέτα . Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.  Δεν έγιναν καν εκλογές και αυτοί νοιάζονται για την καρέκλα τους.

[quote text_size=”small”]

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από τον αντιπολιτευτικό του ρόλο ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ανοίξει τα παράθυρα και τις πόρτες της Ν.Δ. να μπει καθαρός αέρας και να φύγουν τα πάσης λογής μικρόβια.

[/quote]

Κατά πόσο είναι εφικτό να μπει η δροσιά του Μάη στη Ν.Δ.; Θα φανεί στο χειροκρότημα… Όχι στο εκλογικό αποτέλεσμα ,  αλλά αν θα αντέξει το σκοινί που κρατάει τη Χώρα . Η Νέα Δημοκρατία μέχρι τώρα είναι η μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να φέρει τον αέρα  αλλαγής φτάνει να αλλάξει και η ίδια . Καιρός είναι να στρέψει στο βλέμμα της με πραγματική συμπάθεια και νοιάξιμο προς το μεσαίο χώρο , εκείνον το χώρο που σε άλλες εποχές φλέρταρε για να του αρπάξει τη ψήφο , με τα περιβόητα ανοίγματα προς το κέντρο. Ναι … Για εκείνο το κέντρο των νοικοκυραίων μιλάω , που κάθονται στο καναπέ τους και φτύνουν κατάμουτρα το πολιτικό σύστημα διά της αποχής τους και της σιωπής τους . Καιρός λοιπόν με κίνητρο το  μεσαίο χώρο να ενωθούν  όλα εκείνα τα υγιή πολιτικά μυαλά που θα λειτουργούν και θα δρουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου πάνω και πέρα από κομματικές ταμπέλες , θέτοντας στο περιθώριο τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες  και τη μοιρασιά της καρέκλας. Ας ελπίσουμε να επιτευχθεί το όραμα για πραγματική αλλαγή . Άλλωστε μάθαμε πια όσο ζούμε να ελπίζουμε και ας απελπιζόμαστε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου